Cât durează vindecarea, tati?

Agonizezi, lupți, câștigi o luptă cu moartea, mai câștigi una și apoi pierzi…pierzi tot! Într-o zi, în câteva ore, în câteva secunde….

Te odihnești, închizi ochii, ești liniștit, acum ești bine, toate sunt bune, hemoglobina e bună, pulsul e bun, tensiunea e bună, mami e la picioarele tale, se odihnește, e fericită că ai mâncat bine.

Și într-o clipă ceva se întâmplă…te simți rău, toate se năruie, ești speriat, mami e speriată și ea, se uită la tine…vine doctorul, vin asistentele, te urcă pe o targă rece, te bagă într-un lift.

Mami nu mai e cu tine, o cauți,  ești singur, ești speriat. Nimeni nu e cu tine, doar doctorii. Îi auzi, dar nu poți să înțelegi ce zic. Te gândești ce urmează, îți derulezi viața în imagini rapide, poate ai văzut întâlnirile în Parcul Tei cu mami, sau poate slujba religioasă când v-ați căsătorit, sau poate zilele când ne-am născut eu cu Andreea, sau petrecerile de pomină la aniversările noastre, poate te-ai văzut când lucrai pe șantier, sau poate căsătoria mea, poate ziua în care am venit acasă cu Anastasia, sau diminețile pe care le petreceai cu ea în pat….Acum tot se întunecă, ai fi vrut să ne mai vezi o dată, ai fi vrut să nu ne lași, să mai stai, să mai radem, să ne certăm din te miri ce, să muncești în grădina ta dragă cu mami, să te joci cu Anastasia….dar nu, nu mai poți, vrei să scapi de durere, să pleci, să te uiți la noi de sus, să te odihnești. Nu mai poți să respiri, închizi ochii….și ne lași. Singure, neconsolate, îndurerate….

Până când? Cât durează vindecarea, tati? O lună, 1 an, 2 ani? Cât? Cam cât trebuie să o mai așteptăm? Ce trebuie să facem să vină?

A trecut un an….

1

Advertisements

One comment

  1. DUREROS …! Ce trebuie sa facem (noi, ce de aici)? Sa NE RUGAM si SA NU-I UITAM, pe cei ce ne-au parasit din aceasta lume …

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s