Tort de primăvară sau tort de Florii :)

N-am putut să mă abțin să nu fac un tort de Florii, mai ales că am sărbătorit azi și un floricel :). Am vrut să fie un tort vesel, colorat și am ales un decor cu fluturași și floricele. Se putea altfel? Azi, de Florii, fără floricele?? 🙂

Nu l-am făcut după o rețetă anume. De fapt, am creat-o eu. Blat negru, cremă de vanilie, sirop de vanilie și îmbrăcat în cremă de căpșuni. Iată și rețeta:

Ingrediente:

Pentru blat: 7 ouă, 7 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, 2-3 linguri de cacao (eventual și un praf de copt).

Pentru crema de vanilie: 100 gr unt, 2 linguri de amidon, 350 ml lapte, 100 gr. unt, esenţă de vanilie.

Crema de căpșuni: un pliculeț cremă de prăjituri cu căpșuni Dr. Oetker, 150 gr. unt, 250 ml lapte rece.

Siropul: o cană de apă, 3-4 linguri de zahăr, o sticluță esență de vanilie.

Decor: fluturași și floricele din napolitană fină (eu am găsit în Mega Image).

Mod de preparare:

Blatul se face așa: Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc și își dublează compoziția. Albușurile se bat spumă. Se adaugă gălbenușurile la spuma de albușuri, apoi făina și cacaua amestecându-se ușor cu o spatulă. Dacă vreți, puneți și un praf de copt. Și apoi, ori puneți toată compoziția într-o formă rotundă de tort și o coaceți 30 de minute la foc potrivit, ori o împărțiți în 3 și coaceți pe rând foile de blat. Eu am ales de data asta a doua variantă.

Pentru sirop, am amestecat apa cu zahărul și esența de vanilie și am pus pe foc cât să se dizolve zahărul.

Crema de vanilie am făcut-o așa: Amidonul l-am amestecat cu zahărul, am turnat laptele încet şi am amestecat să nu se facă cocoloaşe. Am pus cratiţa pe foc mic şi am fiert, dar nu am dat în clocot, până s-a îngroşat. Am lăsat deoparte să se răcească şi între timp am frecat untul cu mixerul. Când budinca s-a răcit, am adăugat-o treptat la unt şi am omogenizat.

Crema de căpșuni am făcut-o după instrucțiunile de pe plic, respectiv, într-un vas am pus 250 ml de lapte rece, am adăugat plicul Dr. Oetker și 150 ml de unt moale, la temperatura camerei și am mixat timp de 3 minute până s-a întărit compoziția.

Apoi am însiropat prima foaie de blat și am pus un strat de cremă de vanilie, am așezat a doua foaie de blat, am însiropat-o și am pus din nou un strat de cremă de vanilie. A treia foaie am însiropat-o și pe ea, după care am îmbrăcat tortul în crema de căpșuni și am decorat cu floricelele și fluturașii din napolitană.

La mulți ani, Floricei și Floricele frumoase!:)

Advertisements

4 comments

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s