Tarte cu budincă de ciocolată şi căpşuni de Valentine’s Day

M-am obişnuit ca în zilele care au o semnificaţie deosebită pentru mine, de ziua mea de naştere, de nume, de ziua celor apropiaţi, de sărbători, chiar şi de Valentine’s Day, Dragobete sau Mărţişor, să pregătesc ceva bun, o prăjitură, un tort sau orice alt desert. Anul acesta m-am gândit să fac de Ziua Îndrăgostiţilor nişte tarte cu budincă de ciocolată şi căpşuni. Ideea mi-a venit după ce am văzut o promoţie în Cora la căpşuni, doar 3,99 lei caserola.

Am făcut o budincă de ciocolată neagră pentru tarte şi le-am ornat cu căpşuni şi inimioare de ciocolată.

Pentru aluat (18 tarte mi-au ieşit, în forme din acelea mici) aveţi nevoie de: 250 gr făină, 100 gr. de zahăr pudră, 100 gr. de unt, un ou, 6 linguri de apă, o esenţă de vanilie.

Pentru budinca de ciocolată neagră: 90 gr. de ciocolată neagră, 150 gr. de zahăr, 6 linguri de făină, un ou, 750 ml de lapte.

Pentru ornat: căpşuni, inimioare de ciocolată.

Am mixat untul cu zahărul pudră, după care am adăugat oul, mixând în continuare.

1

2

 

Am adăugat apoi apa, esenţa de vanilie şi făina treptat. Aluatul rezultat trebuie să fie moale şi lipicios. L-am învelit în folie alimentară şi l-am lăsat la frigider peste noapte.

3

4

5

A doua zi am frământat aluatul pe masa de lucru pe care am presărat-o cu făină, până am obţinut un aluat care nu se lipeşte de mâini.

1

Am întins o foaie subţire rotundă şi am decupat-o pentru formele de tartă, apoi am aşezat aluat în fiecare formă şi l-am înţepat cu furculiţa ca să nu se umfle la cuptor.

2

3

5

6

Am dat la cuptor (la 180 de grade) circa 20-30 min (depinde şi de cuptor) până s-au rumenit uşor pe fund. Nu trebuie lăsate mult la cuptor pentru că altfel se vor întări şi se vor sfărâma.

7

8

Budinca de ciocolată neagră am făcut-o aşa:

Am amestecat într-un vas făina cu oul, 2 linguri de lapte rece şi cu zahărul. Am pus ciocolata la topit, în lapte, pe bain-marie şi când s-a topit, am adăugat compoziţia de făină, amestecând aproape continuu până s-a îngroşat.

12744195_1309343829091464_5881991937893557733_n

12705722_1309343839091463_6714988837649619330_n

Desigur că puteţi cumpăra praf de budincă de la Dr. Oetker şi o preparaţi conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Am turnat budinca în tarte şi am ornat cu căpşuni şi inimioare de ciocolată. Inimioarele de ciocolată le puteţi cumpăra sau le puteţi face voi topind ciocolata neagră pe bain-marie şi turnând-o în forme inimioare de silicon, lăsate apoi la frigider să se întărească.

12715368_1309343919091455_8103224623732589687_n

12744299_1309343949091452_8681418609422533342_n

12696088_1309332799092567_162038814_n (1)

12735748_1309332759092571_705332979_n

12735817_1309332635759250_1599714640_n

12714382_1309332719092575_732490545_n

12715798_1309343985758115_5301710273804813525_n

12670285_1309344032424777_2571351792925343825_n

 

Alte reţete pentru îndrăgostiţi am postat aici: https://chestiuniserioase.wordpress.com/2015/02/14/retete-pentru-indragostiti/

Posted on 13 February 2016, in Bucatareala and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Arata bestial!!! Sa va fie de bine🙂

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: