Cum mi-am făcut un caleidoscop

Aș fi putut intitula articolul “Cum să-ți faci un caleidoscop”, pentru că știu acum pașii, după ce mi-am făcut propriul caleidoscop. În principiu e simplu de făcut,  materialele sunt accesibile, dar cam greu de explicat în cuvinte chiar și în poze și nu stau acum să fac tutoriale video pentru că oricum le găsiți cu un search pe google sau pe youtube. Mai bine vă recomand un loc drăguț unde să mergeți să vă faceți propriul caleidoscop. E și mai distractiv, primiți ajutor la fiecare pas, sfaturi, ponturi, atmosfera e super relaxantă, iar bucuria de la final, când te uiți prin caleidoscopul făcut de tine, e de nedescris în cuvinte… cel puțin așa a fost pentru mine, am fost foarte încântată.

Unde? Când? Cum?

Veronica Soare, blogger, realizatoare radio și un om care vrea să facă minuni în lumea în care trăiește, are un site care se numește chiar minuni.ro, iar una din minuni este atelierul de caleidoscoape organizat de ea aproape lunar în București, dar și în alte orașe ale țării.

La sfârșitul lui februarie am participat și eu la un astfel de atelier și pot să spun că a fost poate cel mai drăguț atelier la care am participat vreodată. La Santhe Fitoceainarie s-a desfășurat atelierul, o ceainărie foarte cochetă unde puteți servi niște prăjituri super yummy și ceaiuri aromate pe alese. Atelierul a durat cam 2 ore, m-a costat 50 de lei, asta incluzând materialele de lucru. Caleidoscopul a rămas desigur la mine.

Vă spuneam la începutul articolul că nu voi descrie pașii în realizarea unui caleidoscop, pentru că e destul de greu de explicat și de înțeles fără un video, dar voi lăsa aici niște fotografii din timpul procesului de fabricație :). Materialele de lucru necesare confecționării unui caleidoscop ar fi: un tub de carton, 3 bucăți de oglinzi, mărgele colorate, hârtie transparentă și  colorată, pix/creion, bandă adezivă, lipici, foarfecă.

Caleidoscopul meu în forma finală 🙂

În dreapta este caleidoscopul colegei mele de lucru, cu care m-am mai sfătuit pe parcursul atelierului.

Și… cam așa se vede prin caleidoscopul meu, în funcție de lumina care este în încăperea în care te uiți prin el. Cu cât e mai multă lumina, cu atât se vede mai frumos.

 

Vă recomand să mergeți măcar o dată, fie că-l faceți pentru voi caleidoscopul, fie că-l veți face cadou cuiva drag. Eu chiar mai vreau să mă înscriu la un alt atelier pentru că îmi doresc un alt caleidoscop; zilele trecute am mai cumpărat un caleidoscop pentru nepoțica mea care împlinește 4 anișori mâine :). Caleidoscopul a fost realizat de data aceasta de Veronica și este superb.

Următorul atelier va fi luni, 19 martie, tot la Santhe Fitoceainarie, pe Lipscani 104, între orele 19.00-21.00. Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face pe bază de rezervare, completând formularul de pe site. Acesta: http://minuni.ro/atelier-caleidoscoape/. Nu știu însă dacă mai sunt locuri, dat fiind faptul că atelierul va fi peste numai 4 zile, dar vor mai fi și alte ocazii, poate chiar după Paște, din ce-am reținut de la Veronica. Atelierul se adresează atât copiilor mici, cât și celor mari 🙂

 

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s