Un joc frumos cu diamante: Bejeweled de Spart Diamant

Va amintiti si voi frumoasa poveste cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici care a fascinat copilaria fiecaruia dintre noi si am trait in acea lume fantastica in care lumea era cu totul alta decat cea in care noi traiam. Sunt o fana a povestilor pentru ca imi place fantasmul din fiecare si lumea deosebita in care personajele isi duc veacul si unde are loc mereu lupta dintre bine si rau si unde binele invinge intotdeauna raul. Pana si in povesti lumea isi are cursul ei si isi au locul personaje diferite, oameni obisnuiti si pitici care duc o viata aparte. Si ei au o contributie importanta in poveste pentru ca ei vor avea grija de Alba ca Zapada si o vor proteja in casuta lor mica ce ii devine camin pentru o buna bucata de timp. Piticii aveau meseria de mineri si se indeletniceau in fiecare zi cu scoaterea diamantelor din adancul pamantului; nu stim exact ce faceau cu ele, insa aveau o activitate care lor le placea foarte mult si pe care o faceau in fiecare zi cu drag. Desi aveau parte de foarte multe nestemate care le treceau prin maini, totusi nu duceau o viata de regi in padure, ci traiau modest in casuta lor mica si cam, dezordonata.

E posibil ca ei sa-si fi vandut undeva toate diamantele ce le scoteaua din munte, povestea nu ne spune nimic, insa putem continua sau ne putem imagina noi cam ce puteau face piticii si ce puteau castiga din efortul lor zilnic in mina. Intotdeauna mi-a placut sa imi imaginez dincolo de randurile povestii derulate, creand o lume aparte care se desfasoara in acelasi mod cu ritualurile noastre zilnice. S-au scris noi carti in care sunt prezentate cateva episoade din viata Albei ca Zapada in casuta piticilor: cum le pregateste acestora micul dejun, si cum ei neindemanatici reusesc sa faca un adevarat dezastru la masa, insa intr-un final Alba ca Zapada reuseste sa ii disciplineze, cum numai ea stie sa o faca, si piticii o asculta ca pe sora lor mai mare. Probabil ca schimbarea pe care o aduce printesa in viata piticilor este una foarte binevenita pentru ca ii va scoate pe pitici din rutina lor zilnica fiind implicati intr-o confruntare directa cu regina cea rea pe care reusesc intr-un final sa o elimine din poveste.

De cate ori ma joc un joc cu diamante, gandul imi zboara la simpaticii pitici din Alba ca Zapada care se ocupau cu diamantele pe care le adunau si le separau pe cele bune de cele mai putin bune. Asa procedez si eu cu diamantele din joc si incerc sa le elimin pe culori in numar cat mai mare ca sa pot strange punctajul sa ma duca in fruntea jucatorilor de acest gen. Sunt foarte interesante aceste jocuri care te fac cu adevarat sa uiti de plictiseala si unele din ele te transporta intr-o lume de poveste fascinanta care mie imi place foarte mult si unde poti castiga diferite bonusuri odata ce inaintezi in nivele si pe masura ce aduni un punctaj din ce in ce mai mare. Lumea povestilor este una care se regaseste in fiecare joc distractiv pe care am ocazia sa il joc alaturi de prietenii mei.

bejeweled-de-spart-diamante-icon-1

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s