Tort Buturugă de Crăciun

De când tot zic că fac tortul asta… Am mai făcut o buturugă anul asta de Paşti, dar era o buturugă rotundă – Buturuga iepuraşului.
M-am hotărât să-l fac acum de Crăciun. E simplu de făcut.
butu
Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 500 ml frişcă lichidă, 350 gr. ciocolată amăruie, o esenţă de portocală, alune măcinate.
Pentru decor: nucă de cocos, bombonele, frunzuliţe decorative de napolitană, moş de ciocolată.Facem crema mai întâi.
Punem la bain-marie frişca lichidă împreună cu ciocolata şi esenţa de portocală. Lăsăm până se topeşte ciocolata, amestecăm bine, apoi lăsăm crema să se răcească, după care dăm la frigider 2 ore. În acest timp crema se va întări. Scoatem din frigider şi mixăm până capătă consistenţa unei creme.ATT_1419443448746_20141224_193611
Blatul îl facem aşa: Mixăm ouăle cu zahărul până se albesc, adăugăm făină şi mixăm în continuare până la omogenizare.Tapetăm cu hârtie de copt o tavă întinsă de cuptor şi turnăm compoziţia.
ATT_1419443448590_20141224_191600
Dăm la cuptor la 180 de grade până se rumeneşte uşor pe
margini. Nu lăsăm mai mult pentru că altfel va fi prea tare şi rigidă şi nu mai putem rula.

ATT_1419443448844_20141224_192823

Răsturnăm blatul pe un prosop umed şi punem o parte din cremă cât să acopere blatul.

ATT_1419443448907_20141224_193112

ATT_1419443448979_20141224_193914

Rulăm cu ajutorul prosopului, strângem bine la capete şi dăm la rece 10-15 minute.

ATT_1419443447869_20141224_194059

ATT_1419443448500_20141224_194142

Când s-a răcit începem s-o aşezăm. Tăiem capetele pe diagonală şi le aşezăm lângă ruladă dând formă unei buturugi.

IMG_20141224_214427

Îmbrăcăm cu crema rămasă  şi cu o furculiţă trasăm nişte dungi neuniforme.

IMG_20141224_214341

IMG_20141224_214236

Ornăm cu fulgi de cocos, bombonele, frunzuliţe napolitană. Şi aşezăm şi un Moş Crăciun.

IMG_20141224_213946

IMG_20141224_214158

P.S: M-am inspirat din Caietul cu Reţete al Violetei Postolache – TORT BUTURUGA.

Posted on 24 December 2014, in Bucatareala and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: