Evolio Axis 7” HD, o tabletă românească cu hardware performant şi autonomie extinsă, la un preţ foarte mic

Unul dintre cele mai de succes gadget-uri ale ultimilor ani, este cu siguranţă tableta, aceasta câştigând teren în favoarea smartphone-urilor şi laptop-urilor întrucât îmbină atât funcţiile unui smartphone, cât şi ale unui laptop. Piaţa e în creştere, anual se vând zeci de milioane de tablete în întreaga lume şi se pare că au pus stăpânire pe viaţa noastră… Şi noi pe ele…  pentru că sunt portabile, sunt accesibile din punct de vedere financiar, iar experienţa navigării pe internet, a urmăririi unui film, nu este afectată de mărimea ecranului.

tableta-pc-evolio-mondo-hd-1

Accesul la internet este poate cea mai importantă funcţie a unei tablete. Este ideală pentru a citi cărţi sau pentru a asculta muzică, pentru platformele de socializare şi chiar şi pe o tabletă banală poţi urmări un film liniştit şi naviga în voie pe net.

O tabletă este mai mică, mai uşoară şi iese rapid din stand-by, în comparaţie cu un laptop. Accesul la o pagină web se face rapid, la fel şi la alte aplicaţii precum mesagerie, skype, facebook sau la documente, imagini, notiţe.

Dar să trecem mai departe, pentru că nu mi-am propus să fac o compunere despre tablete. Ideea e că-mi caut o tabletă nouă, pentru că cea pe care o am acum nu mai funcţionează. Totul a început de când am avut-o în service pentru că nu se mai aprindea, după ce m-am întors dintr-o excursie şi cred că n-am “manevrat-o” cum trebuie (adică trântit bagaje, geanta în care se afla, uitată-n soare pe vapor, etc.). După ce mi-au reparat-o, dacă pot spune aşa, pentru că de atunci n-a mai funcţionat în parametri optimi, am dat cu ea de pământ şi s-a fisurat display-ul. Iar în service, alţi bani, alţi distracţie. Câteva zile am mai putut s-o folosesc şi din nou probleme: se deschide, dar nu-mi afişează decât logo-ul companiei producătoare. De atunci n-am mai dus-o la reparat şi nu cred că o să mai bag bani în ea, pentru că puteam să-mi iau una nouă, poate chiar două, cu cât am cheltuit până acum cu reparaţiile. Oricum e vina mea, recunosc, n-am avut grijă.

Aşa că, de ceva vreme scanez magazinele online în căutarea unei tablete. Nu vreau să fie una scumpă pentru că am un buget pe care nu vreau să-l depăşesc şi m-am lecuit de tablete scumpe. Însă vreau să fie o marcă cunoscută, să-mi fie utilă în călătorii mai ales, pentru navigare internet, poze şi să ascult muzică. În urma perioadei de intense căutări, rezultatul este următorul: Evolio.

logo_evolio-negativ6

Evolio este un brand românesc (deţinut de către compania TELEVOICE) cunoscut pentru produsele multimedia, de telecomunicaţii şi sisteme de navigaţie GPS oferite, bazate pe cele mai noi tehnologii. Este unul dintre cele mai importante branduri specializate în industria IT&C din România, în anul 2013 TELEVOICE înregistrând o cotă de peste 30% în sectorul tabletelor.

Compania Televoice produce şi comercializează: tablete, telefoane mobile inteligente (smartphone-uri), eBook Readere, netbook-uri, produse de telecomunicaţii şi sisteme de navigaţie GPS. De asemenea, compania a dezvoltat şi aplicaţii mobile de conţinut, adaptate pieţei din România. Dintre produsele consacrate: eBook Readerul Evobook (comercializat în mai multe versiuni), tablete apreciate de utilizatori precum gama X-treme, Quadra, Neura, EvoTab şi Aria sau sistemele de navigaţie GPS Hi-Speed sisteme de comunicaţii B2B (Business to Business).

Cu tabletele au început treaba prin 2010, când a fost lansată tabletul Neura, cu sistem de operare Android versiunea 2.2.

La sfârşitul anului trecut a fost lansată tableta Evolio Axis 7” HD (pe care eu o vreau), o tabletă Android accesibilă care se remarcă prin hardware performant, autonomie extinsă, două camere foto şi un design diferit.

Cam aşa arată viitoarea mea tabletă:

tableta-evolio-axis-7-1

Tableta Evolio Axis cu diagonală de 7 inch şi o rezoluţie a ecranului de 1024 x 600 pixeli, este concepută pentru a satisface nevoile de divertisment ale întregii familii, la un cost decent.

Noua tabletă are dimensiuni de 192.9mm x 112mm, un profil de 9,3mm şi o greutate de 300 de grame.

tableta-quad-core-axix-hd-shop-

Axis 7” HD are un aspect plăcut, design elegant, slim (numai 9.3 mm), completat de calitatea ireproşabilă a componentelor interne şi externe ale acesteia, a finisajelor şi de funcţionarea fără cusur. Carcasa mată cu textură anti-alunecare şi antireflex îi permite utilizatorului să ţină bine tableta chiar şi într-o singură mână.

Evolio Axis 7 HD dispune de un procesor quad core la 1,3 GHz, memorie RAM de 1 GB şi procesor grafic Mali 400. Procesorul performant Quad Core împreună cu memoria RAM de 1 GB asigură o operativitate sporită şi rularea perfectă a mai multor aplicaţii simultan, a fişierelor video şi chiar şi a jocurilor cu grafică complexă, solicitantă. Memoria internă de 8 GB are o capacitate suficientă pentru găzduirea jocurilor, fotografiilor, melodiilor sau fişierelor video preferate şi poate fi extinsă cu încă 32GB prin card Micro SD.

Compania promite o autonomie a tabletei peste medie, bateria integrată de 3000 de mAh fiind un atuu. Până la 250 de ore în standby şi până la 6 ore de funcţionare continuă!

Un alt atuu este camera foto principală pe spatele tabletei, în condiţiile în care majoritatea modelelor similare de pe piaţă au doar o singură cameră amplasată frontal. Axis are şi cameră foto frontală pentru video-chat sau selfie-uri.

În ceea ce priveşte conectarea, noua tabletă Evolio oferă diverse opţiuni, fiind prevăzută cu modul Bluetooth 4.0 şi Wi-Fi cu un înalt nivel de receptivitate, în standardele b/g/nşi slot-uri Micro USB şi Micro SD. Astfel, utilizatorul va putea face transfer de date şi fişiere rapid şi va avea acces în permanenţă la informaţiile dorite şi site-urile de ştiri sau divertisment.

Pentru a îmbunătăţi şi mai mult experienţa utilizatorilor, nouă tabletă Evolio rulează sistemul de operare Android 4.4 KitKat, optimizat pentru un consum redus şi o experienţă multimedia completă.

android

În premieră, tableta Evolio Axis are preinstalată şi aplicaţia callRomania, un serviciu de telefonie VoIP care permite efectuarea de apeluri în reţele de telefonie naţionale şi internaţionale la costuri foarte mici. În plus, la crearea contului, utilizatorul primeşte 5 euro credit cadou pe care îi poate folosi timp de o lună.

Evolio Axis 7 HD se încadrează în zona tabletelor de buget, dar raportul calitate-preţ face diferenţa. Tableta este disponibilă spre vânzare în mai multe magazine online din România la un preţ de numai 329,90 lei.

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: