Masculinul din noi, femeile şi femininul din ei, bărbaţii

Poate mulţi dintre noi am conştientizat există o parte de feminin la bărbaţi şi una de masculin la femei. Dar nu ştiu câţi dintre noi am realizat faptul de cele mai multe ori cele două părţi se înfruntă, alteori, din contră, sunt în armonie.

Ideile preconcepute pe care le au bărbaţii despre aspectul feminin, în sensul asociază femininul cu vulnerabilitatea, îi fac pe aceştia confunde tandreţea cu slăbiciunea, sensibilitatea cu sentimentalismele, ajungând respingă şi nege partea lor feminină şi de aici, apar şi conflictele în relaţiile cu femeile din viaţa lor. Nu de puţine ori am auzit binecunoscuta replică (venită din partea unui bărbat evident): ” Bărbaţii adevăraţi nu plângsau “un bărbat care plânge, nu este bărbatsau “nu sunt poponar” sau ” eu sunt bărbat, sunt puternic, forţos” bla bla bla. Mulţi bărbaţi îşi ascund emoţiile, dar nu îşi dau seama aşa ajung acumuleze frustrări, iar la un moment dat, răbufnesc, “explodează“… accese de furie, agresivitate, iar unii nu se mai pot controla ajungânduse astfel la situaţii nedorite.

Ce nu ştiu domnii, este majoritatea femeilor se simt atrase de feminitatea pe care o emană ei sau care se exprimă în cazul bărbaţilor care nu-şi neagă această parteAsta nu înseamnă noi femeile ne dorim şi ne simţim bine văzând bărbaţi plângând… Nu! Ne dorim aceştia fie mai sensibili, mai puţin impulsivi şi raţionali. Acceptarea femininului din ei, le permite bărbaţilor renunţe la excesele lor masculine manifestate pe plan familial, profesional sau social.

Totodată, şi femeile au tendinţa de a respinge partea masculină din ele, echivalând-o cu insensibilitate şi prea multă virilitate.

yin-yang

Cu toţii, bărbaţi şi femei deopotrivă, trebuie ne recunoaştem partea dominantă din noi şi ne “împăcămşi cu polul opus care există în fiecare dintre noi. Dacă reuşim acceptăm cele două polarităţi, vom fi mai echilibraţi, iar relaţiile cu ceilalţi se vor îmbunătăţi semnificativ. Acceptarea laturii masculine din noi femeile şi a laturii feminine din ei, bărbaţii, este benefică atât în relaţiile amoroase, cât şi pe plan social. Rezultatul: mai puţine atitudini impulsive, dialoguri mai frecvente şi constructive, devenim mai empatici şi suntem mai toleranţi.

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. zensen30 says:

    am considerat intotdeauna ca tocmai contrapartea interioara estea aceea care ne echilibreaza in momente de criza,mai ales crizele de identitate,putini stiu insa ca versatlitatea noastra ca oameni deriva si se manifesta tocmai din aceasta ,hais a i zicem stare androginala…pana la urma asa suntem creati sa avem aspectele celuilalt innoi tocmai pentru ai vedea laturile mai bine ,e,daca vreti modul de a ne face constienti cum simte celalat,cum evolueaza sau percepe..la unii este mai pronuntat acest aspect pe cand la altii aproape ca mizezi pe disparitia lui…dar in fond trebuie sa acceptam ca toti avem acea contraparte in noi si ca ea este echilibrul …by zen

    1. Androginul primordial.

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s