Încearcă acasă epilarea definitivă IPL!

 

definitiv

Pentru că azi tehnologia ne permite, noi femeile îndrăznim să visam şi să ne dorim mai multe. Iar visul oricărei femei este cu siguranţă, să scape definitiv de părul nedorit de pe corp şi dacă s-ar putea, cât mai repede, fără durere, cu investiţii minime şi fără riscuri. Din fericire, acest lucru este posibil, iar rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare. Tot mai multe femei disperate să scape de părul de pe corp, apelează la epilarea definitivă, iar dacă tratamentul este corect făcut, atunci acestea pot scăpa definitiv de pilozitate. Bineînţeles, părerile sunt împărţite şi există voci care susţin că procedura nu este una permanentă, dar acest lucru îl vom clarifica în cele ce urmează.

Specialiştii afirmă că metodă de epilare definitivă este definitivă şi dacă un folicul de par este distrus, acesta nu se mai reface. Dacă tratamentul este insuficient sau este prost făcut, atunci părul creşte din nou şi poate să crească mai subţire decât înainte. Eficienţa tratamentului depinde atât de moştenirea genetică a pacientului, cât şi de tehnica folosită şi mai ales de aparatul utilizat. Există şi cazuri, rare ce-i drept, în care foliculii piloşi din zona tratată s-au dezvoltat după 7 ani de la intervenţie. Iar la persoanele cu pielea de tip mediteranean (care sunt diferite de cele din România), părul poate să reapară după o anumită perioadă de la tratament.

De asemenea, este recomandată o vizită la medic înainte de a se începe procedura pentru o consultaţie endocrinologică întrucât rezultatele în cazul persoanelor cu dereglări hormonale sunt mai proaste datorită faptului că foliculii de păr se pot dezvolta mai rapid decât la alte persoane ca urmare a unui stimul puternic. O consultaţie dermatologică este la fel de necesară, pentru că sunt tipuri diferite de piele şi atunci sunt necesare setări diferite şi tratament personalizat. Medicul va examina pielea, gradul de sensibilitate al acesteia, fototipul (culoarea şi cum se comportă la soare), va observa dacă sunt afecţiuni locale şi va aprecia grosimea, culoarea şi densitatea firelor de păr. În urma acestor evaluări, se va alege gradul de radiaţie folosit şi se vor seta parametrii.

zumzi

În funcţie de tipul pielii, de zona tratată şi de culoarea părului, se stabilesc numărul de şedinţe, acestea putând varia între 4 şi 12 săptămâni. După o primă şedinţă, aproximativ 70 % din părul tratat poate dispărea, apoi la câteva săptămâni, apar fire noi, crescute din alte rădăcini care sunt şi ele îndepărtate la următoarea şedinţă şi tot aşa până sunt distruse toate rădăcinile. Şedinţele trebuie să se repete şi să fie programate în funcţie de fiziologia creşterii firelor de par, întrucât firele de par n-o să crească niciodată toate în acelaşi moment din toţi foliculii.

În ceea ce priveşte metodele de epilare definitivă, cele mai cunoscute sunt: IPL (lumină pulsată intens) şi laser. Diferenţa între cele două metode constă în lumina care ori are un spectru mai larg fiind absorbită de mai mulţi pigmenţi (IPL), ori merge într-o singură direcţie, are o singură lungime de undă şi este absorbită de un singur pigment (laser).

epilare_definitiva_cu_ipl

Epilarea cu IPL este rapidă, eficientă, dar se spune că cea cu laser este mai eficientă, deoarece pătrunde mai profund la nivelul pielii. Un specialist adevărat însă va scoate rezultate la fel de bune indiferent de procedura folosită. În acelaşi timp, procedura cu laser este un procedeu mai agresiv.

Epilarea definitivă poate fi făcută în saloanele de cosmetică, la medicul dermatolog sau chiar acasă.

Aparat de epilare definitivă Silk’n SensEpil 

silkn

Până şi bărbaţii pot apela la epilarea definitivă. La ei, procedura durează mai puţin, şedinţele fiind cu atât mai puţine, cu cât firul de păr este mai negru şi mai gros şi pielea mai albă.

Cât despre reacţiile adverse ce pot apărea, nu trebuie să ne îngrijorăm. Ca orice intervenţie, tratamentele cu IPL pot lăsa urme pe piele: roşeaţă, umflături, arsuri, tulburări de pigmentare. Nu trebuie să ne speriem! Totodată, este indicat ca în timpul tratamentului, pielea să fie hidratată, să fie folosită cremă pentru protecţie solară la expunerea la soare, iar femeile însărcinate nu au voie să apeleze la procedura de epilare definitivă. Ar trebui evitate expunerile la soare înainte şi după epilarea definitivă, de asemenea epilarea cu ceară. Pielea nu trebuie să fie bronzată deoarece cu cât contrastul dintre piele şi păr este mai mare, cu atât tratamentul este mai bun.

Tratamentul cu IPL sau cu laser nu provoacă cancer, aşa cum se vehiculează, este doar un mit. Se mai spune că doare. Într-adevăr, doare un pic, durerea este suportabilă însă.

Epilare-Definitiva-pentru-barbati

Părul în exces a fost dintotdeauna o problemă atât pentru femei cât şi pentru bărbaţii mai înzestraţi. În special pentru femei 🙂 Indiferent că-i vară sau iarnă, picioarele noastre trebuie să arate excelent. Şi mai ales acum că-i cald şi mergem la plajă, purtăm pantaloni scurţi sau rochiţe, trebuie să ne îngrijim pielea şi să fim perfect epilate. Toate ne dorim o piele netedă, mătăsoasă, catifelată şi… fără par… şi dacă se poate fără niciun efort, cât mai repede şi să nu doară.

Din străvechi timpuri, femeia a fost preocupată de aspectul sau fizic şi a căutat mereu metode de înfrumuseţare şi menţinere a tinereţii. Dacă pe timpuri, epilarea se făcea cu aţă, fiind un proces de durată şi neplăcut, cu rezultate ce-i drept dar nu uimitoare, astăzi tehnologia ne ajută să ne epilăm rapid, cât mai puţin dureros şi eficient. Lucrurile au evoluat cu timpul şi din fericire, astăzi avem la dispoziţie diverse metode care ne vin în ajutor şi ne scapă de părul nedorit, astfel că ne putem alege fiecare metoda de epilat care ni se potriveşte.

Varianta optimă este epilarea definitivă şi după cum am văzut putem face acest lucru chiar acasă. Nu doare, e accesibilă, iar rezultatele sunt garantate!

Eu recunosc, folosesc de multe ori lama şi asta pentru că e cea mai rapidă metodă, nu-mi irită pielea cum o face aparatul epilator sau ceara şi nu mă doare. La cremele de epilat am renunţat demult din cauza substanţelor toxice pe care le conţin. Iar când am timp şi chef şi sunt într-o stare de dispoziţie bună, mă epilez cu aparatul. Însă aş vrea să încerc epilarea definitivă pentru cele mai bune rezultate şi mă gândesc să-mi achiziţionez un aparat SILKN SENSEPIL pentru epilare definitivă cu lumină intens pulsată (IPL), cea  mai inovatoare tehnologie pentru îndepărtarea definitivă a părului nedorit.

silkn-sensepil-epilator-ipl

Silk’n SensEpil are rezultate nemaipomenite în lupta cu părul nedorit de pe diverse suprafeţe ale corpului, în condiţii de maximă siguranţă. Aparatul nu afectează sănătatea pielii în nici un fel, este uşor de utilizat şi foarte ieftin în raport cu tratamentele costisitoare la salon, care dau aceleaşi rezultate.

Îndepărtarea părului pe bază de IPL se bazează pe teoria fototermolizei selective în care energia optică este folosită pentru a dezactiva creşterea părului. Pentru a realiza astfel de efect termic, firul de păr are nevoie să absoarbă selectiv energie luminoasă şi să o transforme în căldură. Această selectivitate este atinsă atunci când energia optică de mareintensitate (până la 30 Jouli) a impulsului luminos, este livrată ţesutului şi în mare parte absorbită de pigmentul firului de par, în timp ce epiderma şi ţesutul înconjurător este răcit în mod activ (prin intermediul unui mecanism de răcire). Melanina este pigmentul din firul de păr, care este responsabilă pentru absorbţia de lumină, care generează căldură şi care în cele din urmă dezactivează creşterea părului. Când creşterea părului este dezactivată, se îndepărtează părul.

Silk’n SensEpil este acreditat FDA S.U.A (similar România ANM), fiind testat dermatologic de oameni de specialitate. După multiple teste s-a ajuns la concluzia că epilatorul Silk’n SensEpil poate fi folosit în condiţii de siguranţă, uşor şi eficient atât în salon, cât şi acasă. Acesta vine în pachet, cu un cartuş montat pe aparat şi unul de rezervă, în total la achiziţionare având 750 de impulsuri.În ceea ce priveşte siguranţa personală a utilizatorilor, dezvoltatorii Silk’n SensEpil au introdus pe fiecare dintre aparate un senzor de nuanţă. Acest senzor inteligent este activat automat permanent, fără a putea fi dezactivat în vreun fel şi detectează nuanţă actuală a pielii, fie că aceasta este naturală, fie că este dobândită în urma expunerii lasoare. În cazul în care senzorul detectează o nuanţă mult prea închisă a pielii, nu va lăsa impulsul de lumină să acţioneze asupra rădăcinilor de păr. Acest lucru vine în beneficiul utilizatorilor deoarece nu va exista riscul apariţiilor unor eventuale arsuri la nivelul pielii. Numai atunci când tonul pielii este în intervalul de nuanţă admis tratamentelor culumina pulsată, impulsurile vor putea fi acţionate.

Timpul necesar tratamentului, va fi unul uşor de neglijat, astfel încât nu trebuie să vă faceţi griji că trebuie să alocaţi foarte mult timp şedinţelor de epilare definitivă.

ATENŢIE! Nerespectarea condiţiilor de tratament, adică aplicarea mult mai deasă, faţă de cum specifică instrucţiunile (adică mai des de 7-10 zile), a  luminii pulsate, nu va aduce rezultate mai rapide sau mai bune, ci poate aduce arsuri sau senzaţii de disconfort la nivelul zonelor tratate anterior. Este recomandat atât de către medicii care au atestataparatul, cât şi de producător să respectaţi întocmai instrucţiunile primite în pachet fără a face abatere de la recomandările specificate atât în scris cât şi video.

Pachetul conţine:

– Silk’n SensEpil cu 750 de impulsuri IPL

– Manual de utilizare

– DVD cu instrucţiuni

Silk’n SensEpil este cu adevărat capabil să obţină rezultatele dorite în ceea ce priveşte îndepărtarea permanentă a părului corporal şi facial, chiar şi în cele mai grave cazuri de pilozitate accentuată. Rezultate garantate de minim 80% după numai 4 şedinţe!

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s