Mărțișoare dulci: Bomboane Raffaello

Ce-am făcut eu aseară: bomboane Raffaello. M-am jucat apoi puțin cu ele și le-am transformat în mărțișoare.

Rețeta e simplă, fără coacere. Mi-au ieșit în jur de 50 de bomboane (nu le-am numărat, dar cam atâtea, cred) și am folosit: 200 ml lapte praf, 300 gr. fulgi de nucă de cocos (200 gr pentru compoziție și 100 gr pentru decor), 200 gr zahăr pudră, 250 gr. unt, o foaie de napolitană și alune (la fel de bine merg migdalele, caju, vișine din compot sau ce vreți voi – de pus în mijlocul bomboanelor).

Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei. Foaia de napolitană am sfărâmat-o mărunt, după care am amestecat toate ingredientele de mai sus, mai puțin alunele. Am frământat cu mâinile până s-a legat o compoziție pe care am modelat-o în biluțe, în mijlocul cărora am pus alune.

Am tăvălit apoi biluțele prin nucă de cocoș și ca să arate a mărțișoare le-am decorat cu creioane cu glazură colorată de la Dr. Oetker.

O primăvară frumoasă s-aveți, fetele!

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s