Hai si tu pe Aleea Magnoliilor! Vezi cum a fost la inaugurare.

Din 15 iunie bucurestenii au la dispozitie un nou spatiu pentru relaxare, un loc unde natura si tehnologia se intalnesc: Aleea Magnoliilor din Gradina Botanica Bucuresti.

Aleea Magnoliilor face parte din Sectorul Taxonomic si este prima alee amenajata din acest sector, fiind compusa din 11 magnolii cu perioade diferite de inflorire din aprilie pana in septembrie si cu inaltimi ce pot ajunge pana la 7 metri. De asemenea, vizitatorii se pot odihni si relaxa pe una din cele 25 de banci noi aflate pe alee sau isi pot incarca telefoanele prin porturi usb cu ajutorul celor doua banci cu panouri solare situate in rondul central al Sectorului Taxonomic.

Tot aici poti accesa gratuit reteaua wifi pusa la dispozitie de Fundatia Telekom Romania. Bancile cu panouri solare pot fi utilizate si in perioadele innorate deoarece au capacitatea de stocare a energiei solare din zilele favorabile. Pe langa acestea, Aleea Magnoliilor pune la dispozitia vizitatorilor mobilier urban nou constand in 25 de banci, 10 cosuri de gunoi si 2 panouri informative despre Sectorul Taxonomic si Aleea Magnoliilor.

Proiectul de amenajare a Sectorului Taxonomic din Gradina Botanica Dimitrie Brandza a Universitatii Bucuresti a inceput in 2015 in urma unui parteneriat intre Asociatia Team Work si Fundatia Telekom Romania. In cei patru ani de colaborare, peste 1800 de voluntari au desfasurat activitati de curatare si amenajare a spatiului astfel ca structura de alei din Sectorul Taxonomic este din nou vizibila, este innoita. Pe fiecare alee este plantata sau este in curs de plantare cate o familie botanica diferita (Magnoliaceae, Ranunculaceae, Rosaceae etc.). Dintre acestea, asa cum am mai spus, Aleea Magnoliilor este prima alee amenajata si finalizata din Sectorul Taxonomic.

Aleea Magnoliilor a fost inaugurata sambata, 15 iunie, incepand cu orele 18.00. La inaugurare am participat si eu ca si voluntar Team Work atat la curateniile de primavara si de toamna din Gradina Botanica, cat si ca voluntar la activitatile de amenajare ale acestei alei, activitati ce au avut loc in vara lui 2018.

Va invit sa vizionati cateva fotografii de la eveniment, dar si sa mergeti in Gradina Botanica ca sa vedeti noul spatiu si sa va relaxati pe Aleea Magnoliilor.

 

Mai multe fotografii de la inaugurare gasiti aici: https://www.facebook.com/pg/TeamWorkNGO/photos/?tab=album&album_id=10156132271712382

Daca vreti sa fiti voluntari Team Work in Gradina Botanica din Bucuresti, intrati pe pagina de Facebook a Team Work pentru mai multe detalii. Sau pe instagram@asociatiateamwork. Sau pe pagina grupului de facebook dedicat voluntarilor Team Work – Voluntariat la Gradina Botanica.

Următoarea activitate de voluntariat mai de amploare va fi Curatenia de Toamna ce va avea loc in functie de vreme fie in octombrie, fie in noiembrie. Insa pana atunci daca sunteti dispusi sa alocati cate 2-3 ore pe luna (o data sau de 2 ori pe luna), daca doriti sa fiti voluntar in Gradina Botanica si sa participati la ingrijirea noului spatiu amenajat si proaspat inaugurat, puteti sa va inscrieti completand oricand acest formular. In principiu este nevoie de voluntari in intervalul orar 10.00-20.00, iar activitatile se vor desfasura in lunile iunie-noiembrie ale anului in curs, in timpul saptamanii si in weekend.

Advertisement

2 thoughts on “Hai si tu pe Aleea Magnoliilor! Vezi cum a fost la inaugurare.

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.