Răsplata bunătății. O poveste despre bunătate și inimi frumoase și o campanie umanitară

 

Bunătatea, căci ea va fi tema articolului de față, acest aspect esențial al vieții, în interacțiunea cu ceilalți oameni, dar nu numai și cu animalele, pentru că noi oamenii nu suntem singurii care locuim acest pământ. Bunătatea, această calitate cum o numim noi, virtute dacă vreți, dar care ar trebui să fie ceva firesc, nu din obligație sau nu ceva forțat. Când spun bunătate, automat spun blândețe, bunăvoință, empatie, generozitate, compasiune, altruism; toate aceste virtuți sunt strâns legate între ele. Eu cred că suntem cu toții buni, doar că unii dintre noi au uitat să fie buni, prea prinși fiind în rutina zilnică, cu problemele și grijile personale.

Se spune că fiecare dintre noi este ajutat de celălalt în mod providenţial și că pentru orice oferim, vom primi înmiit. Cu toate acestea, nu trebuie să așteptăm ceva în schimbul faptei bune pe care o facem, dar putem fi siguri că răsplata bunătății va veni mai devreme sau mai târziu, sub o formă sau alta, când nici nu ne așteptăm. Vă invit să citiți în continuare o frumoasă povestioară despre bunătate, inimi calde și gesturi făcute din dragoste și grijă pentru ceilalți.

Era odată un tânăr student sărac care în timpul liber confecționa diverse obiecte decorative handmade și le vindea ca să poată trăi și să-și plătească studiile la medicină. Tânărul avea un vis măreț: să ajungă doctor. Dar în ultima vreme lucurile nu mergeau așa bine, vânzările scăzuseră, cheltuielile creșteau, astfel că începu să meargă din casă în casă încercând să-și vândă marfa.

Era în preajma sărbătorilor acum și confectionase felicitări și decorațiuni de Crăciun din care, deși frumoase, nu reuși să vândă mare lucru. După mai multe zile proaste, fără vânzare și în care banii se duseră, tânărului îi era atât de foame încât se hotărî într-una din zile ca la următoarea casă care îi va deschide, să ceară ceva de mâncare în schimbul unui obiect confecționat de el.  A sunat la ușă zgribulit de frig și aproape mort de foame și când a văzut tânăra frumoasă care i-a deschis, s-a rușinat și nu a mai avut curajul să-i ceară de mâncare, ci a rugat-o să-i aducă un pahar cu apă. Din casă venea un miros sublim de scorțișoară și prăjituri proaspăt scoase din cuptor, încât tânărul începuse să viseze frumos.

Fata, nu doar frumoasă, ci și isteață și bună la suflet, a înțeles imediat că tânărului îi este foame și s-a întors la el cu un platou cu fursecuri parfumate și prăjituri, lângă care a pus o gutuie și o portocală și un ceai cald aromat. Băiatul uimit, a sorbit din ceaiul fierbinte ca să se încălzească puțin și a gustat din prăjiturele întrebând-o apoi pe fată cât îi datorează pentru bunătățile cu care l-a servit.

Tânăra cea frumoasă i-a zâmbit și i-a răspuns cu blândețe: – Nu îmi datorezi absolut nimic. Părinții m-au învățat de mică să fiu bună cu ceilalți și să-i ajut atunci când au nevoie fără să aștept nimic în schimb. iar mai târziu, când am mai crescut, am înțeles cu adevărat cât de prețioase au fost învățăturile lor și am învățat apoi singură cum să cultiv bunătatea în inima mea și cum să dăruiesc cu sufletul. Băiatul i-a mulțumit fetei pentru amabilitatea și bunătatea sa și când a plecat i-a strecurat pe sub ușă o felicitare de Crăciun, în care s-a semnat: C. Toma.

Timpul a trecut și peste ani și ani, fata cea frumoasă și bună care acum era femeie în toată firea, s-a îmbolnăvit de o boală ciudată și rară pentru care încă nu se găsise un tratament și despre care nu se știau prea multe. Starea ei începea să se degradeze pe zi ce trece, iar într-o zi a fost transferată la cel mai bun spital din oraș, sub supravegherea unui specialist de renume, doctorul Camil Toma. De cum și-a văzut pacienta, doctorul a recunoscut-o imediat, nu avea cum să uite frumusețea-i deosebită precum și generozitatea și vorbele ei bune care l-au ajutat într-un moment dificil al vieții. Era fata care i-a oferit un ceai cald și cele mai bune prăjituri din lume (așa cum i s-au părut lui la momentul respectiv).

