Meniu de Halloween

Pentru familiile Adams am o recomandare de meniu pentru Halloween. Meniul meu: supă de sânge cu ochi, pământ din cimitir cu viermi, plăcintă de dovleac, dovleci scary cu salată.

6
Supa de sânge cu ochi o faceţi aşa:Aveţi nevoie de un kg de roşii, 2 morcovi, o felie de ţelină, o ceapă mare, un păstârnac, 2 căţei de usturoi, busuioc, mini mozzarella, măsline verzi cu ardei iute, 2 linguri de ulei de măsline, foi de dafin, sare şi piper după gust, 1-2 linguri de zahăr.Fierbeţi morcovii, ţelina, ceapa, păstârnacul şi usturoiul. Puneţi şi foi de dafin. Spre final adăugaţi 2 linguri de ulei de măsline. Separat fierbeţi roşiile după ce le-aţi pasat cu blenderul, împreună cu 2 linguri de zahăr.

Pasaţi şi celelalte legume cu blenderul şi amestecaţi-le cu roşiile fierte. Adăugaţi busuioc şi condimentaţi după gust.

Puneţi supa de sânge într-un bol şi decoraţi cu ochi din mozzarella şi măsline verzi cu ardei iute.

1

Salată în dovleci scary

Dovlecii sculptaţi sunt de fapt portocale sculptate. Şi vă trebuie portocale (câte vreţi să faceţi, eu am făcut 4), salată de rucola, andive, spanac, morcovi şi ce mai doriţi, porumb, ulei de măsline, sare şi alte condimente după preferinţe.

Tăiaţi capetele la portocale astfel încât să fie stabilă portocală, iar în capătul de sus scobiţi miezul cu o lingură până nu mai rămâne nimic. Apoi sculptaţi ca pe dovleci. Preparaţi salata şi umpleţi “dovlecii” cu salată.

3

Pământ din cimitir cu viermi

2

Aveţi nevoie de: budincă de ciocolată, biscuiţi cu cacao şi jeleuri gumate viermi.

Budinca ori o faceţi în casă, ori cumpăraţi plic Dr. Oetker şi lapte şi o pregătiţi. Puneţi budinca caldă în cupe/boluri, lăsaţi să se răcească, apoi fărâmiţaţi biscuiţi deasupra şi înfigeţi/aşezaţi viermii.

7

Plăcintă cu dovleac

4

Pentru 4 plăcinte ca în imagine vă trebuie un pachet de foi de plăcintă Bella, un kg de dovleac pentru plăcintă, scorţişoară, 250 gr. de unt, 125 gr. zahăr, zahăr pudră.

Dovleacul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mare. Se pune la foc împreună cu 100 de gr. de unt, 125 gr. zahăr şi scorţişoară după gust. Se căleşte un sfert de oră şi se lasă la răcit.

Restul de unt se topeşte şi se lasă la răcit. Cu el veţi unge foile de plăcintă.

Luaţi o foaie de plăcintă, ungeţi-o cu unt. Aşezaţi o altă foaie şi la fel ungeţi-o. Apoi a treia foaie unsă, a patra, unsă şi ea. Aşezaţi compoziţia de dovleac pe lung şi rulaţi. Înainte întoarceţi capetele la plăcintă. Din nou ungeţi plăcinta. Şi aşa mai departe. Dintr-un pachet de foi Bella, vă vor ieşi 4 plăcinte.

Le daţi la cuptor într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt, pentru circa 35-40 de minute. Când se mai răcesc, le pudraţi cu zahăr.

5

Poftă bună! Şi Bloody Halloween!

(Mai pe seară sculptez şi dovleacul, la un pahar de sânge proaspăt (vin roşu) 🙂 )

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s