Tort “Floare de Primăvară”

Mi-am făcut tort de ziua mea 🙂 . Un diplomat cu fructe delicios! Aseară l-am făcut și azi dimineață, înainte să plec la job, nu m-am putut abține și mi-am tăiat o felie. E super! Las rețeta aici.

Ingrediente: 2 pungi de pișcoturi (400 gr.), 400 ml smântână pentru frișcă, 8 ouă, 200 gr zahăr, 30 gr. de gelatină granule, un compot de ananas, fructe (căpșuni, kiwi, portocale am pus eu).

Mod de preparare:

Cele 8 ouă le-am mixat împreună cu zahărul până s-a dublat compoziția și s-a albit. Am pus apoi pe bain marie, amestecând în continuu până a început să se îngroașe ușor. Nu trebuie lăsat prea mult pentru că se poate tăia crema de gălbenușuri. Apoi am dat la răcit.

Între timp, am scos ananasul din compot, l-am tăiat bucățele și am pus siropul într-un vas. Am pregătit o formă de tort cu inel detașabil în care am pus pișcoturile înmuiate în siropul de la ananas, pe marginea formei, dar și jos pe fund (vezi imaginile mai jos).

Smântâna pentru frișcă am mixat-o până s-a întărit astfel încât să rămână pe paleta mixerului. Eu am avut neindulcită, așa că am mai adăugat puțin zahăr pudră.

Am pregătit și gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj (10 min la înmuiat, apoi pe bain – marie până s-a dizolvat complet).

Când s-a răcit crema de gălbenușuri, am adăugat-o la frișcă (nu trebuie adăugată caldă în frișcă). Am pus și gelatina după ce s-a răcit ușor și am amestecat bine, astfel încât aceasta să se distribuie în toată compoziția.

La final am adăugat și ananasul bucățele și am început să așez crema în tort astfel: întâi am pus jumătate din cremă, apoi încă un rând de pișcoturi înmuiate în sirop, după care restul de cremă. Am ornat cu fructe și am dat la rece.

 

 

La mulți ani, fetelor! Vă servesc cu o feliuță de tort virtuală, azi de ziua voastră ). O zi superbă s-aveți!

 

Advertisements

One comment

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s