Cristian vrea să-l întâlnească pe Moş Crăciun

Cristian Filip este un tânăr de 15 ani diagnosticat cu Sarcom Ewing, o formă de cancer care îi amenință viața. 10.800 de euro are nevoie Cristi până de Crăciun, când ar trebui să înceapă o nouă cură de chimioterapie.
Costul tratamentelor urmate la Spitalul Acibadem din Turcia este mare, însă împreună îl putem ajuta.

Poți dona de asemenea, prin card sau paypal.
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj-233x258
 
Povestea tristă a lui Cristian

Cristi Filip, elev admis primul pe listă la Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius” – specializarea Ştiinţe ale Naturii, are nevoie urgent de ajutorul nostru pentru a se întoarce la şcoală. În prezent, este internat într-o clinică din Turcia, unde a suferit o intervenţie chirurgicală complexă, iar acum se află sub tratament cu citostatice. Banii pentru spitalizare s-au terminat, însă nu şi procesul de recuperare. Familia lui Cristian are nevoie de ajutorul nostru mai mult ca oricând!

Cristi a absolvit ciclul gimnazial la şcoala din Bărăganu şi este singurul copil al familiei Filip. Fiind un elev model, silitor, a obţinut notă foarte mare la Evaluarea Naţională şi a reuşit să intre, anul acesta, primul pe listă la Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius”, la specializarea Ştiinţe ale Naturii, cu media finală 9,53. Era foarte fericit şi abia aştepta să-şi înceapă viaţa de liceean. Părinţii îi închiriaseră o garsonieră în apropierea liceului. Totul părea perfect, numai că viaţa avea alte planuri cu el. Cristi n-a mai apucat să se bucure de nimic din toate acestea.

I s-a făcut rău în prima zi de şcoală. Diagnostic: răceală la plămâni

Lucrurile au luat o întorsătură la 180 de grade chiar în prima zi de şcoală, când abia reuşise să-şi cunoască noii colegi. Cristi şi-a luat manualele şi a plecat la garsonieră. Dintr-o dată, a început să se simtă rău. Părinţii, care erau cu el în acel moment, l-au dus de urgenţă la spital. Medicii de la Judeţean le-au spus că e răcit la plămâni, însă pentru orice eventualitate, l-au trimis şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila. Doctorul care l-a preluat pe Cristi i-a făcut alte analize şi le-a recomandat părinţilor să-l ducă de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din capitală, pentru că el „nu a mai văzut aşa ceva”, după cum ne-a povestit bunicul băiatului, Ion Filip. Familia lui Cristi a plecat într-un suflet la Bucureşti, iar la ora 21.30, adolescentul a fost internat la „Alexandrescu”. Toate acestea s-au întâmplat în decursul unei singure zile, cea de 14 septembrie 2015.

Medicii bucureşteni l-au supus, la rândul lor, altor investigaţii medicale, radiografii şi tomografii. Diagnosticul pus de aceştia a fost „o răceală mai veche, iar lichidul de la plămâni s-a pietrificat şi trebuie tratament pentru a-l îndepărta”, potrivit bunicului. După o săptămână şi ceva de tratament administrat de personalul unităţii spitaliceşti din capitală, starea lui Cristi se înrăutăţea vizibil. După ce părinţii s-au alarmat, medicii le-au spus: „Vă dăm trimitere la Spitalul Fundeni, dar şansele…sunt minime. Are nevoie de tratament cu citostatice… înţelegeţi?”.

La auzul unor asemenea vorbe, rudele au încremenit. Bunicul a început să dea telefoane şi să caute o clinică în străinătate, pentru o a doua opinie medicală. Aşa a ajuns la „Acibadem” Istanbul, o clinică renumită. Cadrele medicale din România au redirecţionat toate actele medicale ale adolescentului către această „salvare” din Turcia, şi totul cu insistenţe şi rugăminţi din partea familiei. După alte investigaţii de specialitate amănunţite făcute de doctorii de la „Acibadem”, Cristi a fost băgat de urgenţă în sala de operaţie. Nouă ore a durat intervenţia chirurgicală de succes, care i-a oferit adolescentului o a doua viaţă.

Acum, băiatul urmează un tratament cu citostatice pentru următoarele 8 zile. Numai că odată cu boala lui, s-au dus şi banii pe care familia a reuşit să-i strângă. Pentru a-i achita întreaga spitalizare, părinţii lui Cristi mai au nevoie, URGENT, de 22.000 de euro.

„Operaţia şi tratamentul de la clinica «Acibadem» costă în total 110.000 de euro. Am vândut tot, inclusiv pământurile pe care le aveam. Oamenii din satul Bărăganu ne-au ajutat şi ei cu ce au putut, societăţi comerciale şi primării. Chiar domnul primar de la Bărăganu ne-a dat 5.000 de lei. Am achitat în mare parte, însă mai avem nevoie de 22.000 de euro pentru a plăti tot. Am înţeles că acum se fac nişte proceduri prin care îi omoară toate celulele canceroase, apoi vor să-i implanteze nişte celule stem de la Banca Mondială. Noi nu ne mai putem permite atâţia bani. Casa de Asigurări de Sănătate nu vrea să ne dea bani, pentru că Turcia nu e în Uniunea Europeană, iar noi n-am avut bilet de trimitere către această clinică. Copilaşul ăsta e al României, al statului român. Noi am plătit la CAS toată viaţa…Au început deja procedurile de care vă povesteam. Am mai făcut rost de bani între timp, dar tot nu sunt suficienţi. M-au ajutat şi primăriile, şi societăţile din zonă”, ne-a spus plângând bunicul lui Cristi.

Familia nu vrea să-şi recupereze banii cheltuiţi până acum, ci să strângă suma necesară pentru a se achita faţă de doctorii ce i-au salvat viaţa adolescentului. „Avem nevoie de 22.000 de euro ca să-l scoatem pe băiat din spital, să-i achităm acolo tratamentul. Nu vreau să-mi recuperez banii, vreau doar ajutor pentru a-i achita tratamentul…”, a conchis bătrânul.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s