Haloterapie și relaxare la Terra Salin

Am descoperit un nou loc fain de relaxare în Bucuresti: Terra Salin. Dar nu doar de relaxare. Te relaxezi și în acelasi timp faci terapie cu sare – haloterapie. 

Chiar săptămâna asta am fost, pentru prima dată, seara după serviciu și am văzut efecte imediat, iar noaptea am dormit foarte bine.

O ședință durează 50 de minute și este echivalentul a 4 ore petrecute într-o salină naturală.

Ce este haloterapia și cum se realizează la Terra Salin

Haloterapie înseamnă terapie cu aerosoli salini uscați și se realizează cu ajutorul unui echipament medical numit halogenerator care dispersează microparticule uscate de sare în camera special amenajată. Microparticulelele de sare au efect antibacterian, antiinflamator, dezinfectant și mucolitic. Astfel că, sedințele de haloterapie elimină focarul infecțios de la nivelul căilor respiratorii, clorura de sodiu naturală având efect bactericid și virucid asupra virusului gripei, a stafilococului, a streptococului şi a bacilului pneumococic. (Sursa: http://www.terra-salin.ro)

Există 2 camere la Terra Salin, una pentru adulți și una pentru copii. Camera pentru adulți în care am stat eu, arată așa:

Pereții camerei sunt acoperiți cu ardezia luminată și cu sare. Sarea este adusă de la Salina Târgu Ocna, iar pe jos este sare de mare.  De asemenea, în cameră sunt sezlonguri confortabile.

Camera pentru copii nu am văzut-o, dar am înțeles de pe site că este dotată cu o bibliotecă pentru toate vârstele și cu jocuri și jucării.

Ambele camere sunt conectate la halogeneratorul care dispersează în condiții controlate microparticule de sare în atmosferă, pentru o eficiență maximă a ședințelor de haloterapie.

Cat de sigură este salina în condițiile actuale (epidemie covid-19)

Întrucât concentrația de sare la Terra Salin este de 10 ori mai mare decât într-o salină naturală și pentru că sarea are în compozitia sa chimică clor, se creează împreună și datorită echipamentului medical, un microclimat hipersalin (concentratii de până la 25mg pe metru cub), garantând sterilitatea. La încheierea ședinței, microclimatul salin devine din nou steril după 10-20 de minute.

Totodată, atât recepția cât și grupul sanitar sunt dotate cu lămpi U.V realizându-se dezinfectarea suprafețelor după fiecare ședință.

Dacă dorești să stabilești un plan de tratament adecvat, Terra Salin îți oferă posibilitatea de a discuta cu un medic specialist. 

Cât costă o ședință la Terra Salin?

Adulții plătesc 46 lei pentru o ședință, iar copiii 32 de lei. Dar sunt mai multe pachete pentru familie, adult+copil, bunici și copii, grup. Pentru mai multe informații legate de preț și alte detalii, precum și pentru programări, intrați pe site: http://www.terra-salin.ro. Sau pe pagina de facebook Terra Salin.

Eu una m-am simțit bine aici și așa cum am spus mai înainte, am și văzut ceva efecte imediat. Am simțit că mi-am curățat sinusurile și plămânii cu ajutorul vaporilor de sare.  Dar cu siguranță trebuie să faci mai multe ședințe ca să vezi beneficii pe termen lung. Am fost împreună cu soțul și i-a plăcut și lui. Mai venim.

Advertisement

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.