Sănătatea noastră, mai presus de toate!

 

 

Sănătatea nu ne-o face nimeni cadou, nu o moştenim, nici n-o putem cumpăra, trebuie doar s-o păstrăm, să fim atenţi la modul de viaţă pe care-l ducem şi să învăţăm să trăim în armonie pe pământul ăsta.

652x450_151048-12-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-faci-anul-acesta-pentru-o-sanatate-de-fier

Când Dalai Lama fu întrebat ce îl surprinde cel mai mult la umanitate, el răspunse:

“Omul. Deoarece îşi sacrifică sănătatea pentru a face bani… Apoi îşi sacrifică banii pentru a-şi recupera sănătatea… Apoi este nerăbdător să vină viitorul mai repede şi nu trăieşte prezentul; rezultatul fiind că el nu trăieşte nici în viitor, nici în prezent… Trăieşte ca şi cum niciodată nu o să moară şi apoi moare fără să trăiască niciodată cu adevărat.”

Mare adevăr a grăit! Eu cred că sănătatea este darul cel mai de preţ pe care-l are omul. Atunci când o avem, când nu ne doare şi nu ne deranjează nimic, nu o preţuim. Trebuie să ne îmbolnăvim ca să realizăm că prima bogăţie ea e şi că fericirea noastră constă în sănătate în primul rând. După ce o mare parte din viaţă ne-o petrecem consumându-ne sănătatea ca să câştigăm bani, ajungem la un moment dat să cheltuim toţi banii (şi uneori nu ne ajung) pentru a recupera sănătatea pierdută. Din nefericire, conştientizăm prea târziu acest lucru şi începem s-o preţuim abia atunci când vedem câte eforturi suntem nevoiţi să facem că s-o aducem înapoi.

Citat-Ralph-Waldo-Emerson

 .

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s