Ce mai vizităm prin București: Scările Fericirii

🌈 Bucureștiul a devenit mai colorat în perioada pandemiei. 🌈

Știți Treptele Romniceanu din Cotroceni? Și dacă da și dacă nu, trebuie să le vedeți acum când sunt și mai frumoase, colorate în curcubeu.

Unde?

Treptele Romniceanu se află în apropierea Parcului Romniceanu, lângă intersecția străzilor Doctor Lister cu Doctor Romniceanu din cartierul Cotroceni. Sâmbăta și duminica, zona (o bună parte din cartierul Cotroceni) este pietonală, numai bună de plimbare.

Eu le-am vizitat luna trecută, chiar în a doua zi de Rusalii când am făcut o plimbare prin Cartierul Cotroceni. A fost o plimbare frumoasă și colorată cu parfum de tei (încă erau teii înfloriți).

Scurtă istorie a Treptelor Romniceanu

Scara a fost construită prin anii ’20, când în zonă incepuseră să apară vile pe locul caselor mai vechi din fosta vatră a Mănăstirii Cotroceni (înlocuită azi de Palatul Cotroceni).

Treptele mici din piatră făceau urcarea ușoară și erau delimitate de elemente metalice care le făceau mai robuste. Pe centru era o balustradă metalică ai cărei stâlpi ornamentați sporeau atmosfera de Paris.

Construcția este chiar în cornișa Dâmboviței, panta abruptă și ruperea de nivel care marchează geografic albia extinsă a râului, generând „valea” în care se situează cartierul Cotroceni.

Scările Fericirii din Cotroceni

Astăzi, în anul 2020, la o sută ani de la construcția acestora, scara a fost colorată în curcubeu după ce i-a fost reconstituită balustrada.


2 thoughts on “Ce mai vizităm prin București: Scările Fericirii

  1. O rusine aceasta asazisa reconstituire! Bunicul meu a lucrat la aceasta scara pe acea vreme si nu ar fi colorat-o in LGBTQ+ nici in ruptul capului. Este adevarat ca pe atunci erau barbati adevarati si femei asisderea!

    1. asisderea giorgica, traim in 2022 si daca nu esti inclusive ramai cu buza umflata ca in 1200 BC! Jesus fuck, do yourself an update and don’t impose your beliefs, ai auzit de respect si freedom of speech?

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.