A-nceput ShoeBox 2014! + Impresii ShoeBox Târgu Jiu 2013

cutie

Povestea ShoeBox a început în 2007, în Cluj Napoca, în familie, când Valentin Vesa împreună cu soţia sa au vrut -l înveţe pe băiatul lor  împartă din jucăriile şi hăinuţele lui cu alţi copii mai săraci din bloc. Proiectul lor s-a extins apoi în tot oraşul (făcândreclamă” pe status de yahoo messenger şi grupuri de mail), un pic mai târziu în toată ţară, chiar şi în străinătateajungând ca în 2013 fi adunat deja 30.669 de cutii, de la românii din 8 ţări, 66 de oraşe şi 107 centre de colectare. Proiectul ShoeBox se desfăşoară în fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun şi îşi propune pună un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii aflaţi în dificultate din oraşele în care locuim.

ShoeBox NU este Moş Crăciun, reni şi alte fiinţe magice, ci este despre oameni care ajută alţi oameni, despre altruism şi compasiune.

Se ia o cutie de pantofi, mai mare, mai mică, după posibilităţi, se împachetează frumos în hârtie de cadouri, se pun în cutie diverse lucruri, cum ar fi: hăinuţe, fular, mănuşi, dulciuri, jucării, cărţi de colorat, caiete, creioane, obiecte de igienă, etc.. Important: cutiile nu se sigilează pentru vor fi verificate la predare de eventuale obiecte uzate sau conţinut inadecvat! Se aduce cutia la locaţia din oraşul tău. Vezi aici locaţiile ShoeBox.

Anul trecut, împreună cu soru-mea, am organizat primul ShoeBox la Târgul Jiu. Amintiri frumoase, emoţii, bucurie…

1

Am strâns cadouri pentru copii cu nevoi speciale de la o casă de tip familial, din Scoarţa.

14
Cam aşa arăta sufrageria copiilor după ce şi-au primit cadourile 🙂 HAOSSSS!

9

12

4

Pentru ea nu avea părul lung, fata i-a dăruit educatoarei clama de par primită.

15

Fericită că a găsit nişte ineluşe frumoase în cutie. 🙂

3

2

Anul acesta din nou! Soru-mea se va ocupa de data această, eu nu cred voi putea ajunge… Dar bineintelesc voi pregăti câteva cadouri şi le voi duce la una din locaţiile dinBucureşti.

Perioada de strângere cadouri (Târgu Jiu): 1-15 decembrie, între orele 16:30-19:00, la adresa: str. Aleea Teilor, bl.4, sc.1, ap.2. Tel.: 0767 061637.

Cadourile vor merge la aceeaşi Casă de Tip Familial pentru Copiii cu Nevoi Speciale Scoarţa. 10 copii: 6 fete, 4 băieţi, 10-18 ani.

Pentru mai multe detalii despre proiect, locaţiile din oraşul tău, intră pe: http://www.shoebox.ro.

afis

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s