Scrisoare către Pădure. Ora Pământului 2018

Draga mea Pădure,
Mereu când vin la tine, mă vindeci și îmi dai putere. În preajma ta mă simt liniștită și liberă. Cu toate acestea, relația noastră nu este așa cum mi-aș dori să fie și aș vrea ca acest lucru să se schimbe. Știu că suferi mult și e din vina mea. Știu că biodiversitatea îți este amenințată, că animalele tale dispar pe zi ce trece, copacii tăi sunt tăiați fără discernământ și fără niciun fel remușcare…  Și mai știu că dacă împreună cu semenii mei, nu fac nimic pentru tine, degradarea ta va deveni un proces care nu va mai putea fi stopat.
Iartă-mă că sunt risipitoare și că mă înconjor de atât de multe lucruri inutile! Iartă-mă pentru că prea mult consum, mai mult decât am nevoie… și pentru că arunc foarte mult. Iartă-mă pentru că nu te respect îndeajuns încât să fac ceea ce-i corect față de tine și pentru că nu realizez întotdeauna cât de mult însemni pentru mine, pentru noi toți.
Dar vreau să-ți fac o promisiune azi, cu ocazia Orei Pământului. Lucrurile se vor schimba. Pentru că vreau să fiu mai conectată la ceea ce contează mai mult. Încep prin a stinge lumina azi, între orele 20.30-21.30 și îți promit că voi planta și mai mulți copăcei și că voi face tot posibilul să nu mai fiu risipitoare. Vreau să te văd mai veselă, mai bogată și să ne bucurăm una de cealaltă și noi toți cât mai mult.
Mulțumesc, dragă Pădure, pentru că ne dai aer curat! Mulțumesc pentru toate minunățiile pe care ni le oferi!
Mereu alături,
Omul
Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s