- Faina: 500 gr
- Ulei: 100 ml
- Drojdie uscata: 10 gr
- Porumb: 100 gr
- Galbenus de ou: 1
- Lapte: 2 linguri
- Smantana: 250 ml
- Malai: 2 linguri
- Susan: o lingura
- Apa calduta: 150 ml
- Sare: o lingurita si jumatate
Drojdia am dizovat-o in apa calduta si am lasat-o 5-10 minute.
Faina am amestecat-o cu malaiul si cu sarea si am lasat in mijloc o gropita in care am pus drojdia cu apa. Am amestecat si am framantat bine. Am adaugat apoi, pe rand, uleiul, smantana si porumbul, amestecand si framantantand bine, cel putin 10 minute. Dupa aceea, am lasat aluatul sa creasca, minim 45 de minute.
Am uns cu ulei o tava de rotunda de cuptor (eu am folosit una de silicon) si dupa ce a crescut aluatul, l-am impartim in 14 mingiute pe care le-am asezat in tava, dand astfel o forma painii. Am lasat din nou sa creasca pana si-a dublat volumul.
Am amestecat apoi, un galbenus de ou cu o lingura de lapte si am uns painea. Deasupra am presarat susan.
Am dat tava la cuptor (preincalzit la 180 de grade) si am lasat 45′-1h, pana s-a rumenit deasupra.
Foarte pufoasa si gustoasa a iesit! La masa de pranz, am mancat mai mult de jumatate din ea 😀
Ma laud cu painica mea si particip cu ea la o campanie pentru bloggeri, o provocare lansata de Blogal Initiative si BEKO. 🙂
Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO
Am facut si eu paine cu malai si am fost foarte incantata de rezultat! A iesit foarte pufoasa ca painea alba (pentru ca mare pare din faina era de grau 😀 ) dar galbuie la culoare. Tare mi-a placut.
E si gustoasa. Eu am pus putin malai, 2 linguri.