Luni la rând, doctorul a depus eforturi considerabile să găsească leacul perfect pentru Eva, căci așa o chema pe femeie, și a reușit într-un final să pună bazele unui plan de tratament ce urma să fie de un real succes, astfel că Eva a învins boala și s-a făcut bine. Acum vindecată și pe picioarele ei, Eva mai trebuia să treacă un hop: cheltuielile de spitalizare care nu erau deloc mici și pe care nu și le permitea. Dar ea nu știa că doctorul Toma ceruse ca factura fie făcută pe numele lui și într-o zi a primit acasă un plic de la spital, în care în loc să fie factura cea uriașă pe care o aștepta cu inima cât un purice, a găsit un bilețel pe care scria: “Factură achitată cu mulți ani în urmă cu o cană de ceai cald și cu cele mai gustoase prăjituri din lume”. Dr. C. Toma.

Sfârșit

În concluzie, haideți să fim buni în fiecare zi și nu doar cu cei dragi nouă, cu familia, prietenii, ci și cu persoane necunoscute. Să nu lăsăm să treacă o zi fără să facem o fapta bună, fie că e vorba de o încurajare caldă oferită prietenilor, de cuvinte de apreciere pentru cei care se așteaptă cel mai puțin, un zâmbet cald sau o vorbă bună oferită unui necunoscut, o mângâiere oferită unui animal al străzii, de mici simboluri de afecțiune oferite membrilor familiei sau o donație cât de mică, pe măsură posibilităților fiecăruia, pentru oamenii aflați în situații nefericite; puțin cu puțin se face mult și dacă ne strângem mai mulți, putem face minuni.

Împreună putem face minuni și pentru Cristina astfel încât să aibă un Crăciun cât mai frumos și povestea ei să aibă un happy-end la fel ca și povestioara de mai sus.

Cristina era un copil perfect normal, cu o copilărie fericită alături de părinții ei până când, într-o zi, a avut o banală căzătură la săniuș, în ianuarie 2018. De atunci viața lor s-a schimbat radical, deoarece în urma căzăturii burtica Cristinei a început să se umfle și să îi provoace dureri.

Părinții ei au mers la spital, iar acolo, în urma unei ecografii, au aflat cea mai cruntă veste: Cristina a fost diagnosticată cu Hepatoblastom de gradul 4, cancer la ficat. Din acel moment a fost transferată de urgență la Iași, unde a urmat 11 ședințe de chimioterapie.

Pentru a o ajuta Asociația Salvează o Inimă a demarat o campanie de strângere de fonduri ce se va desfășura până pe 15 decembrie 2018. Astfel, orice om poate dona 2 euro prin SMS la numărul 8832 cu mesajul „Cristina” pentru a contribui la susținerea cazului fetei.

Poți fi și tu alături de Cristina Romanescu dacă donezi 2 euro prin SMS la numărul 8832 cu textul Cristina; campania de susținere a Cristinei este organizată de către Asociația Salvează o Inimă, cu sprijinul magazinului online DAVIDAC.

Asociația “Salvează o inimă” a fost inființată pe data de 12 decembrie 2012, și își dorește să reunească sub același acoperiș un număr cât mai mare de profesioniști din diferite domenii, oameni bine pregatiți și motivați, oameni de bine, oameni simpli, cinstiți și onești, oameni care cu suflet și dedicare pot ajuta în campaniile și proiectele asociației și astfel împreună să fie atins scopul final, acela de a salva copiii cu malformații grave și  de a lăsa copiilor noștri o moștenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie și suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție bună. (sursa: site-ul Asociației “Salvează o inimă”)

Un articol participant la o campanie pentru bloggeri marca Blogal Initiative 

 

P.S: Articolul este dedicat și bunei mele prietene, Andreea Dușencu, care ieri s-a stins din viață, un om de o bunătate și o blândețe serafică, care tot timpul i-a ajutat pe ceilalți (oameni, animale, natură). Din păcate pentru Andreea, povestea nu a fost cu happy end și a pierdut lupta cu cancerul, această boală a secolului care răpește viața atâtor oameni din ce în ce mai tineri. Drum lindraga mea

 

 

 

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.