Există vacanță și în pandemie! Vacanță în siguranță la mare cu LitoralulRomanesc.ro!

Eu cred că cel mai frumos cadou pe care ni-l putem face este o vacanță. Călătoriile și experiențele noi sunt mai valoroase decât orice alt obiect care se deteriorează sau se pierde, mai devreme sau mai târziu. Din vacanțe rămânem cu o valiza uriașă cu amintiri frumoase și suntem mai bogați sufletește cu fiecare experiență nouă.

Ador să călătoresc pentru că văd locuri noi, cunosc oameni noi și culturi diferite, învăț să mă descurc și să mă adaptez situațiilor mai puțin obișnuite și bineînțeles, mă distrez, mă relaxez. Călătoriile îmi dau acel sentiment al libertății și îmi trezesc toate simțurile.

Vacanța în pandemie – o provocare

Îmi place să călătoresc atât în țară cât și în străinătate. Însă de un an și jumătate, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, m-am axat mai mult pe vacanțe în țară.

Vacanțele care până nu demult erau o banalitate, au devenit dintr-odată o provocare. În ceea ce mă privește nu pot să spun că pandemia m-a ținut în casă, ba chiar am călătorit destul de mult în 2020, dar doar în țară, nu am mai fost în străinătate. Am văzut locuri noi, am fost la mare, la munte și am încercat să-mi văd de viața mea în continuare făcând abstracție de situația existentă (pe cât posibil).

Nici o supărare că n-am mai ieșit din țară, pentru că așa am avut ocazia să-mi cunosc mai bine țara mea.

România merită descoperită!

De multe ori căutăm destinații de vacanță interesante în afara țării uitând de locurile superbe pe care le avem în România. De la nord la sud, de la est la vest, de la mare la munte, de la sat la oraș, plaiurile mioritice ascund multe mistere și frumuseți.

Avem munți cu creste pitorești, avem dealuri, peisaje, trasee. Avem ape reci și repezi ce străbat stâncile creând văi spectaculoase. Avem fluviul Dunărea care-și duce povestea prin multe țări până să ajungă la noi să se verse în Marea Neagră. Avem câmpii care vara ne umplu sufletul de frumusețe și culoare. Avem mare și plaje, deltă, stațiuni cu izvoare miraculoase. Avem o capitală cosmopolită cu clădiri vechi și povești frumoase, cu multe evenimente, muzee, parcuri și localuri de toate felurile. Avem cozonac, sarmale și mămăligă, ciorbe bune și mici și alte mâncăruri gustoase. Avem palincă și vinuri bune, miere și suc de mere, brânzeturi de calitate, fructe și legume gustoase. Avem o țară plină de religie și cultură și cele mai faine petreceri. Avem umor, suntem creativi și știm să facem haz de necaz. Avem o țară frumoasă.

România frumoasă și al ei litoral mereu surprinzător

Nu mă pot decide care este locul meu preferat din România. Marea cea Neagră și litoralul romanesc, inegalabila Deltă a Dunării, platoul Bucegilor sau Vulcanii Noroioși? Aș spune că vulcanii pentru că aici mă simt parcă pe altă planetă. Sau Delta Dunării, pentru că este un adevărat muzeu al biodiversității. Sau Bucegii? Pentru că nicăieri altundeva nu mă simt mai liberă și mai liniștită decât acolo sus, aproape de nori și deasupra tuturor. Și totuși, marea rămâne slăbiciunea mea.

Marea mă cheamă la ea.

Sunt o mare susținătoare a litoralului românesc. Nu e vară în care să nu-mi petrec câteva zile de concediu la marea noastră. Mai revin câteodată primăvara sau toamna când mi se face dor. Poate că nu avem nisipul fin, auriu și apele turcoaz ale Greciei, nici clima din Antalya, am primit însă în dar Marea Neagră și niste plaje frumoase, unele spectaculoase și sălbatice. Iar dacă stau mai bine să mă gândesc avem și noi plaje cu nisip fin, la Sulina, de exemplu. În plus, să zicem mersi că nu avem o vreme precum cea la Marea Nordului. Suntem norocoși.

Vacanta in siguranta la mare. Se poate!

Dacă în copilărie frecventam Mamaia, Constanța, Eforie, pentru că acolo mă duceau părinții, iar mai târziu Costineștiul, Vama Veche, stațiunile tineretului, acum prefer locurile mai liniștite, mai puțin agitate, fără aglomerație. Vreau doar să mă relaxez și să mă bucur de mare și de efectele ei binefăcătoare. De aceea, aleg statiuni precum Neptun-Olimp, Cap Aurora, 2 Mai sau plaje mai sălbatice și mai puțin frecventate de turiști.

Anul trecut, spre exemplu, am vrut experiențe noi și am mers câteva zile la mare cu cortul, în Tuzla și 2 Mai. Am luat și cățelul și mi-a plăcut mult, vreau să repet experiența.

Tot vara trecută am mai stat o săptămână la mare într-o rulotă , în 2 Mai, altă experiență frumoasă pe care o vreau cu repeat.

Nu știu dacă din cauza pandemiei am ales anul trecut cortul și rulota, poate că da. Însă tot anul trecut am mai achiziționat un sejur la mare, de data asta cu ajutorul unui site specializat în turismul de litoral. Ultima zi din 2020 și prima din 2021 m-au prins din nou la mare, la un hotel de 3 stele din Eforie Nord. A fost un fel de revelion mediteranean, dar la Marea Neagră, cu vreme superbă, însorită și caldă.

Probabil că pandemia mi-a schimbat puțin modul în care îmi plănuiesc vacanțele. Am evitat în ultima vreme excursiile de grup, iar la vară plănuiesc din nou o vacanță cu cortul la mare. Anul acesta îmi doresc s-ajung în locuri în care nu am mai fost. Mi-au mai rămas plajele Gura Portiței, Corbu, Vadu și Sfântu Gheorghe, după aceea voi putea să spun că am văzut întreg litoralul românesc, de la nord la sud, de la Chilia la Vama Veche.

Vacanță în siguranță cu LitoralulRomanesc.ro

Nu o să merg doar cu cortul la mare vara aceasta, voi opta și pentru un sejur confortabil, la un hotel pe malul mării. Și pentru că îmi doresc o vacanță frumoasă, fără probleme și în siguranță, voi apela la o agenție specializată: LitoralulRomanesc.ro

De regulă, îmi rezerv din timp astfel de vacanțe, dar de când a început nebunia cu virusul, am achiziționat și oferte last-minute, asta din cauza nesiguranței care planează asupra noastră. Nu se știe ce va mai fi peste o săptămână, două, peste o lună. Mă gândesc și la o asigurare storno care să acopere situațiile neprevăzute generate de Covid-19, iar agenția LitoralulRomanesc.ro mă poate ajuta în acest sens.

În general, sunt tipul călătorului explorator. Îmi place să explorez locuri ciudate, mai puțin cunoscute, cu povești misterioase: ruine, case, monumente vechi. Dar când vine vorba de vară, soare, mare, sunt genul de turist sedentar la malul marii. Îmi aloc o zi-două pentru explorări, dar în rest, program de plajă și baie în mare. Ador să simt la picioare nisipul fin și fierbinte sau să-mi fac un masaj reflexogen moca, cu scoici și pietricele. Să stau sub umbrelă, cu o pălărie de soare și să citesc o carte. Să înfrunt valurile și să înot vitejește până la geamandură. Să mă răcoresc cu o băutură rece și să stau la povești, la depănat amintiri și făcut planuri. Să simt briza mării sau să savurez o înghețată aromată și să ascult sunetele relaxante ale mării, pescărușii.

Ca să mă pot bucura de toate acestea, optez pentru un hotel/pensiune pe plajă (3-4 stele), așa pot vedea răsăritul în fiecare dimineață de pe balcon. Și aleg un pachet all inclusive ca să am tot confortul posibil pentru o vacanță relaxantă, liniștită și fără bătăi de cap.

De ce am ales Agenția LitoralulRomanesc.ro

  • Este turoperatorul nr. 1 pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră (peste 180000 de turiști au apelat la această agenție în sezonul estival 2020)
  • Site-ul LitoralulRomanesc.ro este cel mai mare site specializat pe turismul de litoral 
  • Numeroase oferte de cazare litoral 2021
  • Posibilitatea încheierii unei asigurări storno care include protecție în cazul îmbolnăvirii cu SARS-COV-2
  • Vacanțe fără riscuri și probleme oriunde pe litoralul românesc
  • Prețuri minime și reduceri la înscrierile timpurii
  • Vacanțe în rate la mare (până la 8 rate fără dobândă)
  • Acceptă vouchere de vacanță.

Există vacanță și în pandemie!

Chiar dacă este pandemie, nu trebuie să renunțăm la micile plăceri ale vieți, printre acestea vacanțele. Eu una nu renunț. Vreau să mă bucur vara asta de un sejur relaxant pe litoralul românesc. Este mai sigur acum să rămâi în țară, iar hotelierii au venit cu oferte bune anul ăsta după cum putem vedea pe site-ul Litoralulromanesc.ro.

Nu încerc să vă conving că nu sunt riscuri, că totul e roz, situația e delicată într-adevăr, dar nici în stres și închiși în casă nu putem sta. Pentru a trece cu bine peste criza asta avem nevoie și de un psihic puternic, de energie pozitivă, iar vacanțele ne ajută mult în acest sens. Trebuie doar să le planificăm cu mai multă grijă și să fim mai precauți, dar nu sunt imposibil de realizat.

Dacă suntem atenți cu igiena personală și respectăm regulile de distanțare fizică, dacă evităm aglomerația și mergem în locuri unde putem sta cât mai mult în aer liber și la soare (la mare, spre exemplu), dacă alegem hoteluri curate, cu servicii de calitate, care respectă normele de igienă și protocoalele sanitare, putem avea o vacanță fără griji.

Pentru o viață sănătoasă și frumoasă, normală cât de cât, călătoriți cât mai mult posibil, mergeți cât mai des în vacanțe la mare, chiar și în pandemie!

Articol înscris la Spring SuperBlog 2021, proba numărul 14.

Foto & video : arhiva personală, litoralulromanesc.ro, Facebook Litoralulromanesc.ro


2 thoughts on “Există vacanță și în pandemie! Vacanță în siguranță la mare cu LitoralulRomanesc.ro!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.