București, Capitala Iubirii – Târg de Mărțișor

Habar n-am avut că în Piața Universității are loc un târg fain de mărțișoare, până vinerea trecută, când după serviciu, am ieșit de la metrou la Universitate ca să merg în Cișmigiu la patinoar. Bine… habar n-am avut nici că patinoarul s-a închis tocmai când aveam și noi iarnă adevărată în București, dar asta-i altă poveste… Am văzut niște căsuțe albe la statui și m-am dus să văd ce-i pe acolo.

La Târgul de Mărțișor amplasat pe esplanada de la statui, puteți alege cadouri din cele circa 50 de căsuțe încărcate cu produse și obiecte tradiționale de sezon: mărțișoare, bijuterii, aranjamente florale, decorațiuni, felicitări, produse hand-made, prăjituri, turtă dulce, bomboane, dulciuri de casă etc.

Mi-a plăcut mult decorul cu copăcei imitând cireșii japonezi, inimioarele care când se inserează sunt luminate și proiecțiile de pe clădirea BCR-ului (trebuie să le vedeți neapărat, sunt foarte drăguțe!)

Târgul mai este deschis până pe 8 martie inclusiv, zilnic între orele 10.00 – 22.00 și se pare că a început pe 24 februarie, fiind o inițiativă a primăriei București, un eveniment aflat la prima ediție – “București, capitala iubirii”, prin care sărbătorim iubirea și venirea primăverii.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s