Cea mai bună versiune a mea

Suntem suma alegerilor personale pe care le-am făcut conștient sau inconștient. Chiar și atunci când nu am făcut alegeri, au luat alții decizii pentru noi.

Cred că fiecare dintre noi își dorește să fie cea mai bună versiune a sa, să-și atingă potențialul maxim, însă nu toți reușim. Și mai cred eu că nu putem deveni mai buni decât dacă ne comparăm cu noi înșine, nu cu ceilalți, altfel apar frustrările. Un prim pas este conștientizarea, adică să fim conștienți de ceea ce suntem, unde suntem și să stabilim unde vrem s-ajungem. Avem nevoie de o motivație și apoi, nu ne mai rămâne decât să acționăm.

Cheia succesului se află în lăuntrul nostru.

Ce bine ar fi dacă am realiza asta! Tot de acolo ar trebui să vină și motivația.

De multe ori, noi înșine suntem cei mai mari dușmani din calea propriului succes și asta se întâmplă cel mai des pentru că nu avem încredere în noi înșine și pentru că renunțăm să ne urmăm visele.

Dezvoltarea personală se realizează în timp, în urma experiențelor prin care trecem, iar pentru a ajunge la cea mai bună versiune a noastră trebuie să ne trăim viața ținând cont de pasiunile noastre, de scopurile pe care ni le propunem și având încredere în propria persoană.

Scopul meu în viață e să fiu un om mai bun. Să trăiesc frumos pe lumea asta, în armonie cu mine însămi și cu ceilalți (oameni, animale, natură), să-i ajut pe ceilalți, să fiu mai înțeleaptă, mai cumpătată, mai empatică și mai responsabilă. Deci, cea mai bună versiune a mea este o Andreea mai bună, cea mai bună cu putință.

Omul cât trăiește învață.

Așa și eu, învăț în continuu, învăț să mă descopăr și să mă ascult, să privesc în viitor dar fără să ratez prezentul. Mă dezvolt, mă bucur de ce am realizat până acum, de ceea ce sunt și de ceea ce am. Iar azi pot să spun că sunt cea mai bună versiune a mea dintre toate de până acum. Pot și mai mult de atât, sunt conștientă, lucrez la asta în fiecare zi.

Cea mai bună versiune a mea nu se referă la reputație, renume sau bogăție materială și nu are legătură cu exteriorul, ci se referă la planul meu interior și la evoluția mea spirituală. Desigur că nu neglijez dezvoltarea pe plan profesional și nici aspectul fizic, deși au fost momente când am făcut asta. Au fost și momente când am fost superficială și mi-am neglijat interiorul.

Cât am fost elevă și până am terminat liceul, ba chiar până în anul 2 de facultate, am fost o tocilară. Învățam pe rupte ca să am note mari, să mă admire colegii și profesorii, să-i mulțumesc pe părinți. Mă îmbrăcam modest, eram timidă și nu ieșeam cu nimic în evidență decât cu învățatul. Asta era cea mai bună versiune a mea pe atunci. În anul 3 de facultate, am constatat că nu-mi mai place facultatea pe care o urmam și am început să absentez. Am început să fiu atrasă de distracții, să frecventez barurile și discotecile, m-am apucat de fumat și m-am îndrăgostit. Vorba cântecului „ca la 20 de ani, fără griji și fără bani” și distracție cât cuprinde.

Perioada 20-25 de ani a fost o perioadă de rebeliune. Destrăbălare, terase, cluburi, tatuaje, piercinguri, coafuri și ținute sexy. Versiunea mea de atunci era o Andreea preocupată foarte mult de aspectul fizic și de chestiile lumești. Mă credeam frumoasă, sexy, cool.

Născută sub semnul evoluției

Mai târziu mi s-au aprins niște beculețe și am realizat că sunt prea superficială și că sunt alte lucruri în viață cărora trebuie să le acord importanță. Poți să trăiești clipa și să te bucuri de viață și în alt mod, adică responsabil și cumpătat.

Am început atunci să-mi doresc să fiu un om mai bun. Și am început să fac voluntariat pentru mediu, pentru animale, pentru oameni aflați în situații dificile, am început să citesc multe cărți și să particip la diverse cursuri și ateliere de filosofie sau de dezvoltare personală, lucruri pe care le fac și în prezent.

A urmat apoi o perioadă în care am vrut să descopăr locuri și oameni noi, astfel am început să călătoresc mai mult, să experimentez lucruri noi. În perioada asta mi-am cam neglijat fizicul. A fost o perioadă în care nu m-a mai preocupat aspectul exterior, astfel că nu-mi mai cumpăram haine, mă mulțumeam cu ce aveam deja și nici nu-mi mai ingrijeam corpul cum trebuie. Pentru mine erau importante alte lucruri.

Cumpătare pentru o viață și o evoluție frumoasă

Am continuat așa până mai acum doi ani, totul concomitent cu un alt tip de destrăbălare, de data asta una culinară până când am ajuns o grasă. Nu obeză, ci supraponderală sau pufoasă cum se mai spune. Mă recompensam cu tot felul de gustări între mese și seara târziu care, din pacate, nu doar răsfață papilele gustative, ci și îngrașă. Eram atunci versiunea “trăiesc clipa și-mi fac toate poftele oricând vreau și la orice oră”, o versiune dezastruoasă pentrul aspectul fizic mai ales că de la o anumită vârstă foarte greu se dau jos kilogramele acumulate în exces.

