Unde ne mai relaxăm în apropiere de București: Parcul Dendrologic Chitila și Pădurea Mogoșoaia-Chitila

Un loc în care merg atunci când vreau să evadez o zi din București la aer (mai) curat: Parcul Dendrologic Chitila. Parcul se află pe marginea Lacului Chitila și în apropiere se află o pădure pe care dacă o traversezi ajungi la Mogoșoaia.

Am înțeles că pe locul actualului parc a fost vechea groapă de gunoi a orașului și că primarul cu sprijinul Facultății de Horticultură din București și cu fonduri europene, a amenajat parcul. A ieșit ceva frumos, zic eu.

Cum ajungi din București la Parcul Dendrologic Chitila

Eu am luat un autobuz STB de la 1 Mai: R476. și am coborât la Lidl-ul din Chitila. Nu știu exact cum îi zice la stație, dar puteți întreba. De acolo se mai merge pe jos circa 8-10 minute până la parc. Iar de la parc tot cam atât până la pădure.

Se mai poate ajunge și cu trenul. Vezi pe http://www.infofer.ro la ce ore sunt trenuri către Chitila. Cam 10 minute face trenul din Gara de Nord până la Chitila. Anul trecut am fost odată și cu trenul. Și mai demult tot cu trenul când am vizitat Fortul 1 Chitila.

Cu mașina: coordonate GPS – 44.507416, 25.995065.

Parcul Dendrologic Chitila – oază de verdeață și relaxare

Parcul are în jur de 40000 de mii de metri pătrați și este prevăzut cu alei cu băncuțe, un mic lac artifical, sisteme de iluminat moderne, cișmele, spații de joacă pentru cei mici și aparate de fitness pentru cei mari și bineînțeles multe specii de plante, de arbori, arbuști, flori pe care trebuie să le descoperiți în fiecare anotimp: magnolia, carpenul, arborele magic persan, stejarul roșu, arțarul globular, deutzia lemoinei (arbust originar din Japonia) , mai multe soiuri de trandafiri și multe altele.

Dintre speciile de păsări pe care le-am observat eu pe lac: pescăruși, lebede, rațe, chire de baltă.

Galerie foto (pozele sunt recente, de sâmbăta trecută)

Pădurea Chitila (Mogoșoaia-Chitila)

După ce v-ați plimbat prin parc, puteți face o drumeție ușoară și prin pădurea care se află la câteva minute de parc. Este o pădure de fag și stejar. Am văzut câțiva stejari falnici mai bătrâni. Este frumos primăvara când pădurea este de un verde crud, când e vremea leurdei, a untisorului, a brebeneilor și a altor flori de primăvară. Dar și vara este frumos (nu uitați însă loțiunea anti-țânțari!).

La ieșirea din parc, în drum spre pădure, gășiți această băncuță pe marginea lacului unde puteți sta și contempla.

Aleea spre pădure

Lacul Chitila

La intrare în pădure

Cu bunăvoința a doi copăcei (doi fagi) am putut să-mi odihnesc oasele în hamac. Le mulțumesc și pe această cale.

Urmând potecile din pădure se ajunge la o alee mai lată pe care dacă o urmați până în capăt ajungeți în Mogoșoaia unde puteți face un alt popas pe malul lacului Mogoșoaia sau vă puteți plimba prin Parcul Mogoșoaia sau puteți vizita Palatul Mogoșoaia. Găsiți aici multe posibilități de distracție, terase, închirieri biciclete și hidrobiciclete.

Micimea omului în fața Naturii

O mică oază de verde și frumos, de liniște și relaxare. Am fost plăcut surprinsă când am descoperit-o prima dată (nu de mult, toamna trecută) și de atunci am revenit. E frumos în fiecare anotimp. Recomand.

Advertisement

One thought on “Unde ne mai relaxăm în apropiere de București: Parcul Dendrologic Chitila și Pădurea Mogoșoaia-Chitila

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.