Îngrijire până-n vârful degetelor

3cd235c32e2444c261afa6eafbf16afc_large

Mâinile reprezintă cartea de vizită a unei femei, iar pentru un look fără cusur, manichiura este un element ce nu trebuie neglijat fie că purtăm o rochie elegantă, o ţinută casual, sport sau costum de baie la plajă. O manichiură îngrijită şi sănătoasă se asortează întotdeauna unei ţinute feminine, chic.

Şi pentru că acum în sezonul rece, mâinile şi unghiile sunt cele mai expuse şi suferă din cauza temperaturilor scăzute, nu trebuie să le neglijăm. La fel cum ne îngrijim de păr, de ten, de pielea corpului, la fel şi unghiile merită un tratament special. Iarna, acestea sunt mai fragile, casante, iar cuticulele uscate, de aceea trebuie să le acordăm mai multă atenţie.

Unghiile oferă o imagine a personalităţii noastre, iar dacă vrem să fim îngrijite până-n vârful degetelor nu e musai să mergem la un salon specializat. Cu produsele potrivite şi câteva trucuri ne putem face şi acasă, singure, o manichiură frumoasă, plină de farmec, economisind astfel timp şi bani.

manichiura-french

Iată un tratament cu rezultate excelente şi rapide la mine (în câteva zile):  3 linguriţe de ulei cald de măsline amestecat cu jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie în care îmi înmoi unghiile şi le ţin circa 10 minute. Aplic apoi un lac protector. Mai folosesc vitamina A uleioasă care poate fi găsită în orice farmacie şi pe care o aplic pe unghie cu o pensula mică şi o ţin cam un sfert de ora, după care aplic tot aşa un strat de lac protector. Pentru exfolierea celulelor moarte, îmi pregătesc un amestec din fulgi de ovăz, zahăr şi puţin lapte, cu care îmi acopăr mâinile şi stau aşa 15 minute. Îmi clătesc apoi mâinile cu apă călduţă şi aplic o cremă hidratantă pentru mâini şi unghii sau în loc de cremă, îmi mai prepar un amestec de ulei de măsline şi ulei din sâmburi de migdale dulci cu care mă dau pe mâini seara, când pot aştepta mai mult să-mi între în piele.

Recomand şi tratamentele cu vitamina B dacă unghiile sunt subţiri şi se rup repede şi de evitat expunerea lor în apă sărată sau cu clor. De asemenea, alimentaţia este foarte importantă. Lipsa de fier, pe lângă multe alte neplăceri, face ca unghiile să fie fragile şi casante. Recomand sucul de ardei gras, care la mine a dat roade, dar trebuie consumat pentru o perioadă mai mare de timp nu doar câteva zile, deşi efectele sunt vizibile rapid.

Nu îmi tai niciodată cuticulele cu forfecuţa pentru că se vor întări şi vor arăta urat şi nu-mi las unghiile să crească mai mult de un sfert din unghia totală. Totodată, nu folosesc dizolvant de ojă cu acetonă pentru că distruge suprafaţa unghiei.

mani

În ceea ce priveşte nuanţele pe care le aleg pentru lacurile de unghii, acestea diferă în funcţie de ţinută, de forma unghiilor, în funcţie de momentul zilei, de ambianţă, de evenimentul la care particip şi chiar de dispoziţie. Nu doar culoarea contează, ci şi textura.

La serviciu, spre exemplu, folosesc nuanţe neutre: tonuri de bej sau lac incolor, tonuri satinate de roz. Sau optez pentru un lac cu textură mată.

În restul timpului, sunt o mare fană, dacă pot spune aşa, a ojei negre, pe care o asortez la o ţinută sport, casual, dar îmi plac foarte mult şi culorile pastelate, texturile lucioase, sidefate. Roşu intens este iarăşi preferatul meu. Iar când vreau să mă joc cu culorile, îmi fac unghiile curcubeu şi tot felul de desene, modele, cu diverse aplicaţii.

imagine_774

Lacul de unghii este un accesoriu, de aceea trebuie ales cu grijă, că să completeze ţinuta şi personalitatea. Iar Farmec vine acum, în întâmpinarea sezonului rece cu o nouă paleta de lacuri de unghii adaptate tendinţelor toamna-iarnă 2014. Nouă gamă de lacuri Farmec Collection 2014 cuprinde culori schimbătoare, îndrăzneţe pentru manichiuri creative.

oje

Cu Enjoy Your Dark Side ne explorăm latura întunecată, cu Your Highness, Honey, I’m Home, Go Get Them, Girl ne folosim atuurile feminine, iar cu Santa’s Here, It’s Freezing OutThere şi Tree’s Rock ne pregătim de sărbătoare. Cadouri colorate pentru unghiile noastre de la Farmec.

highness

Nuanţele versatile, mate sau strălucitoare vor transforma manichiura într-un element de atracţie.

darkside

La refacerea manichiurii, Farmec recomandă tratarea unghiilor cu loţiunea pentru unghii cu vitamina B5.

farmec-tratament-expert-lotiune-cu-vitamina-e-pent-667-717

Articol înscris la SuperBlog 2014, proba nr. 23, sponsor Farmec.

farmec

 Surse foto: Google images, farmec.ro

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s