Relaxare după job în caiace cu AdventureTime

Pe cei de la AdventureTime îi urmăresc demult pe pagina de facebook și demult voiam să particip la una din activitățile lor. Săptămâna trecută m-am hotărât și m-am înscris la o tură de caiace la apus pe lacul Herăstrău. Deși mi-a fost un pic de teamă că nu mă voi descurca, am trecut cu brio proba de caiace :). A fost palpitant și totodată relaxant, m-am distrat și am învățat ceva nou. Mai încercasem eu la mare caiacul, dar nu prea știam să vâslesc și nici nu-mi explicase cineva ce trebuie să fac, pe când cei de la AdventureTime ne-au făcut un instructaj înainte și ne-au învățat câteva din tainele acestei activități.

Ghizii au fost alături de noi tot timpul pe întreg parcursul turei și ne-au ajutat atunci când am avut nevoie cu sfaturi și îndrumări. Instructorii au o experiență de peste 13 ani, dintre care 7 ani au fost la nivel de competiție și concursuri (cu medalii și multe podiumuri), iar în restul anilor au organizat multe ture frumoase în România dar și în afara ei.

Cătălin, unul din ghizii care ne-a însoțit, a fost foarte atent cu noi și ne-a făcut să ne simțim bine și în siguranță și să uităm de temeri.

 

Mulți dintre cei care au participat la tura de caiace pe Herăstrău, au fost începători ori s-au urcat pentru prima dată într-un caiac, așa că întrebarea multora (și a mea 🙂 )  a fost: “Ne vom răsturna??” Bineînțeles că nu ne-am răsturnat, caiacele sunt de calitate, foarte stabile și cu toții ne-am descurcat foarte bine pentru niște începători.

Turele de caiac organizate pe lacurile din București sunt la îndemâna oricui; oricine poate practica această activitate, nu există limite de vârstă. Toată lumea primește veste de salvare, așa că nu există niciun pericol de înec, iar padelele (vâslele) sunt ușor – manevrabile pentru randament maxim al eficienței în apă. Ca să nu ne udăm am primit un fel de fustițe cu care ne-am acoperit. Și pentru că am fost sfătuiți să nu luăm cu noi telefoanele/aparatele foto ca să nu le udăm sau să nu le scăpăm în apă, ghizii ne-au fotografiat și ne-au filmat în mai multe ipostaze ca să avem amintiri din această experiență.

Două ore a durat tura  de caiac, de la orele 18.00 la orele 20.00, astfel că am prins și apusul pe lac. În timpul săptămânii am fost eu, dar organizează și în weekend. Dacă vreți să experimentați și voi, vă recomand cu drag echipa AdventureTime. Mie mi-a plăcut foarte mult și mai vreau!

AdventureTime organizează ture de caiace pe lacurile din București: Herăstrău, Băneasa, Titan, Lacul Morii, Plumbuita, Străulești, Pantelimon. Dar și pe lângă București – Mogoșoaia, Cernica, Snagov, Comana sau în alte zone ale țării. Activitățile lor se adresează persoanelor dornice să învețe ceva nou, să se relaxeze în natură și să evadeze din rutina zilnică descoperind totodată locuri frumoase.

Mai multe despre ei pe site sau pe pagina de facebook.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s