Cum să alegem asigurarea de sănătate perfectă

Teoretic, ca şi angajaţi, pe baza asigurării de stat, beneficiem de servicii medicale gratuite. Practic, chiar dacă suntem asiguraţi la stat, plătim pentru orice vizită la medic ca să fim “băgaţi în seama”. Eu una prefer să apelez la clinicile medicale particulare pentru că ştiu că acolo sunt respectată şi tratată aşa cum trebuie. Şi nu stau cu orele la uşile cabinetelor din spitalele de stat ca să fiu tratată apoi cu dispreţ, expeditiv (mi s-a întâmplat să stau chiar şi 6 ore odată pentru o consultaţie). Gratis nu-mi fac decât analizele de sânge anual, în rest orice altă investigaţie o plătesc. Aproape că nu mai văd rostul asigurării de stat şi aş prefera să am o asigurare privată de sănătate care să-mi ofere acces la servicii medicale atât în ţară, cât şi în străinătate.

asigurare

Chiar dacă la o primă vedere, asigurarea privată poate părea costisitoare, putem găsi variante economice, în funcţie de serviciile medicale decontate şi suntem scutiţi totodată de neplăcerile ce apar în sistemul sanitar public care nu acoperă întotdeauna nevoile pacienţilor. Prin intermediul asigurărilor de sănătate private, beneficiem de îngrijire medicală de calitate, oriunde în lume şi suntem scutiţi de statul la coadă şi micile atenţii acordate cadrului medical. În România, acest domeniu este în continuă dezvoltare. Apar din ce înce mai multe clinici private cu care lucrează asiguratorii şi care oferă oamenilor ceea ce le-a lipsit întotdeauna la stat: atenţia acordată şi siguranţa că vor fi trataţi aşa cum trebuie. Clinicile private sunt scumpe, asta-i marea problema, de aceea au apărut asigurările de sănătate în sistem privat. Contra unei sume/prime periodice, cheltuielile medicale sunt plătite de către asigurator .

Cu toţi suntem conştienţi de necesitatea asigurărilor, dar când vine vorba să încheiem un contract de asigurare, de multe ori nu ştim la ce companie de asigurare să apelăm, care să fie valoarea asigurării sau ce tip de asigurare ni se potriveşte. Noi suntem cei care decidem, dar putem apela la un agent de asigurare care să ne sfătuiască.

O asigurare medicală privată ne va asigura liniştea sufletească, oferindu-ne protecţie prin acoperirea a ceea ce am fi nevoiţi să plătim în cazul unei probleme de sănătate. MediHelp vine în sprijinul nostru cu asigurarea de sănătate privată ce ne oferă acoperire nu numai pentru situaţiile neaşteptate, precum urgenţele, dar care poate acoperi şi investigaţii preventive precum mamografii de rutină sau vizite anuale la medic. Asigurarea de sănătate privată de la MediHelp Internaţional ne va salva de povara plăţilor integrale pentru îngrijirea medicală, acoperind spitalizarea şi tratamente pentru boli grave : cancer, transplant de ţesut şi organe, boli cronice, care în mod normal sunt extrem de costisitoare.

Putem achiziţiona o asigurare de sanatate plătind o primă lunară care poate fi acoperită integral sau parţial de către angajatorul nostru. Iar dacă alegem să nu ne luăm asigurarea de sănătate prin intermediul companiei la care lucrăm, o putem achiziţiona individual, alegând unul dintre planurile create special pentru noi şi familia noastră. Unele pachete de asigurări de sănătate de la MediHelp acoperă chiar şi o parte dintre costurile pentru medicamentele prescrise de medic sau consultaţii oftalmologice, stomatologice.

umvrela

Planurile de asigurări de sănătate ne  oferă accesul la orice spital şi clinică din Europa sau din întreagă lume , valoarea maximă asigurată/an/membru fiind de peste 1 mil. EUR. Pentru marea majoritate a spitalelor şi clinicilor există deja contracte de decontare directă cu asiguratorul, iar dacă spitalul ales nu se află în această listă, MediHelp Internaţional intermediază plata directă a facturilor de către asigurător.

