Gadgeturile ne fac viaţa mai uşoară şi mai frumoasă

Tehnologia avansează uimitor de repede, dar nu ne mai miră nimic, nu ne mai surprinde parcă nimic, totul pare normal, firesc, parcă vine de la sine, ne aşteptăm într-un fel sau altul să apară nu ştiu ce gadget, nu ştiu ce maşinărie sau tehnică. Unele gadgeturi ne sunt chiar inutile, dar nu contează, să fie acolo, cât de multe, să iasă la număr. În ultimul timp gadgeturile electronice sunt în prim plan şi la modă, ele ne distrează şi ne ocupă timpul liber. Avem smartphone-uri, tablete ultraperformante, toată lumea are, toată lumea le foloseşte.

Avem de toate pe telefoane: filme, muzică, cărţi, audio books, GPS cu hărţi, căutare. Pardon, ce telefon? Că telefonul e acum doar o funcţie. Avem Wii, kinect-ul de la Microsoft, avem consolele de jocuri cu senzori de mişcare, avem căşti 3D, avem de toate, gadgeturi care ne fac viaţa mai uşoară şi ne ajută să luăm decizii, gadeturi fără de care viaţa ar fi în prezent o catastrofă. Numai gândiţi-va ce se întâmplă dacă ne pierdem smartphone-ul sau ştiu eu, tableta….dezastru.

gadget-freaks

Tehnologia evoluează, oamenii evoluează… Este posibil să ne apropiem cu paşi repezi de momentul în care maşinăriile vor deveni mai inteligente decât oamenii şi când se va întâmpla acest lucru, întreaga civilizaţie, modul în care gândim vor fi transformate probabil, complet şi ireversibil.

Suntem avizi de tehnologie. Aşa a ajuns omenirea, o specie dependentă de tehnologie şi care ar involua dacă aceasta ar dispărea. Şi cred că nimic nu se poate compara cu evoluţia din domeniul tehnologiei, poate cea mai rapidă din câte a cunoscut vreodată omenirea. Numai să ne gândim la ultimii ani… Sunt tare curioasă cum o să arate lumea peste 20-30 de ani!

Nu mă imaginăm acum 20 de ani citind cărţi la un dispozitiv de mărimea unei cărţi care stochează zeci, sute de cărţi, nici butonând o tabletă ca cea pe care o am acum sau o telecomandă cu ajutorul căreia m-aş fi putut conecta la internet direct de pe televizor. Da, am avut o copilărie frumoasă şi fără internet, dar acum nu aş renunţa la el nici în ruptul capului, nici la PC sau alte gadget-uri.

Despre gadget-uri, tehnologie şi evoluţia ei am tot scris pe blog şi m-am referit la telefoane, televizoare, calculatoare, aparate foto, medii de stocare, camere video, dar nu am scris niciodată despre gadgeturile năstruşnice smart. De unele nici nu ştiam că există 😀 , spre exemplu tastatura hologramă.

tastatura-holograma-epic

 

Bântuind pe net în căutare de gadget-uri care să-mi facă viaţa mai uşoară şi mai frumoasă, am dat peste o colecţie uimitoare de device-uri utile, care mai de care mai trăznite şi mai cool, pe site-ul Gadgetway.romagazin online gadgeturi.

Am găsit un încărcător solar de fereastră ce poate fi folosit pentru a încărca telefonul mobil sau MP3 player-ul în maşină, la birou, acasă, sau chiar în avion, cu baterie Litiu-Ion reîncărcabilă de 1400mAh.

incarcator-solar-de-fereastra-xd-design

Foarte util! La fel şi această baterie externă pentru telefon cu conectori de iPhone şi microUSB încorporaţi. Este o baterie externă, mică, compactă şi foarte utilă atunci când nu ai la dispoziţie o priză unde să îţi încarci telefonul. Îţi încarcă telefonul o dată şi mai rămâne şi o mică rezervă în caz că uiţi să o reîncarci.

baterie-externa-kiwi-bird-i2500

Eu am deja o astfel de baterie externă şi ştiu cât de folositoare este. Mi-a rezolvat o problemă majoră: bateria smartphone-ului meu care nu ţine nici măcar o zi în condiţiile în care îl folosesc foarte mult pentru a naviga pe internet şi pe reţelele de socializare. Sunt foarte mulţumită de ea!

Un alt gadget care mie mi-ar fi de folos este acesta:

cheia-inteligenta-elgato

Elgato Smart Key îmi conectează cheile cu iPhone-ul prin bluetooth, iar iPhone-ul mă poate anunţa când am uitat cheile, unde le-am lăsat şi chiar mă poate ajuta să le găsesc emiţând un semnal sonor. Pot personaliza când, unde şi cum vreau să primesc notificările.

bec-inteligent-elgato-avea

Cu becul inteligent Elgato Avea îţi poţi transforma casa cu lumini dinamice, iar pentru dimineaţă îţi poţi seta alarmă cu lumină de trezire. Te poţi trezi cu lumina unui răsărit natural chiar în dormitorul tău.

Pentru cei activi şi preocupaţi să facă mişcare, există Brăţara Fitbit Charge care monitorizează activităţile zilnice:  paşii făcuţi, distanţa parcursă, caloriile arse, scările urcate şi minutele de activitate sportivă. Fitbit Charge îţi permite să urmăreşti fiecare schimbare în timp real prin ecranul OLED. De asemenea, poţi să primeşti apeluri telefonice sau îţi poţi monitoriza somnul.

bratara-fitness-fitbit-charge

Un gadget uimitor şi uşor de utilizat este stiloul inteligent 3Doodler cu care poţi desena în aer orice formă doreşti folosind culorile interschimbabile. Este un gadget simplu de manevrat care crează obiecte 3D uimitoare. Poţi desena de mână ori poţi trasa forme mai complexe cu ajutorul şabloanelor.

stilou-3d-3doodler

Pentru copii (4-10 ani), jucăria inteligentă Ubooly este destinată atât distracţiei, cât şi educării copilului prin jocuri, provocări, activităţi, glume. Trebuie doar să introduci iPhone-ul, iPad-ul, sau smartphone-ul cu Android în buzunarul Ubooly pentru a activa jucăria şi asiguri copilului tău până la 1000 de activităţi plăcute.

jucarie-inteligenta-ubooly-pentru-smartphone

Parrot AR.Drone 2.0 Elite Edition este un quadricopter avansat, gata de zbor, ce poate fi controlat prin Wi-Fi, potrivit atât pentru operarea în interior, cât şi în exterior. Cu o singură atingere a ecranului poţi controla drona să decoleze, să aterizeze, să planeze sau să se întoarcă.

parrot-ardrone-20-elite-edition

Multe alte gadget-uri năstruşnice din diverse categorii – purtabile, audio, joacă, încărcare, casă şi birou, găsiţi în magazinul online de gadgeturi smart Gadgetway. Şi pentru că sărbătorile de iarnă ne bat la uşă şi trebuie să ne gândim la cadouri pentru cei dragi, nu ar strica să aruncăm o privire.

Alergăm de colo colo după cadouri pentru cei dragi, dar câteodată suntem lipsiţi de idei şi ne stoarcem creierii să găsim un cadou interesant… Când suntem în pană de idei şi noi şi Moşu’, lumea gadgeturilor ne poate salva, pentru că slavă cerului există în prezent o mare varietate de gadgeturi din care putem alege, iar gadgeturile sunt “neutre”, adică pot fi cadouri atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei.

Apropo, ştiaţi că peste 50% din români doresc să primească de Crăciun gadget-uri de ultimă generaţie?

logo-gadgetway

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s