Apă potabilă pentru Submaidane

Greenpeace România și Bankwatch România au lansat campania „Apă potabilă pentru Submaidane”, cu scopul de a ajuta o comunitate din județul Gorj afectată de accidentul de mediu din decembrie 2013, de la termocentrala Turceni.

Acum un an, chiar în apropierea Crăciunului, a avut loc o deversare de apă cu cenușă de la termocentrala Turceni. Case și fântâni, 15 hectare de teren agricol, livezi și vii au fost acoperite de un strat gros de apă, cenușă și zgură, în unele zone depășind 1,5 metri înălțime. Locuitorii din zonă (localitatea Turceni, cartierul Submaidane) au rămas fără apă potabilă, fântânile fiind inundate și contaminate, prezentând un risc ridicat de îmbolnăvire. Autoritățile întârzie să ecologizeze zona și nu au oferit nicio soluție pentru a asigura apă curată oamenilor afectați.

Obiectivul campaniei este să doteze 10 gospodării din Submaidane cu echipamente de filtrare a apei. Unul dintre filtre este deja instalat, însă mai trebuie achiziționate restul de nouă. Pentru cumpărarea filtrelor este nevoie de 13.500 lei, iar data limită pentru strângerea acestei sume, este 12 decembrie 2014, pentru ca familiile să poată întâmpina sărbătorile de iarnă cu apă pură (potabilă). Orice fel de sprijin, cât de mic, este binevenit pentru a oferi apă curată comunității din Submaidane.

Cum puteți dona:

Persoane fizice

Online, direct pe http://www.greenpeace.org/romania/ro/doneaza/ sau RO17 BACX 0000 0001 2645 6001 – cont în lei al organizației Greenpeace CEE România, deschis la Unicredit Țiriac, Sucursala Unirii. Cod fiscal: 22747989

Persoane juridice

RO50 RZBR 0000 0600 1516 7189 – cont în lei al Asociației Bankwatch România, deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Uverturii. Cod fiscal: 30796869

Vezi poze din zona afectată și scurt-metrajul ”Cenușa de sub maidane”

Mai multe informatii despre campanie 

Donează

Greenpeace Romania
Twitter
Facebook

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s