Stinge lumina! E Ora Pământului! (maine, intre orele 20.30-21.30)

 

 

 

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

La îndemnul WWF, organizația care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, peste 7000 de oraşe din peste 152 de țări au stins lumina de Earth Hour în 2013, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați de fiecare dată nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Astfel, în 2014,  susținătorii Earth Hour sunt provocați să facă MAI MULT – să-și ia și să se țină de angajamentul de a-și schimba stilul de viață, pentru a-și reduce impactul negativ asupra planetei.

Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea în care trăim!

earth hour

WWF (World Wide Fund for Nature) este organizația care a inițiat conceptul Earth Hour și care îl implementează anual, în peste 152 de țări.

WWF este una dintre cele mai mari și mai respectate organizații internaționale non-guvernamentale care lucrează în scopul conservării naturii, având o rețea de peste 5 milioane de susținători în întreaga lume și derulând proiecte în peste 100 de țări, pe toate continentele.

În Romania, WWF activează din anul 2006, contribuind la conservarea zonelor naturale din Munții Carpați și din lungul Dunării.

În fața unor amenințări majore pe care mediul înconjurător din România le înfruntă astăzi, în special dezvoltarea economică haotică, cu proiecte care nu țin cont de impactul ecologic, WWF se concentrează pe acțiuni de protejare a naturii care pot produce schimbări reale și de durată.

Mai multe despre acțiunile WWF, pe www.wwf.ro.

Advertisements

One thought on “Stinge lumina! E Ora Pământului! (maine, intre orele 20.30-21.30)

  1. Cred ca pe langa gesturile simbolice lansate de aceste organizatii, ar trebui sa fie nelipsite din gradinitele si scolile de prin Romania. Odata ce un copil invata inca de la gradinita despre respectul fata de natura cu siguranta in 20 de ani nu vom mai vedea pungi si sticle de plastic prin paduri. Iar “bizonul” consumator de mici si de manele ar fi probabil mai receptiv la sfatul propriului copil de 4 ani care ii va spune “tati nu este frumos sa arunci sticle, hartii si pungi pe jos, trebuie sa le strangem”…Respect si spor!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s