Provocare pentru Cabral si Vlad Petreanu

Cabral, Vlad Petreanu, va provoc!

Suntem in preajma sarbatorilor, e vremea cadourilor… va provoc sa fiti Mos Craciun pentru o zi. Sa va imbracati gros, sa va deghizati in mos, sa umpleti sacii de cadouri pentru copii (cu dulciuri si jucarii) si sa-i faceti fericiti pe acestia!

Cand? Saptamana viitoare! Va alegeti voi o zi, cand vreti.

Unde? Unde doriti si unde credeti ca sunt mai mult copii: parcuri din Bucuresti, patinoare, locuri de distractie.

Asa ca, pregatiti-va,  puneti de toate in saci, luati-va costume de mosi, poate si saniute, ca nu se stie. 😀

Mos-craciun-1

Aceasta a fost o provocare pe care am lansat-o pentru Cabral si Vlad Petreanu in cadrul unei campanii marca Blogal Initiative.

Pe 4, 5 si 6 decembrie, Cabral si Vlad Petreanu au fost transmisi live pe Internet in timp ce primeau provocari de la internautii romani si le rezolvau fara sa iasa din casa, ajutati doar de un telefon, un laptop conectat la Internet, o tableta si un televizor, toate echipate cu pachetul de servicii de la Romtelecom.

Acest experiment numit Casa3Play si-a propus sa arate cum tehnologiile moderne ne pot face viata mai frumoasa si mai usoara si cum acestea transforma in realitate ideile care tineau de domeniul SF-ului pana nu demult.

Cabral Ibacka si Vlad Petreanu, au intrat in joc pentru a demonstra ca tehnologiile nu au limite si ofera astazi raspunsuri la toate intrebarile si provocarile din viata de zi cu zi. Cei doi au avut la dispozitie 6 ore, de-a lungul a trei zile diferite, pentru a convinge publicul ca orice provocare poate fi rezolvata cu ajutorul tehnologiei.

Provocarile primite de cei doi au fost dintre cele mai diverse, mai mult sau mai putin serioase. Spre exemplu,  au avut de gasit si livrat in doua ore un pahar de lapte proaspat, au facut rost de baloane cu heliu, au avut grija de o fetita de 3 ani, au dat lectii de utilizare a platformei Facebook, au tradus emisiuni TV din ungureste si, mai ales, au dovedit ca totul este posibil cu gadget-urile potrivite si cu o conexiune buna de Internet.

 casa

Asa cum spuneam mai inainte, cu acest articol particip la o campanie Blogal Initiative. Premiul campaniei este un Samsung Galaxy Tab 2.7, ce va merge la licitatie pentru a strange fonduri pentru Isabel.

Cine este Isabel?

 Isabel Sonia Kassai este o mica luptatoare puternica care a trecut prin clipe grele si pentru ca familia a ajuns la capatul puterilor, asociatia Zambet si Suflet a decis sa o ajute.

Iata povestea micutei:

Isabel a vazut lumina zilei in data de 2 iunie 2012 la Spitalul Municipal din Bucuresti. Nimeni nu credea ca va ajunge sa se nasca intrucat la ecografia din trimestrul 2 i-a fost descoperita o stenoza de artera pulmonara (asta inseamna ca artera pulmonara este prea subtire), iar doctorul a spusc a ca se va opri din evolutie.

 Desi doamna doctor stia ce aparuse la ecografie, fetita parea perfect sanatoasa. Dar n-a durat mult… la cateva ore dupa nastere, aceasta a observat ca se invineteste si a dus-o intr-un incubator cu perfuzii in manute si oxigenul langa ea.

 

Dupa doua controale ecografice la Spitalul Marie Curie, la dl doctor Nicolescu, s-a dat verdictul: atrezie de valva tricuspida, adica ii lipseste o valva la inima si din aceasta cauza si ventriculul drept este aproape inexistent, iar plamanii nu primesc suficient oxigen. Viata ii era in pericol de fiecare data cand plangea sau se agita si depindea de 3 interventiii chirurgicale care la noi in tara nu se pot realiza decat la Targu Mures si la Cluj.

Doamna doctor a incercat s-o trimita acolo, dar din pacate a fost refuzata. Dar parintii au aflat de existenta formularului E 112 si au depus actele dupa ce un om cu suflet mare a vorbit despre caz in Austria, la Viena. 

Micuta a fost operata si a ajuns acasa. Dar lupta continua pentru ca Isabel are nevoie in continuare de tratamente si medicamente, iar acestea sunt scumpe, al naibii de scumpe! Si e clar ca sumele necesare depasesc cu mult puterile parintilor, trecuti deja de capatul resurselor. Au nevoie de ajutor!

Citeste mai multe despre Isabel pe http://www.sperantapentruviata.blogspot.ro .

 Zambet si Suflet este o asociatie, nu o fundatie. Nu are fonduri la dispozitie pentru a putea schimba lumea dintr-o singura miscare. Dar exista vointa, exista iscusinta si au ceva foarte de pret: PRIETENI.

Asa ca s-au gandit la un mecanism simplu, sa stranga spatiu publicitar de la prietenii bloggeri si cand vor avea o lista frumusica de bloggeri care sa puna la dispozitie acest spatiu lunar, vor incerca sa-l vanda unui client care sa poata sa suporte acest buget lunar.

Citeste mai multe, aici: Bloggerii pentru Isabel


One thought on “Provocare pentru Cabral si Vlad Petreanu

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.