Blatul l-am facut asa:
Am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile cu un praf de sare, le-am batut spuma tare. Am adaugat treptat zaharul, apa, precum si galbenusurile frecate cu ulei si am amestecat usor cu o lingura de lemn, de jos in sus, ca sa ramana compozitia pufoasa.
Faina am amestecat-o cu cacao si praf de copt si am adaugat apoi totul la compozitia de oua.
Am pus aluatul intr-o tava de cuptor dreptunghiulara, unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade.
Cand s-a racit blatul, l-am taiat in doua, pe lung si l-am insiropat.
Siropul l-am facut asa: Intr-un vas, am pus la fiert apa cu zaharul si pliculetele de cappuccino, iar la final am adaugat esenta de rom.
Crema:
Am amestecat untul cu zaharul pudra, dupa care am adaugat galbenusurile, pe rand si apoi cacaua. Am insiropat prima jumatate de blat, am asezat crema, am pus apoi, cea de-a doua jumatate de blat pe care am insiropat-o si pe ea si m-am apucat de glazura.
Pentru glazura am incorporat toate ingredientele necesare (cacao, zahar, lapte, ulei, apa, unt), am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce compozitia s-a mai ingrosat.
Am taiat blatul in patratele, am format mini-amandinele si am ornat doar cu ciocolata pentru ca am uitat sa-mi mai pastrez din crema.
Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO