Gadget-urile ne fac viaţa mai uşoară

Mama-Natură ne-a înzestrat pe noi oamenii cu capacitatea de a crea şi de a inova. E adevărat că-n ultimul secol, am “dobândit” multe şi noi capacităţi de distrugere, dar asta-i altă poveste.

În plină era digitală, obiectele ingenioase, gadget-urile, sunt la modă şi ne conduc viaţă, schimbându-ne modul în care interacţionăm cu oamenii şi cu mediul înconjurător. Iar inventatorii lucrează zi de zi concentrându-şi atenţia spre perfecţionarea tehnologiei sau pentru a inventa noi gadgeturi care să-i satisfacă pe utilizatori (vedeti aici).

Top-gadgeturi-pe-care-trebuie-sa-le-ai---II--Galerie-foto-

Computerele devin din ce în ce mai rapide, într-un ritm accelerat şi poate că-n viitor vor ajunge să copieze inteligenţa umană. Creierele robotizate vor putea face tot ce face creierul uman: vor scrie, vor asculta şi vor compune muzică, vor putea aprecia frumosul şi valoarea anumitor lucrări de artă, vor conduce maşinile; vom ajunge noi, oamenii, să împărţim planeta cu aceste maşinării . Poate că inteligenţa artificială va depăşi la un moment dat inteligenţa umană, iar roboţii viitorului ne vor ajuta să încetinim procesul de îmbătrânire, poate vom ajunge să trăim o viaţă virtuală eternă, poate că vom ajunge să ne luptăm cu aceşti roboţi, ca-n filme, cine ştie…

Numeroase sunt invenţiile şi inovaţiile care au schimbat viaţa omenirii, uneori însă acestea sunt hilare, trăsnite şi totodată inutile, ar putea spune unii, căci graniţa dintre nebunie şi ingeniozitate este destul de firavă. Dar, într-o lume de consumerism tehnologic, chiar şi cele mai ridicole invenţii se pot dovedi utile în timp pentru că oferă soluţii la probleme banale cu care ne confruntăm în viaţa cotidiană. Spre exemplu, acest  dispozitiv inteligent pentru nas creat special pentru cei care au obosit să îşi folosească degetele pentru a umbla pe smartphone, aceştia având astfel posibilitatea de a controla telefonul cu nasul.

Dispozitiv-inteligent-pentru-nas

Sau mănuşile cu bluetooth ce permit conversaţii telefonice prin intermediul degetelor, pentru cei ce nu doresc să poarte dispozitivul în ureche.

manusi-telefon-cu-bluetooth-837850_normal

Ce ziceţi de bikinii cu încărcare solară? Stai la plajă şi-ţi încarci bateria gadget-ului.

bikini

Dar de pantalonii cu tastatură sau cureaua cu ecran LCD?

pantaloni-tastatura4

Curea-cu-ecran-LCD

Tot din seria “cele mai trăsnite invenţii”, iată ce a mai născocit mintea omului: hăinuţa-mop pentru bebeluşi (dacă tot adoră să se târască pe jos, de ce să nu facă şi un pic de curat?) sau pălăria de duş tot pentru bebeluşi (ca să nu le intre şamponul şi apă în ochi), umbrela cu ochelari (pentru vizibilitate maximă), umbrela pentru căţei (pentru că şi ei au nevoie de umbrela când plouă torenţial), căruciorul-scuter (pentru zilele când ai multe drumuri de făcut şi trebuie să plimbi şi bebeluşul), scaunul pentru fotbal (te distrezi şi te odihneşti în acelaşi timp), pantofi cu aer condiţionat.

?????????????????????

umbrella04

dogbrella

download

Eu una aş avea nevoie de un robot care să-mi facă curăţenie, să-mi spele vasele şi să ude florile. Dar cred că s-a inventat deja… nu ştiu dacă atât de multifuncţional, dar pentru curăţenie sigur există. Sau, dacă aş fi inventator, aş crea un robot-pisică. Nu pentru mine, ci pentru motanul meu, Gato. Ştiu că deja a fost inventat un robot-pisică pentru persoanele care iubesc pisicile şi sunt alergice la părul de pisică, însă robotul meu ar fi companionul motanului meu. Am văzut că acesta se simte singur şi şi-ar dori un prieten din rasa lui, însă din nefericire pentru el s-a ales cu… o căţeluşă. O căţeluşă chihuahua cu gura mare, răutăcioasă, geloasă şi posesivă, care-l hărţuieşte mereu. Rare sunt momentele în care sunt buni prieteni.

Şi mai ştiu că pisicile care trăiesc împreună cu alte pisici, sunt mai longevive, mai sănătoase şi mai relaxate.

a96724_a473_robot-cat

Robotul pe care l-aş inventa eu ar semăna perfect cu o pisică adevărată. Rapid, agil, robust, cu o morfologie care să-i ofere proprietăţile mecanice de care beneficiază pisicile şi cu capacităţi de autostabilizare pentru momentele în care aleargă sau întâlneşte obstacole, ca să se poată juca cu Gato. Desigur că robotul meu va trebui să şi miaune, să mârâie, să toarcă, să hârâie, exact ca o pisică.

Aş folosi materiale ieftine, uşor de găsit şi uşor de asamblat. Iar în ceea ce priveşte componentele IT, m-aş aproviziona din magazinul MediaDOT.ro pentru că ştiu că au cele mai bune oferte.

logo_mediadot_patrat_mic2

Tehnologia avansează uimitor de repede şi cred că ne apropiem cu paşi repezi de momentul în care maşinăriile vor deveni mai inteligente decât oamenii. Când se va întâmpla acest lucru, întreaga civilizaţie, modul în care gândim vor fi transformate probabil, complet şi ireversibil.

Articol înscris la Spring SuperBlog 2015, proba nr.8, sponsor MediaDOT.ro .

Surse foto: http://www.ziare.com .

Advertisements

2 thoughts on “Gadget-urile ne fac viaţa mai uşoară

  1. Astept sa se inventeze cainele robot, la fel de docil si de jucaus ca cel real, pentru persoanele care au interdictie la animale in casa (adica eu) 😛

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s