Există atracţie chimică între oameni!

”Odată cu nasul a apărut şi dragostea, dorinţa, erotismul”, spunea Gisele Harrus-Revidi. Şi cam aşa e. Dintre toate simţurile cu care realitatea noastră interioară comunică cu realitatea exterioară, mirosul este poate cel mai puternic simţ în comunicarea interumană. Este simţul care ne trezeşte cel mai profund nivel al memoriei şi reprezintă punctul de plecare când vine vorba de atracţia între el şi ea, pentru că fiecare om degajă un miros unic, chiar dacă nu e perceptibil, chimia între cei doi realizându-se în primul rând prin miros (evident, mirosuri plăcute unul pentru celălalt 🙂 , căci altfel n-am vorbi de o atracţie, ci de o respingere).

Ştiţi acel magnetism ciudat dintre o femeie şi un bărbat… ? Când cineva îţi pică cu tronc, popular vorbind? Când îl/o săruţi şi simţi o căldură în tot corpul, te înfierbânţi şi nu te mai poţi “controla”? Mai exact, ce anume o atrage pe o femeie la un bărbat şi invers (de nu-şi pot rezista unul altuia uneori şi… se lasă duşi de val)? Există totuşi o explicaţie! Studiile ştiinţifice au demonstrat că la baza acestui magnetism stă o combinaţie puternică de chimie hormonală şi biologie sexuală. Oamenii (la fel ca şi animalele) produc şi emană şi totodată, reacţionează la nişte substanţe inodore numite feromoni şi se pare că aceşti feromoni ar fi “vinovaţi” pentru alegerea sau respingerea unui posibil partener. Adică, nişte semnale chimice lansate în mediu de un individ şi care influenţează comportamentul şi fiziologia altor indivizi din mediul respectiv.

chimiesexuala-1396945018

Există o conexiune între mirosuri şi sex, cercetările făcute de neurologi, psihiatrii şi alţi oameni de ştiinţă arătând că 18% dintre pacienţii care şi-au pierdut simţul mirosului, au prezentat şi disfuncţionalităţi sexuale. Noi oamenii putem detecta între 10.000 şi 30.000 de mirosuri diferite, iar semnalele olfactive, fie că sunt feromoni, fie alte substanţe din mediu în care convieţuim, pot fi stimulente ale apetitului sexual. Nu ştiu dacă ştiţi sau poate că aţi văzut în filme, dar n-aţi acordat atenţie detaliului. Pe vremuri, femeile purtau batiste în corsete, lângă sâni, conştiente sau nu de faptul că acel locşor este unul din cele şase zone ale corpului care degajă aroma naturală a trupului.

Orice are legătură cu simţul olfactiv trezeşte pasiunea în noi 🙂 . Feromoni, arome, parfumuri… Dacă în evul mediu folosirea parfumului era privită ca un mijloc de a masca murdăria corporală şi mirosurile neplăcute, astăzi, parfumul ne reflectă personalitatea, reprezintă un mijloc de seducţie sau a devenit chiar un manipulator al emoţiilor noastre. Nu de puţine ori am simţit cum un parfum mă trimite înapoi la o iubire mai veche, la o aventură sau în copilărie. Un parfum este un vehicul magic către amintiri din trecut. Un parfum ne poate schimba starea de spirit şi ne poate ajuta să cucerim.

Pe mine mă hipnotizează bărbaţii ce nu uită acest detaliu: un parfum care să le completeze ţinuta, un parfum fresh, uşor, exotic, cu note care să mă trimită la visare sau să-mi amintească de-o croazieră pe mare… fără să cadă în extrema cealaltă… exces… ce-i prea mult strică. Nu ştiu cine a zis asta, dar mare adevăr a grăit: “Dacă eşti femeie şi vrei să îţi înnebuneşti partenerul apucă-te de gătit. Şi dacă eşti bărbat şi vrei să îţi înnebuneşti partenera, aruncă-ţi apă de colonie”. Sau parfum… un amestec  masculin şi captivant de fructe şi lemn dulce, făcut să atragă femeile. Arome de bergamotă, pepene galben şi piper negru combinate cu o fuziune de mere suculente şi frunze violete. Mmmmm… Vanilie şi o aromă intensă de chilimbar şi cashmeran, pentru a fi suav şi convingător. Parfumul acela ce încapsulează magnetismul irezistibil dintre două persoane care nu se pot ignora… Deeply Yours fragrances. Pur şi simplu puterea atracţiei.

EDT-ETUI60ML-1024x705

„Pentru mine, parfumul constituie un rol esenţial în jocul pasiunii. Sunt multe moduri în care pasiunea poate să aducă oamenii împreună. Există pasiunea dintre doi indivizi, dar există, de asemenea, şi pasiunea profundă care mă apropie de fanii mei şi de muzica mea. Aceste conexiuni emoţionale au devenit o sursă de inspiraţie pentru noile mele parfumuri, Deeply Yours pentru El şi pentru Ea”, spune Enrique Iglesias.

EDT-ETUI60MLFEMME

După toate succesele din lumea muzicii, Enrique debutează cu parfumul lui Masterbrand: Deeply Yours pentru El şi pentru Ea, nu numai ca răspuns la cererea fanelor, dar şi pentru a sublinia importanţa atracţiei atât de des evidenţiată în versurile sale. Deeply Yours pentru El vi l-am descris mai înainte când vă spuneam ce note de parfum mă înnebunesc la un bărbat. Deeply Yours Pentru Ea este amestec ispititor şi feminin de note florale şi de fructe care captivează toate simţurile. O explozie palpitantă de grapefruit, mandarină şi măr verde combinată cu aromă graţioasă de frezie, trandafir şi piersică catifelată şi în cele din urmă, lemn de santal vibrant şi amestesc cremos de mosc şi vanilie senzuală… o combinaţie seducătoare.

Articol înscris la SuperBlog 2015, proba nr. 20, sponsor COTY Romania.
logo_COTY1
Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s