Coolpad – un brand nou sosit pe piaţa telefoanelor mobile din România

Telefonul meu actual se îndreaptă cu paşi repezi către pieire, din motive de căzături repetate. Prima dată s-a crăpat un pic ecranul, dar funcţiona perfect şi am zis “Ei, lasă, că merge şi aşa”. A două oară s-a crăpat şi mai tare ecranul şi totuşi mai mergea, nu pentru mult timp, pentru că…ei bine, aţi ghicit a urmat şi cea de-a treia căzătură, aproape fatală, dacă se poate spune aşa. Şi uite aşa m-am trezit fără telefon, mai pot să-l folosesc doar pe Facebook şi pe Gmail, în sensul că pot să intru să citesc şi cam atât, pentru că nu mai funcţionează touchscreenul. Acum am un telefon vechi, împrumutat de la cineva şi mare maaareee nevoie de un alt telefon.

Şi dacă tot vine Crăciunul, zic să primesc şi eu un smartphone ( aloooo, aude cine trebuie??? :-))) ). Şi dacă e un  smartphone Coolpad Porto şi mai bine, n-aş putea fi mai fericită!

c55c3d5e-ced7-47b4-baf6-b28c3076f913-1

Brandul Coolpad, fondat în 1993 ocupă numărul 7 în topul global al furnizorilor de smartphone în 2014 şi  numarul 4 în top China al furnizorilor de smartphone în 2014. Coolpad România a adus în ţară noastră 3 modele de smartphone, printre care şi Coolpad Porto. Iată mai jos ce mi-a atras atenţia la el:

1. Un preţ decent în raport cu ceea ce poate telefonul.

2. Are un design deosebit, subţire, solid şi rapid, cu un ecran de 4.7”, marginile de 4.8 mm grosime şi grosimea totală a case-ului de 7.9 mm, carcasa este ergonomică, uşor curbată şi realizată din seminţe de acaju, un material 100% natural, eco-friendly cu o textură baby skin, care nu permite lăsarea amprentelor.

Coolpad 3-1

3. Memoria telefonului este de 8GB ROM, 1GB RAM, Micro SD (până la 32GB).

4. Sistemul de operare este Android 5.1 (Lollipop).

5. În ceea ce priveşte camera, Coolpad Porto are camera principală de 8 Mpix cu auto focus şi camera faţă de 5 MP cu senzor BSI ( ceea ce permite pătrunderea unei lumini mai puternice şi încadrarea unui spectru larg).

Coolpad

6. Bateria este de 1800 mAh, rezistă până la 8 ore pentru 2G / 6 ore pentru 3G, iar în standby, până la 240 ore pentru 2G / 200 ore pentru 3G.

7. Integrează o tehnologie ultra rapidă 4G LTE care furnizează o viteză de download de invidiat.

Mie îmi plac designul atractiv, proprietăţile camerei, mai ales că sunt o mare amatoare de selfie-uri şi raportul calitate-preţ excelent. Telefonul l-am văzut şi live la un amic care e foarte mulţumit de el. E încântat şi el de design ( plăcut, subţire ) şi spune că se “mişcă” foarte ok, are semnal foarte bun şi autonomie bună la acumulator.

Nu ştiu cât de familiarizată e lumea cu Coolpad, fiind un brand nou sosit pe piaţa telefoanelor din România, însă s-ar putea ca mulţi dintre voi să vă aduceţi aminte de Orange Nivo, un smartphone low-cost cu CPU dual-core produs chiar de Coolpad (în caz că nu ştiaţi), care a făcut furori la vremea lui, fiind atunci cel mai ieftin smartphone cu CPU dual-core din România şi cred că, nici până la ora actuală, nu a avut rival.

Smartphone-ul Coolpad Porto poate fi achiziţionat din magazinele Extreme Digital şi Media Galaxy.

Mai jos găsiţi un review video al telefonului realizat de Blogatu.

 

Şi pentru că zilele acestea o să împodobesc bradul de Crăciun, am pregătit  şi scrisorica pentru Moş Crăciun 🙂

Brăduleţ, brăduţ drăguţ,
Nu mai ninge peste tine
Eşti în casa mea acum
Unde-i cald şi bine.
Cu beteală-am să te-mbrac
Şi pom de Crăciun te fac
Iar sub tine să găsesc
Un Coolpad Porto, asta-mi doresc!

Advertisements

2 comments

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s