Un stil de viață sănătos cu Nutrivita

 

stres

Chiar dacă suntem optimişti şi pozitivi şi ne dorim existe numai armonie în viaţa noastră, sunt momente în care stresul, grijile, orele de muncă şi problemele cotidiene, ne copleşesc şi răbufnim. Petrecem mai mult timp la serviciu decât acasă, avem prea puţin timp liber pentru noi, uităm de noi, de ceea ce ne place, de lucrurile frumoase care ne aduc linişte şi ne afundăm în muncă tot mai mult, iar toate acestea nu pot avea decât consecinţe negative asupra noastră. Astfel, suntem mai nervoşi, mai stresaţi, sănătatea ne este afectată. Nu putem elimina în totalitate stresul, important e recunoaştem, conştientizăm stresul din viaţa noastră şi măcar -l reducem.

Inamic periculos al sănătăţii fizice şi psihice, stresul a devenit parte din viaţa fiecăruia dintre noi, specialiştii atrăgând atenţia una din trei persoane sunt afectate de stresul extrem. Un prim pas pentru a avea o viaţă echilibrată este ţinem departe viaţa personală de cea profesională şi nu lăsăm munca ne epuizeze şi ne afecteze relaţiile cu membrii familiei, aducându-ne în ipostaza de a nu mai putea petrece timp cu familia. Nu putem face o sută de lucruri o dată, de aceea, cred e binevenit un calendar al familiei, o planificare a timpului, o agendă sau o listă cu priorităţi, astfel încât nu ne încărcăm şi nu ne obosim fizic şi psihic. Şi, de ce nu, ne setăm limitele şi  învăţăm spunem “nu” din când în când. Sănătate înainte de toate! Cele două vieţi ale noastre, cea personală şi cea profesională, nu ar trebui fie în competiţie, ci ar trebui se completeze.

 

Iar când ne simţim epuizaţi, o vacanţă nu strică nimănui, e un bun prilej pentru a ne încărca bateriile şi pentru a petrece mai mult timp cu noi înşine sau cu familia. Odihna este foarte importantă. Pe cât posibil, încercăm ne odihnim cât mai mult, zilnic ne acordăm puţin timp doar pentru noi, timp în care ne relaxăm, lăsăm deoparte sarcinile zilnice, grijile, mai renunţăm la calculator şi facem şi alte activităţi care ne fac plăcere: ascultăm muzică, vedem un film bun, citim o carte, ieşim la o plimbare în parc, cu bicicletele, mergem la înot, la sală, la aerobic, yoga sau la un masaj de relaxare.

fericire
O viaţă echilibrată este răspunsul tuturor problemelor noastre. Un trai în armonie cu noi înşine dar şi cu cei din jurul nostru, o atitudine pozitivă asupra vieţii, cunoaştere de sine. Totodată, ne identificăm valorile şi priorităţile, trăim cu integritate, nu ne izolăm, ci din contră, ne facem prieteni noi, socializăm, ne implicăm în tot felul de activităţi creative şi relaxante în acelaşi timp, încercăm schimbăm în bine ceva în viaţa noastră, dar şi în jurul nostru, ne implicăm în comunitate şi -i ajutăm pe cei care au nevoie şi nu în ultimul rând avem grijă de sănătatea noastră: mâncăm sănătos, evităm excesele (de tutun, alcool, cafea, zahăr), facem mişcare.

Ca orice om, şi eu am momente de epuizare fizică şi psihică, dar pentru îmi cunosc limitele, iau întotdeauna măsuri. Nu există zi în care nu-mi acord timp doar pentru mine, fie citesc o carte, fie merg la teatru sau uit la un film acasă ori la cinematograf, ascult muzică de relaxare, ies la plimbare, fac experimente în bucătărie, vizitez locuri noi, joc cu animalele mele (psihologii mei personali), experimentez lucruri noi şi îmi aloc timp pentru sănătatea şi frumuseţea fizică (nu atât cât mi dori însă…): o baie fierbinte cu sare sau uleiuri, aromoterapie, măşti de înfrumuseţare, masaj de relaxare. Apropo, n-am mai fost demult la un masaj… Ultimul masaj, memorabil de altfel, mi l-a făcut o chinezoaică pe plajă, în Grecia. Doamne, ce mâini avea femeia aia… divine!

