‪Săptămâna aceasta ne strângem pe kinomaidan‬. Începe One World Romania!

descărcare

În 2015, la a opta ediţie a Festivalului de Film Documentar One World Romania, ne strângem pe “kino-maidan” şi pe parcursul acestei săptămâni îl vom ocupa la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Ţăranului Român, Journey Pub, Frontline Club Bucharest.

Documentariştii şi camerele lor sunt prezenţi pe toate maidanele lumii, fie că sunt asfaltate, pline de sânge şi praf, sau virtuale. Maidanul nu mai înseamnă doar o periferie lăsată la voia întâmplării, ci mai ales un spaţiu public în care oamenii se adună să vorbească despre problemele lor şi să fie împreună. One World România devine acea intersecţie unde oamenii se întâlnesc cu cinema-ul documentar, iar ideile scapă din ţarcul noţiunilor de-a gata. O piaţă în care domneşte empatia pentru celălalt şi libertatea de a fi noi înşine. Programul de filme şi evenimente conexe ne deschide ochii spre maidanele de pe 5 continente. Documentare nominalizate la premiile Oscar 2015, filme dintre cele mai surprinzătoare ca tratare şi noi producţii realizate de autori originari din România.

Kino-maidanul este împărţit în mai multe secţiuni tematice, care reflectă ce se întâmplă azi prin lume: o secţiune despre “golanii” care revendică democraţia acolo unde aceasta pare să se erodeze, una despre capitalismul dezlănţuit în ţări care n-au scăpat de dictatură, o altă despre războaiele omului cu natura, precum şi o secţie de “traumatologie”, despre rănile istoriei recente. Avem, în premieră, un grupaj african, care desenează o hartă a acestui continent încă prea puţin cunoscut la noi. Pe maidane, tinerii sunt actori principali, de aceea vor fi programe speciale pentru ei: proiecţiile pentru liceeni, juriul festivalului, dar şi filme dedicate trecerii delicate de la adolescenţă la maturitate.

Evenimentele din acest an:

Mai multe detalii despre evenimente, program şi alte informaţii pe http://www.oneworld.ro.

Veniţi şi voi pe kino-maidan!

Spotul One World Romania

Advertisements

4 thoughts on “‪Săptămâna aceasta ne strângem pe kinomaidan‬. Începe One World Romania!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s