Tabletele sunt la modă. Mobilitate, confort şi performanţă

Portabilele au devenit o necesitate în zilele noastre şi sunt ideale pentru persoanele active, mereu în mişcare (dar nu numai). Sunt atâtea modele, mărci, mărimi, preţuri, pentru toate buzunarele şi toate gusturile.

Pasionaţii de astfel de gadget-uri sunt tot mai mulţi pe zi ce trece, iar producătorii şi comercianţii profită de acest lucru şi îi ademenesc cu tot felul de oferte greu de refuzat.

Cum au ajuns tabletele în topul preferinţelor? În primul rând, au ecrane sensibile la atingere, sunt mai uşor de transportat, mai uşor de utilizat.

Dacă stăm ne gândim, acum ceva timp, atunci când plecam în vacanţe ne luam cu noi în geantă laptopul. Mai târziu a apărut netbook-ul cu un format accesibil şi compact, fiind mai uşor de transportat decât un laptop. Astăzi însă, tableta pare a fi gadgetul ideal pentru vacanţe sau pentru un weekend în afara oraşului.

În ceea ce priveşte portabilitatea, tabletele sunt mai subţiri, cântăresc mai puţin decât netbook-urile, dar îndeplinesc aproape toate sarcinile de bază. O diferenţă majoră între tablete şi netbook-uri constă în modul de utilizare: tabletele se folosesc intuitiv în acelaşi mod ca şi smartphonurile prin simpla apăsare a display-ului touchscreen. Timpul de pornire al tabletei este redus, aplicaţiile se descarcă uşor şi sunt simplu de utilizat, iar graţie formatului compact, sistemelor de operare prietenoase cu resursele şi componentelor special create pentru un consum redus de energie electrică, autonomia unei tablete este de până la 10 ore, valorile fiind net superioare celor oferite de netbook-uri.

Printre cele mai importante funcţii ale tabletei (poate cea mai importantă funcţie) este accesul la internet şi faptul paginile web se deschid în câteva secunde, iar accesul la aplicaţii precum Facebook, Skype, mesagerie, este la fel de rapid. Pe mine asta şi interesează la o tabletă: pot intra rapid pe internet, mi verific emailurile, reţelele de socializare, mai mult nici mi trebuie. Şi adăuga poze, pentru pasionează. Când e vorba de o lucrare, un referat, un proiect sau scriu articole pe blog, prefer laptopul, clar. Laptopul pentru acasă, tableta pentru călătorii sau atunci când sunt în mişcare. La câte bagaje îmi iau eu când plec, chiar şi pentru 2-3 zile, laptopul îmi mai lipseşte din genţi

Pot spun tableta m-a “salvat” odată, într-o excursie în Delta Dunării, când (dacă puteţi imagina asta), am rămas fără memorie atât la aparatul foto, cât şi la telefon. Am continuat fac poze cu tableta. V-am zis, sunt nebună cu fotografiatul, fotografiez tot ce mişună. Dar surprizăcând m-am întors acasă din excursie, tableta nu se mai aprindea. Am reparat-o (m-a costat ceva), a fost o problema de la încărcător, aşa am înţeles, însă de atunci, “surprizele” s-au ţinut lanţ cu tableta mea. A început mi facă probleme, nu mai funcţioneze ca înainte, nu ştiu dacă are vreo legătură cu ce i s-a întâmplat după ce m-am întors din excursie… in fine… până am ajuns dau cu ea de pământ (nu intenţionat, mi-a căzut dintr-un suport) şi are ecranul fisurat acum. gândesc s-o schimb, mi iau alta. Şi ştiu şi cu ce vreau s-o schimb: cu un Samsung Galaxy Tab 4.
tab
Tableta Samsung e mai micuţă şi mai uşoară decât tableta mea şi cred s-ar potrivi perfect în mâinile mele. Are un design elegant, extrem de subţire şi uşor, finisajele uşor rotunjite de pe partea din spate, oferind maximum de portabilitate şi o utilizare confortabilă pentru o durată îndelungată.
                                                              tab 3

Ecranul TFT de 7 inchi cu un raport de 16:10 al afisajului oferă o vizionare de o claritate excepţională a întregului conţinut media, iar sistemul Multi Windows de la Samsung maximizează experienţa în multitasking, adică putea în acelaşi timp privesc un film, verific mailul, stau pe chat, navighezi pe net, totul pe un singur ecran.

Group Play permite transferul conţinutului media preferat. pot distra cu prietenii conectandu-ne dispozitivele între noi şi astfel putem partajăm ecrane, jucăm jocuri şi vedem fotografii împreună. Pot transfera conţinut între toate dispozitivele mele prin conectarea lor cu Samsung Link. E suficient conectez la contul Samsung şi toată muzica, filmele, imaginile şi documentele de pe celelalte dispozitive compatibile vor fi disponibile pe Galaxy Tab 4.

tab2

Samsung Galaxy Tab 4 în 3 cuvinteMobilitate, confort şi performanţă.

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s