Iarna la mare

Acum nu mai e… dar acum 3 zile, pe cuvânt că era iarnă! Stiu, ai zice: “ce să faci iarna la noi la mare?”… uite ce: mergi să vezi asta!

Dacă e zăpadă și ger, poți să surprinzi niște fotografii super cool. Iar dacă o prinzi și înghețată, ești un norocos. Eu n-am avut norocul ăsta până acum. Era doar un pic de gheață la mal în portul Tomis. Și iarna asta nicio șansă să înghețe, așa cum s-a întâmplat acum 6 ani (parcă), când a înghețat pe o porțiune de câteva sute de metri.

Nu mi-a cășunat din senin să dau o fugă la mare, ci după ce am văzut săptămâna trecută niște poze pe facebook la un fotograf din Constanța, surprinse în Mamaia, pe un ponton. Cam în halul ăsta arăta pontonul:

Foto: Dan Cristian Mihailescu. Sursa: facebook

(mai multe poze aici: https://www.facebook.com/mihailescu.dan/media_set?set=a.10211513426736088.1073741880.1376690723&type=3)

N-am stat mult pe gânduri și mi-am făcut rezervare online la un autocar spre Constanța, să văd “palatul de cleștar”.

Am ajuns pe la 9 în Constanța, am luat autobuzul 100 care m-a lăsat în satul de vacanță și apoi am luat-o la pas prin stațiune. Pontonul nu l-am găsit, dar am surprins câteva poze drăguțe, zic eu.

 

Lacul Siutghiol era înghețat…

 

Cormorani și pescăruși relaxându-se lângă canalul ce face legătura între Marea Neagră și lacul Siutghiol:

Zici că-s pinguini 🙂

M-am întors apoi în Constanța cu autobuzul 5-40, am coborât în centru și am luat-o la pas pe plaja Modern din Constanța, continuându-mi plimbarea apoi prin portul Tomis, faleză, cazino, centru vechi.

 

 

Apropo, dacă vreți s-ajungeți ieftin la mare, de la București, luați-vă bilete la firma Comanto 94. Îi gășiți pe http://www.autogari.ro și prin intermediul site-ului http://www.bileteria.ro, puteți cumpăra online un bilet dus-întors cu numai 70 lei. Foarte ok zic eu, întrucât cu trenul un bilet dus costă vreo 60 lei, dus-întors 110, iar la autocar tot atât. Dacă luați biletele online sau de la agenție cu minim 6 ore înaintea plecării, beneficiați de reducerea asta. Altfel, costă 120 lei dus întors.

 

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s