Şi poate nu sunt nici una dintre cele mai active persoane (în ceea ce priveşte mişcarea fizică, sportul), dar nici sedentară nu sunt. Ies destul de des cu bicicleta, cu rolele sau cu trotineta, mai fac nişte abdomene (când îmi aduc aminte :)) ), merg pe jos mai mult, dansez. Mişcarea este cu siguranţă un remediu miraculos, ea ne aduce energie şi tonus şi ne încarcă bateriile; este esenţială unei vieţi sănătoase. La fel şi alimentaţia. În încercarea mea de a avea un stil de viaţă cât mai echilibrat, am făcut câteva schimbări şi în dietă. Nu sunt foarte mulţumită de schimbări şi asta pentru sunt o gurmandă şimi plac dulciurile, dar poate cu timpul, cine ştie… Nu mai mănânc însă carne, de ceva timp, consum aproape zilnic fresh-uri de fructe şi legume şi caut mi cumpăr produse bio şi sănătoase.

bicla

 

Prinşi în cotidian şi cu multe griji pe cap, nu reuşim tot timpul ţinem pasul cu lucrurile pe care ar trebui le facem ca ne menţinem silueta, energia, sănătatea, buna dispoziţie şi frumuseţea fizică şi interioară, dar din fericire, avem la dispoziţie numeroase surse de informare şi ar fi ideal măcar încercăm schimbăm câte ceva în stilul de viaţă şi ne ridicăm standardele de calitate ale vieţii aşa cum spuneam şi mai sus (referitor la alimentaţie, excese, sănătate, odihnă fizică şi mentală). zâmbim şi radem mai des, ne relaxăm mai mult, ne menajăm mai mult atunci când nu ne simţim, nu punem sănătatea pe locul doi, fim preocupaţi de calitatea mediului în care trăim, fim atenţi ce mâncăm, devenim practic conştienţi de mâncarea pe care o consumăm şi de rolul acesteia în stilul nostru de viaţă, întrucât nu doar genele bune sunt responsabile pentru faptul c-avem sau nu o sănătate de fier până la o vârstă înaintată, ci şi obiceiurile noastre. Deci…hidratare corespunzătoare, consum zilnic de fructe şi legume, dietă adecvată,fără excese, mişcare fizică şi odihnă, acestea sunt ingredientele cheie ale sănătăţii şi stării de bine. Pentru o viaţă sănătoasă, recomand produsele Nutrivita, produse de calitate, accesibile unui număr cât mai mare de consumatori conştienţi de faptul  o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă echilibrat ajută la menţinerea stării de sănătate sau la îmbunătăţirea ei.

Portofoliul Nutrivita de produse este destinat atât categoriilor de consumatori care au nevoie de o nutriţie specială, cât şi celor care vor consume produse pentru starea lor de bine. Cele mai cunoscute mărci care acoperă nevoi diverse precum managementul greutăţii, dietele fără gluten, fără lactoză sau fără zaharuri, nutriţie sportivă etc, sunt Isostar, Gerlinea, Gerble, Cereal Bio, Allergo, Bauckhof, Filet Bleu, Cereline, lideri de inovaţie în segmentele în care activează.

În ceea ce priveşte marca Isostar, aceasta este construită în jurul conceptului de izotonicitate. Izotonic = o băutură sau un produs care are structura moleculară asemănătoare cu sângele, ceea ce îi conferă avantajul rehidratării rapide, favorizând absorbţia de nutrienţi. Cu un conţinut echilibrat de carbohidraţi şi electroliţi, pentru prevenirea carenţelor înainte, în timpul şi după efortul sportiv. Asigurarea resurselor necesare în timp util – carbohidraţi pentru energie, minerale pentru înlocuirea celor pierdute în timpul efortului intens, vitamine, etc.

