Despre MOKKO -atelier de meșteșugărit

 

Astăzi vreau să vă recomand un loc fain, cu oameni faini și unde se-ntâmpla chestii faine. Cum sunt într-o continuă căutare de activități noi, creative, de modalități de petrecere a timpului liber, dornică să-nvăț mereu ceva nou, că vorba ceea “omul cât trăiește învață”, iar mie-mi place să-nvăț mereu lucruri noi, așa am găsit acest loc drăguț. Toamna trecută mă-nscrisesem la niște cursuri de dansuri orientale și la un curs de limba sanskrită dar cum acestea aveau loc în weekend când sunt mai tot timpul plecată din București, am renunțat.

MOKKO Atelier, căci despre el este vorba, este un atelier de tehnică origami și prelucrare de lemn, unde iau naștere produse unicat, personalizabile, realizate manual din hârtie sau din lemn de brad din sursă sigură, 100% made în RO. De Mokko am auzit toamna trecută când m-am și înscris de Ziua Internațională a Păcii la un atelier de împăturit cocori din origami, dar cum în ziua respectivă s-a anunțat marele ciclon (v-aduceți aminte?), i-am dat crezare primăriței și de la serviciu m-am dus direct acasă la adăpost. Am regretat ulterior, căci a bătut doar un vanticel anemic și câțiva stropi de ploaie mi-au udat geamurile garsonierei.

În fine, în februarie, am văzut că organizează un atelier de origami, într-un fel pentru a sărbători luna iubirii, așa că, m-am înscris.

Atelierul a durat circa 2 ore jumătate și am făcut inimi și inimioare, semne de carte în formă de inimi și ghirlande de inimioare pentru îndrăgostiții de cărți și nu numai. Foarte frumos și relaxant a fost!

Inimioarele mele… semne de carte si ghirlandele:

Ghirlandele de inimioare mi le-am lipit una pe perete și una pe un raft unde țin flori.

Cum am făcut inimioarele? Foarte simplu se fac și găsiți foarte multe tutoriale video pe youtube. O variantă ar fi asta (așa am făcut inimile pentru ghirlande):

Pentru inimi semne de carte:

În luna martie mai organizează un atelier de confecționat flori de primăvară (lalele, crini, flori de lotus).

Prețul unui atelier este de 50 de lei. Iar asta include materialele de lucru, produsele confecționate de noi rămân la noi și un ceai cald din partea casei 🙂

Atelierele sunt ținute de Oana Brătilă. Oana este trainer acreditat și a descoperit arta origami în timpul facultății. De atunci și-a propus nu doar să-i bucure pe ceilalți cu modelele pe care le face, ci să-i invețe cum să bucure, la rândul lor, alți oameni, inspirată fiind de vorbele lui Lao Tzu:

“Dă-i unui om un pește și va fi sătul o zi întreagă; învață-l să pescuiască și va fi sătul o viață întreagă.”

Pentru mai multe detalii, atelierul are pagină de facebook și site:

https://www.facebook.com/MOKKOatelier/

https://mokko.ro/

 

Advertisements

One comment

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s