MediHelp Internaţional este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate cu acoperire internaţională din Europa Centrală şi de Est, îmbinând cu succes asigurarea internaţională de sănătate cu asistenţa medicală internaţională, în beneficiul clienţilor săi. Prezent pe piaţă începând din 1999, MediHelp Internaţional deţine cea mai importantă expertiză în domeniul asigurărilor private de sănătate şi a dezvoltat propriile planuri de asigurări, care se adresează atât persoanelor fizice, cât şi companiilor.

Principalele beneficii ale asigurărilor de sănătate MediHelp:

  • acoperire europeană şi / sau internaţională
  • acces la spitale publice şi clinici private în spaţiul european şi internaţional
  • acoperire integrală a cheltuielilor cu spitalizarea, inclusiv a costurilor intervenţiilor chirurgicale
  • acoperire în cazul unor boli grave, precum cancerul (intervenţii chirurgicale, spitalizare, tratament în ambulatoriu, medicamente)
  • acoperire servicii de transplant de organe şi ţesuturi
  • evacuare aeriană
  • acoperirea cheltuielilor în ambulatoriu
  • servicii de urgenţă şi asistenţă 24/7.
MediHelp SuperiorPlan este cel mai nou produs MediHelp, care oferă cea mai mare limită de acoperire de pe piaţă din prezent, respectiv de 2,5 milioane de euro pe an, posibilitatea alegerii ţării unde dorim să beneficiem de îngrijire medicală şi acoperirea cheltuielilor cu maternitatea.
eu

Cum alegem asigurarea de sănătate potrivită?

Iată care sunt cele mai importante aspecte care ar trebui luate în considerare în momentul alegerii unei asigurări de sănătate private cu acoperire la nivel internaţional:

– Asigurarea medicală nu ar trebui să fie restrânsă doar la zona de rezidenţă, ci ar trebui să cuprindă şi zonele în care se fac călătorii de afaceri, vacanţe dar şi locaţii pentru un potenţial tratament medical.

– Este important ca poliţa de asigurare să acopere şi tratamentul pentru bolile cronice şi este de preferat să se aleagă o asigurare care acoperă tratamentul complet al cancerului (medicamentaţie, intervenţii chirurgicale).

– În ceea ce priveşte franşizele (sumele pe care asiguratul ar trebui să le plătească în cazul în care alege această opţiune în vederea diminuării valorii primei de asigurare), există mai multe variante, unele plătibile de fiecare dată când se solicită acoperirea costurilor medicale, altele doar o dată pe an.

Este foarte important de ştiut cine oferă asistenţă. Adică cine sunt primele persoane care vor fi contactate în cazul unei urgenţe şi care vor intermedia relaţia cu spitalele pentru garantarea plăţilor.

– Asiguratul trebuie să ştie că membrii familiei pot fi adăugaţi la planul său de asigurare medicală.

– Preţul asigurării va creşte în funcţie de numărul de beneficii şi de persoane care sunt incluse în poliţa de asigurare.

– Este de preferat ca planul de asigurare să fie unul personalizat în funcţie de cerinţele beneficiarului şi să includă beneficiile de care are nevoie asiguratul, fără ca acesta să plătească în plus pentru serviciile pe care nu şi le doreşte.

medihelp

 Voi aţi încheiat o asigurare medicală privată? Sau sunteţi mulţumiţi de serviciile medicale gratuite?

Articol înscris la SuperBlog 2014, proba nr. 9, sponsor MediHelp Internaţional.

Surse foto: http://www.wall-street.ro, http://www.ziare.com, http://www.metropolitanlife.ro

Alte surse: http://www.medihelp.ro

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s