Acum am reușit să slăbesc și chiar dacă nu am ajuns la versiunea fizică “ca la 20 de ani”, deși ăsta mi-e țelul, mă simt din nou bine în pielea mea. Nu mai fumez și am învățat să rezist tentațiilor (culinare și altele). Mai calc strâmb câteodată, dar mai rar, sunt mult mai bine acum. Eu cred c-ar trebui să fim educați încă de mici să fim cumpătați și să trăim simplu. Am fi mai fericiți și nu ne-am mai complica viața inutil.

Cea mai bună versiune a mea

Astăzi sunt cea mai bună versiune a mea de până acum, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Dar mai am de lucru și probabil voi avea toată viața mea.

Pentru mine, renunțarea la fumat este o mare realizare, la fel și faptul că am reușit să slăbesc. Alte progrese: nu mai fac risipă alimentară, nu mai fac shopping compulsiv și sunt mult mai conștientă de impactul pe care-l au acțiunile mele asupra mediului. Încerc să-mi reduc impactul negativ asupra mediului colectând selectiv, reciclând uleiul uzat, bateriile, măștile, cumpărând mai puține chestii în plastic și nu mai arunc deloc mâncare.

Și în ceea ce privește aspectul fizic am făcut progrese, acum nu-l mai neglijez și sunt conștientă de vârsta pe care o am. Nu mai 20 de am de ani și știu că de când mi-au apărut primele fire de păr alb și primele riduri, trebuie să recurg la diverse trucuri, ritualuri de înfrumusețare cu efect radiant sănătos, ca să mă mențin fresh, frumoasă.

Un om frumos are un caracter frumos, relaționează frumos cu oamenii, este un om bun, înțelept și are un scop în viață. În același timp, un om frumos are și un aspect exterior frumos. E adevărat că cel mai important este interiorul, dar și frumusețea exterioară contează.

Frumusețea adevărată = echilibrul perfect între exterior și interior

Frumusețea interioară vine din interior, începe cu sufletul și se întreține din interior, mai ales când vine vorba de hidratarea, fermitatea și suplețea pielii. Dacă înainte nu dădeam importanță acestui aspect, acum sunt în căutarea cele mai buni versiuni a tenului meu.

Am 37 de ani și primele riduri și-au făcut apariția, de aceea este esențial să acționez pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru asta mă hidratez optim (2 litri de apă zilnic), consum multe fructe și legume proapete, fac mișcare (minim 8000 de pași zilnic), mă mai răsfăț periodic cu câte un masaj, saună și îmi aplic singură săptămânal diverse măști și tratamente corporale. De asemenea, mă străduiesc să mă odihnesc suficient.

Pentru ten folosesc în prezent nutricosmetice pe bază de acid hialuronic care hidratează intens și am un ajutor de nădejde: Gerovital – Doctor în frumusețe.

Acidul hialuronic este o substanță care se găsește în mod natural în pielea noastră și ajută la menținerea hidratării și elasticității pielii.

Nouă gamă lansată de Farmec – Gerovital H3 Evolution Perfect Look acționează atât pe partea de îngrijire, cât și pe partea de înfrumusețare și vine cu o inovație în materie de frumusețe: Acid Hialuronic 4D în combinație cu ulei natural din trandafir sălbatic, pentru un efect radiant instantaneu, cu un ton natural.

Am cearcăne și cele mai multe riduri ale mele sunt cele de expresie în jurul ochilor, astfel că-mi este necesară o cremă fermitate contur ochi cu acid hialuronic care să-mi reducă cearcănele și să-mi hidrateze în profunzime zona ochilor. Efectul de lifting și tonifiere este vizibil cu această cremă pentru ochi din gama lansată recent de Farmec.

Mai am nevoie de o cremă hidratantă de zi și o mască regenerantă de noapte care să-mi corecteze și să-mi diminueze ridurile, să-mi regenereze pielea și să mi-o hidrateze cum trebuie. Iar produsele Gerovital H3 Evolution Perfect Look fac toate aceste lucruri. Rezultatul: lift instant, ten hidratat, radiant.

După cum vedem, știința a evoluat, știința antirid a evoluat și ea, evoluăm cu toții. Am evoluat și eu și-mi doresc să trăiesc simplu și frumos și să fiu împlinită din toate punctele de vedere. Nu aș putea fi împlinită dacă nu m-aș simți bine în pielea mea, dacă nu m-aș simți frumoasă.

Pentru o versiune cât mai frumoasă a noastră ne ajută foarte mult în prezent știința antirid și noile produse fermecătoare din gama Gerovital H3 Evolution Perfect Look.

Articol înscris la Spring SuperBlog 2021, proba numărul 15.

Foto: farmec.ro, antonetagales.ro,terapeutulmeu.ro, roxanab.ro, raduionut.ro, gratielavlad.ro

Advertisement

3 thoughts on “Cea mai bună versiune a mea

  1. Frumos parcurs pana acum. Astept si versiunea ta de maine, de poimaine si tot asa. Ma bucur ca ti-ai ales Gerovitatul drept tovaras de drum. Succes!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.