Marea fără valuri și alge și plaja cu nisip fin de la Dunăre

Știam mai demult de câteva plaje la Dunăre, la Corabia – Olt, la Călărași, la Turnu Măgurele – Alexandria și pe lângă Giurgiu.

La Corabia am fost prima dată anul trecut în septembrie, încă mai era Dunărea caldă și a fost o plăcere să mă scald în ea pe la mijlocul lui septembrie.

Nu este plajă amenajată aici, deci te scalzi pe propria răspundere, însă apa e lină și dacă nu te aventurezi până nu știu unde, nu e niciun pericol.

Portul Corabia (făcut din fonduri europene)

La Turnu Măgurele și la Giurgiu nu am ajuns, însă la Călărași da, chiar weekend-ul trecut.

Marea fără valuri și alge și plaja cu nisip fin de la Dunăre

Am mers ca la pomul lăudat, dar nu m-a dezamăgit, a fost mai frumos decât mă așteptam și mult mai frumos ca la Corabia. Aici plaja este amenajată cu șezlonguri și umbreluțe și un nisip foarte foarte fin.

Samskara Beach se numește locația și este un petic de insulă între Dunăre și Brațul Borcea, cu nisip fin, mai ceva ca la mare, pădure, apă lină (nu este adâncă – 1,50 metri), liniște, curat, oameni civilizați, neaglomerat, posibilitate de campare cu cortul și beach house pentru cazare, restaurant/terasă, catamaran care te duce pe insulă. Foarte frumos!

Sunt wc-uri, cabine unde te poți schimba, dușuri (totul curat), poți să iei masa sau să bei o bere la terasă (ieftin!). Ai muzică pe plajă, dar nu dată tare să deranjeze. Dacă vrei, închiriezi șezlong și umbreluță cu doar 10 lei (deci nu e jecmăneala de pe litoral), dacă nu, stai pe nisip pe prosop. Dacă vrei umbră sau să stai în hamac la răcoare, e pădurea la câțiva pași în spatele tău.

Cu cortul costă 40 de lei pe noapte, la căsuțe cu baie privată (beach houses) 150 lei parcă și mai este varianta cu beach nuts (fără baie) care în timpul săptămânii costă 75 de lei pe noapte. Sau poți să vii pur și simplu pentru o zi la plajă, de dimineața până seara. Merită și cred că ieși mai ieftin decât dacă ai merge la o pisicină (prin București zic).

Cum ajungi la Samskara Beach

Samskara Beach se află în orașul Călărași. Aici poți ajunge cu mașina personală sau cu microbuz din Autogară Obor sau cu trenul, dar din bucăți (schimbare la Ciulnița). Chiar dacă schimbi la Ciulnița, faci mai puțin decât cu microbuzul (2 ore). De la Gara Călărași sunt vreo 2 km până la locul de unde iei catamaranul.

Pe plajă ajungi imediat cu catamaranul, cred că nici 5 minute nu faci. Catamaranul îl iei de la pontonul de pe faleză și costă doar 10 lei dus-întors. Poți să plătești acolo 20 lei traversare+șezlong. După ora 17.00, ai șezlong și umbreluță gratis.

Mie mi-a plăcut foarte mult plaja din Călărași și voi mai merge și altădată, ori cu cortul ori să stau la beach nuts, erau foarte drăguțele. Recomand mai ales pentru cei care vor să petreacă o zi liniștită la plajă (sau un concediu), departe de aglomerație și la prețuri decente.

Prin Călărași

Pentru Călărași nu mi-am făcut o listă cu ce e de vizitat cum fac de obicei când merg undeva unde nu am mai fost. M-a interesat doar plaja. Însă din mers am apucat să văd câteva obiective. Foto în continuare:

Pe faleză. În spatele meu, pe malul celălalt, Samskara Beach.

O inima la malul Dunării, pe faleză

Tot pe faleză

Un părculeț din Călărași

O clădire veche, frumoasă, din păcate abandonată…

Monumentul Eroilor


Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.