Gama Gerlinea este compusă din substitute de masă (batoane proteice, milk-shake) şi snack-uri hiperproteice şi hipocalorice (batoane, biscuiţi). Slăbirea se obţine prin înlocuirea a 1-2 mese cu produsele Gerlinea, în cadrul unui regim hipocaloric.

578532_456064271108087_725322301_n

Gama GERBLE cuprinde produse cu conţinut redus de sare, zahăr şi grăsimi, îmbogăţite cu vitamine şi minerale, pentru cei cu un ritm de viaţă alert şi solicitant ori pentru diabetici sau produse variate ce se adresează celor ce doresc sau sunt nevoiţi elimine glutenul din alimentaţie.

150944_456061281108386_1800461859_n

Produsele Cereal Bio sunt produse cerealiere fără coloranţi şi conservanţi, din ingrediente provenite din agricultura ecologică: biscuiţi, chec, cereale de mic dejun.

Intrat pe piaţa din România în 2014, Allergo este primul brand oferit în supermarket-uri pentru persoanele cu intoleranţă la gluten, lactoză şi lapte. Produsele Allergo sunt dezvoltate de peste 20 de ani de nutriţionişti specializaţi în produse fără gluten, produse fără lactoză şi fără lapte.

Una din mărcile de tradiţie pe piaţa produselor ecologice din Germania, Bauckhof propune în România o gamă complexă de produse BIO şi Bio Fără Gluten, de cereale, făinuri şi premixuri pentru prepararea în casă a pâinii şi produselor de patiserie, cu un gust desăvârşit.

Filet BleuBiscuiţi şi fursecuri gourmet din Bretania. Succesul companiei la nivel mondial vine din reţetele tradiţionale folosite dar şi ingredientele de cea mai bună calitate precum untul organic breton, cereale integrale sau sarea de mare de Guerande. Produsele sunt disponibile într-o varietate de forme şi reţete.

Cereline este o gamă specializată de biscuiţi gourmet, fabricaţi de „Biscuiterie du Filet Bleu”, după reţete tradiţionale franţuzeşti.

Nutrivita este pe piaţă încă din 2007 şi consider produsele sunt destule de cunoscute. În contextul actual, în care suntem din ce în ce mai mult expuşi la factori care au un impact negativ asupra stării noastre de sănătate (stres, alimentaţie nesănătoasă, lipsa exerciţiului fizic, poluare, substanţe chimice, factori genetici), ar fi binevenită o campanie de amploare în blogosferă, dar nu numai, şi în mediul offline, pentru ca oamenii afle mai multe despre ce înseamnă o alimentaţie echilibrată şi conştientizeze faptul  o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă echilibrat ajută la menţinerea stării de sănătate sau la îmbunătăţirea ei.

Cum vedea eu o campanie Nutrivita în blogosferă

  • concursuri pe bloguri cu premii constând în produse Nutrivita, pentru cititorii blogurilor ;
  • campanii pentru bloggeri cu premii Nutrivita ;
  • campanii de promovare şi sponsorizare în diverse competiţii blogosferice precum SuperBlog 2015, cea mai mare competiţie de blogging creativ sau pe site-urile partenerilor media:

image001

 

Campanie Nutrivita offline:

  •  organizare sau participare la târguri cu produse Bio sau evenimente cu tematică ;
  • organizare şi sponsorizare diverse evenimente sportive pentru a încuraja mişcarea fizică şi un stil de viaţă tonic, proaspăt;
  • sondaje pe stradă şi oferirea de produse Nutrivita celor intervievaţi.

    Articol înscris la SuperBlog 2015, proba nr. 24 (ultima probă iuhuuuu 🙂 ), sponsor Nutrivita.

  • Nutrivita-Logo-w1200-300x104
Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s