În lumea muzicii de gheață la Bâlea Lac

 

Chiar dacă sezonul e pe final, Hotelul de gheață de la Bâlea Lac încă mai e deschis și va mai fi atât timp cât vremea va mai  permite. Cam 3-4 luni pe an funcționează. L-am vizitat și anul trecut când tematica a fost una cinematografică: filme de succes internaționale dar și românești. Dar am vrut să-l văd și anul acesta, cu o nouă tematică, de data asta, una muzicală. Fiecare camera dublă din cele 14 de câte dispune hotelul, poartă numele și este decorată într-un stil care amintește de o formație sau de un cântăreț renumit, de exemplu: Abba, Elvis Presley, Michael Jackson, Madonna, Holograf, Gheorghe Zamfir și alții.

 

De asemenea, se mai pot vizita igluurile și bisericuța efemeră de gheață care este superbă.

În inima munților Făgăraș,  începând cu anul 2005, hotelul de gheață de la Bâlea Lac este construit an de an, după luni întregi de planificare, de către meseriaşi pricepuţi din judeţul Mureş, care îndură condiții de lucru aprige, temperaturi cu minus, viscolul fiind cel mai mare dușman. Este clădit integral din zăpadă și din blocuri de gheaţă ce pot cântări 70 kg, extrase din Bâlea Lac, cel mai mare lac glaciar din Munții Făgăraș. De când se începe lucrul, artiștilor gheții le trebuie aproximativ o luna ca să ridice palatul de cleștar ce primește peste 8000 de oaspeţi anual. În fiecare an veţi găși aici o nouă temă adusă la viață prin ideile și creativitatea sculptorilor, ceea ce face din acest loc un unicat.

Hotelul de Gheaţă dispune de 14 camere duble cu pat matrimonial, iar cei care doresc mai multă intimitate pot înnopta într-unul din cele 6 igluuri de lângă hotel. Mobilierul din camere este unicat, totul este din gheață, inclusiv paturile care sunt acoperite cu o saltea moale, lenjerie, pături şi blănuri pufoase. Înainte de culcare, oaspeţii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius. Aşadar, condițiile par optime pentru dormit în ciuda temperaturii scăzute. 🙂

Cei care nu vor să doarmă acolo, pot vizita complexul de gheață începând cu orele 9.00 dimineața când camerele sunt eliberate de către oaspeții care urmează să se întoarcă seara pentru a dormi. Biletul costă 15 lei și include vizitarea hotelului, a igluurilor și a bisericuței de gheață. Puteți solicita și tur ghidat pentru a afla povestea hotelului sau alte informații referitoare la complexul de gheață.

Program de vizitare: 09:00 – 17:00

Cina în Restaurantul de Gheață: 19:30
Program Barul de Gheață: 09:00 – 22:30
Check-out cazați: 08:00

Check-in: după 17:00 (Recepție Cabană Bâlea Lac)

Ca și distracție, puteți încerca o tură cu snowmobilul, rafting sau tubing. Eu am făcut rafting cu banana pe lacul Bâlea înghețat și tubing. Super tare!

Masa o puteți servi la Cabana Bâlea Lac unde mâncarea și prețurile sunt ok, zic eu.

Cum se ajunge la Hotelul de gheață de la Bâlea:

Din București, eu am mers cu mașina pe ruta Ploiești – Valea Prahovei – Brașov – Făgăraș – Cârțișoara –  Bâlea Cascadă. De la Bâlea Cascadă am urcat cu telecabina la Bâlea Lac.

Preț telecabina: 30 lei/urcare, 60 lei urcare/coborâre.

Program telecabina: Luni – Duminică, 9.00-17.00.

Lungime trase: 3700 metri.

Advertisements

2 comments

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s