Voi nu rontaiti ceva cand stati la calculator? Nu simtiti nevoia sa “rumegati” in continuu 😀 ? Eu da. M-asez in pat cu laptopul in brate, patul e plin de diverse (carti, caiete, foi, pixuri, reviste, telefoane), iar in jurul meu, pe masa, pe noptiera sau pe jos zac tot felul de prostii de rontait si de baut: suc, apa, cafea (depinde de ora), chipsuri, covrigei, alune, napolitane, biscuiti etc etc etc.
Se freaca putin margarina. Se adauga faina si se amesteca cu degetele pana se formeaza un aluat nisipos. Dupa care adaugam iaurtul si sarea si amestecam bine.
Praful de copt il stingem intr-o lingura de otet si-l adaugam la compozitia noastra, apoi formam o bila si o dam la frigider sa se odihneasca pentru circa 30 de minute.
Intre timp pregatim restul ingredienteler, sa le avem la indemana, respectiv macul, susanul, chimenul.
Separam albusurile de galbenusuri (albusurile nu ne trebuie). Galbenusurile le batem cu putina apa.
Dupa o jumatate de ora, ne pregatim sa formam saratelele.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie subtire de aluat si facem diverse forme: inimioare, fluturasi, cerculete, pestisori, floricele etc.
Tapetam o tava intinsa de cuptor cu o hartie de copt si asezam saratelele.
Le ungem cu galbenusurile batute, iar apoi presaram alternativ chimen, susan, mac (una cu mac, una cu susan, una cu chimen etc.) Si pe toate presaram sare grunjoasa.
Dam tava la cuptor 15-20 de minute, in functie de cuptor.
Si iata-le 🙂
Pofta buna!
P.S: Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO