Redirecţionează 2% din venit către Salvaţi Copiii România!

Conform legii 571 din 2003 privind Codul Fiscal, poţi să redirecţionezi până la 2% din impozitul pe venit, plătit în anul precedent statului, către o organizaţie nonprofit, completând formularul 230 (pentru venituri din salarii) sau 200 (pentru venituri din profesii libere şi alte venituri). Aceste formulare sunt emise de Administraţia Financiară.

afis

De ce să redirecţionezi 2% din impozitul pe venit? Care sunt beneficiile?

Redirecţionând 2% ajuţi la rezolvarea unor probleme sociale pe plan local şi naţional, investeşti în schimbarea pe care ţi-o doreşti în comunitate, contribui la creşterea responsabilităţii sociale prin programele de voluntariat dezvoltate de diverse organizaţii şi chiar la crearea de noi de locuri de muncă în mediul nonprofit, susţii creşterea mediului nonprofit şi contribui la cheltuirea mai transparentă şi mai eficientă a banilor publici.

În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului.

 Important de ştiut!

1. Formularul trebuie completat în fiecare an pentru înnoirea opţiunii de redirecţionare. Redirecţionarea se face din impozitul pe venitul plătit deja către stat în anul precedent.

2. Redirecţionarea nu presupune niciun cost din partea ta. Redirecţionezi 2% din impozitul pe venit şi nu 2% din venitul tău net.

3. Dată limită pentru depunerea formularului la Administraţia Financiară este 25 mai.

Cum procedezi?

Te informezi şi îţi alegi o organizaţie nonprofit care crezi tu că ar putea rezolva diverse probleme sociale sau ar putea schimba ceva în bine. În România există peste 60.000 de organizaţii nonprofit şi multe din ele cu siguranţă au aceleaşi dorinţe ca şi tine. Descarci formularul 230 (pentru venituri din salarii) sau 200 (pentru venituri din profesii libere şi alte venituri) de pe site-ul organizaţiei alese, de pe site-ul anaf.ro sau îl poţi solicita la orice sucursală a Administraţiei Finaciare. Şi apoi îl completezi.

Îl depui sau îl trimiţi prin poştă (scrisoare recomandată) la Administraţia Financiară de care aparţii până la dată de 25 mai. Formularul trebuie completat în dublu exemplar în cazul în care îl depui direct la Administraţia Financiară. Dacă îl trimiţi prin poştă e de ajuns un singur exemplar.

Formularul se poate depune şi online pe site-ul http://www.e-guvernare.ro dacă ai certificat de semnătură electronică.
Foarte simplu!

Poţi alege săredirecţionezi 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014 către Salvați Copiii România, iar decizia ta va face cu adevărat diferenţa în viaţa copiilor nou-născuţi.

Salvaţi Copiii desfăşoară campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de dotare a maternităţilor din România. Aici găsești o listă cu maternitățile susținute până acum de Salvați Copiii România.

maternitate

Până în prezent, în cadrul campaniei pentru reducerea mortalităţii infantile, derulată începând cu octombrie 2012, Salvaţi Copiii a dotat 54 de maternităţi din 33 de judeţe cu echipamente medicale performante în valoare de 4.800.000 lei.

Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: ţara noastră se menţine pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalităţii infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvaţi Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Şi ca să duci un lucru bun până la capăt, dă vestea mai departe: spune-le şi prietenilor tăi despre prevederea 2% şi explică-le cât de important este să completeze şi ei formularul. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru copii nou-născuţi.

Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să anunţi apoi Salvaţi Copiii. Un voluntar va veni la sediul tău  să ridice formularele şi, ulterior, vor fi trimise către administraţiile financiare aferente.

bebe

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s