Produse cosmetice obişnuite versus produse cosmetice profesionale

Se ştie că noi femeile, suntem nişte fiinţe tare complicate… iar când vine vorba de frumuseţe devenim şi mai şi… Am face orice să ne păstrăm tinereţea, prospeţimea prin diferite metode şi cum lumea asta în care trăim parcă merge mai repede ca noi, au apărut şi tot felul de produse create special pentru ca noi să ne simţim bine în pielea noastră. Pentru că, de ce să nu recunoaştem, hăinuţele, pantofiorii, bijuteriile, produsele cosmetice ne aduc într-o stare de fericire deplină.
Ei bine, articolul acesta este despre produsele cosmetice şi mai exact despre cele profesionale, pentru că în ultima vreme tot mai multe voci militează pentru atenta utilizare a produselor cosmetice în special prin evitarea utilizării unor produse ce conţin ingrediente toxice pentru organism.
Globalizarea asta ne aduce pe lângă avantaje, şi dezavantaje; din dorinţa lor de dezvoltare mai presus de orice, multe corporaţii lansează pe piaţă fel de fel de produse, care mai de care mai nocive pentru organismul uman (ca o paranteză, cu toată criza asta a laptelui, a fructelor, a diverselor alimente şi produse, pare-se că acesta este trendul actual al societăţii în care trăim). Bineînţeles că nici produsele cosmetice nu fac “rabat” de această tendinţă. Deci, ce alegem: produse cosmetice obişnuite sau produse cosmetice profesionale?

loreal
Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie îmi pasă de pielea mea, de părul meu, de sănătatea mea şi aleg să folosesc ori produse naturiste homemade ori cosmetice profesionale în detrimentul celor obişnuite. De ce? Cel mai simplu răspuns este acela că sunt profesionale şi nu cumpărate de la orice tarabă din piaţă. Sunt superioare din toate punctele de vedere şi aici mă refer la: calitate, prezentarea produsului, transparenţa producătorului în ceea ce priveşte eticheta produsului. În plus, multe ingrediente utilizate în formularea cosmeticelor obişnuite sunt nocive pentru organism, cum ar fi parabenii (derivati din petrol şi apar pe eticheta unui produs sub diverse denumiri cum ar fi propyl/methyl/ isobutyl/ butyl/ethyl paraben), propilen glicolul (tot un derivat din petrol ce produce iritaţii ale pielii), parfumurile sintetice şi lista continuă.
Părerea mea este aceea că, producătorii de cosmetice profesionale sunt mereu cu un pas înaintea celorlalţi „producători de masă” în special prin prisma faptului că oferă o gamă largă de produse de îngrijire adaptate fiecărei probleme de îngrijire (ten uscat, sensibil, căderea părului şi lista continuă). Mulţi ar putea spune că au un preţ ridicat şi că asta ar putea fi dezavantajul folosirii cosmeticelor profesionale, însă o dată ce ai încercat un astfel de produs nu o să-ţi mai doreşti să cumperi unul obişnuit care îţi promite multe, dar în realitate nu face nimic. 🙂
Un alt dezavantaj ar putea fi considerat de unele persoane, disponibilitatea produselor cosmetice profesionale, în sensul că se găsesc în special în saloane sau magazine specializate, noroc că internetul ne salvează şi putem să ne achiziţionăm cosmetice online de pe diferite site-uri specializate unde găsim o gama largă de produse. Un astfel de magazin online este Total Pro Beauty care oferă produse profesionale atât pentru saloanele de înfrumuseţare, cât şi persoanelor din sfera beauty: cosmetice, aparatură, consumabile, produse de unică folosinţă. În ceea ce priveşte cosmeticele profesionale, acestea sunt de la cele mai renumite mărci din domeniu, pentru o îngrijire premium: L’Oreal, Deliline, Every, Yellow. Produsele nu se adresează doar specialiştilor din domeniu ci şi persoanelor obişnuite cu produsele cosmetice profesionale de îngrijire din saloane, care doresc să beneficieze şi acasă de aceeaşi calitate.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s