Joyplace – primul loc de joacă indoor din Bucureşti pentru copii cu dizabilităţi

 

Joyplace este un loc al jocului şi al bucuriei, după cum îi şi spune numele în engleză, un loc în care copiii se simt bine şi în siguranţă, dar este şi un spaţiu de socializare pentru aceştia, indiferent de abilităţi sau dizabilităţi, şi totodată, parte a unei campanii  de conştientizare privind copiii cu dizabilităţi şi acceptarea lor în societate. Cu toţii sunt copii şi au dreptul la joacă, la şanse egale, indiferent de condiţia fizică.

Joyplace este unul din locurile preferate ale lui Nane, unde mergem împreună cu micuţii înscrişi la Miniclubul “Prietenii lui Nane”, de regulă, vinerea. E un deliciu s-o priveşti pe Nane cum se joacă acolo, cum se aruncă în ţarcul cu mingi şi prilej de distracţie pentru toată lumea. Bineînţeles că am “testat” şi eu spaţiul de joacă, nici nu se putea altfel, Nane nu ar fi conceput ca eu să stau pe tuşă şi să mă uit la ea.

Spaţiul de joacă include mai multe zone de activitate: leagăne speciale, tobogane, saltele moi, dar şi o zonă pentru seminarii şi ateliere de creaţii. Este primul loc de joacă indoor din Bucureşti pentru copii cu dizabilităţi motorii şi nu numai. Noi îl frecventăm de toamna trecută, dar a fost inaugurat anul trecut, chiar de 1 iunie, de Ziua Copilului, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) şi Asociaţia “Vreau şi eu să merg” împreună cu Asociaţia Umanitară Marta Maria, la Complexul de Servicii Sociale Ominis. Cele 2 asociaţii care au implementat acest proiect sunt conduse şi înfiinţate de părinţi ai unor copii cu dizabilităţi.

Locul de joacă se află în sectorul 4, în Str. Turnu Măgurele nr 17, în cadrul Complexului de Servicii Sociale Ominis şi este deschis zilnic între orele 10.00 şi 16.00. În weekenduri sunt programate petreceri şi activităţi adaptate copiilor cu nevoi speciale.

 

P.S: La Complexul de Servicii Sociale Ominis se află şi un magazin caritabil despre care am scris AICI.

 

 

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s