Astazi, la meniu: Paste! (cateva retete rapide si gustoase de paste)

 Pastele au un rol foarte important in bucataria noastra. Preparate din faina de calitate si servite impreuna cu legume, carne sau diferite sosuri, ele ne ajuta sa pregatim o masa hranitoare si usoara.
Sunt excelente pentru persoanele ocupate, deoarece se gatesc rapid si sunt mereu la indemana. Se pot pastra mult timp – cele uscate, iar cele proaspete se pot congela.
Pastele nu ingrasa, asa cum se zice, pentru ca n-au pic de grasime. Poate sosurile pe care le servim alaturi de paste pot fi vinovate de kilogramele in plus, nicidecum pastele.
Mie-mi plac pastele foarte mult! Sunt hranitoare, sunt gustoase si nu trebuie sa fii neaparat italian ca sa le gatesti bine.
Iata cateva din retetele mele preferate cu paste:

Penne all’ arrabiata

DSCF3263

         Ingrediente:

  • Penne: o punga
  • Ardei rosii grasi: 2
  • Rosii: 1/2 kg
  • Usturoi: 3 catei
  • Ulei de masline: o lingura
  • Ardei iute: 1
  • Ceapa: 1
  • Sare si piper: dupa gust
  • Patrunjel: optional

Rosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul.
Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie fasii subtiri. Ardeiul iute se taie rondele.

Usturoiul se piseaza si se pune in tigaie in ulei incins pentru circa 1 minut, dupa care venim cu ceapa tocata marunt. Mai lasam 5 minute la calit. Adaugam rosiile si ardeii, sare si piper dupa gust si lasam 10 minute.

Intre timp pregatim pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, de regula 10 minute de fierbere in apa cu sare.
Cand sunt gata, ca sa nu se lipeasca, se trec sub un jet de apa rece. Se adauga la sos si se lasa cateva minute sa se patrunda, inainte de servire.

Cine doreste poate presara patrunjel deasupra.
DSCF3259
DSCF3260
DSCF3261

Fusili cu spanac si untisor

DSCF2401

Ingrediente: o punga de paste fusilli (spirale), 500 gr. spanac, cateva frunze de untisor, 4-5 catei de usturoi, un cub de unt, o ceasca de lapte, 3 linguri de smantana, marar, sare si piper

Mod de preparare:

Unsturoiul il taiem feliute si-l calim putin in unt topit. Adaugam spanacul (spalat, curatat) si o ceasca de lapte si lasam cateva minute. La sfarsit punem 3 linguri de smantana si cateva frunzulite maruntite de untisor. Potrivim de sare si piper. De asemenea, adaugam marar tocat.
Pastele le fierbem 8-10 minute in apa clocotita cu sare. Le scurgem de apa si le vanturam putin. Amestecam spiralele cu spanacul si untisorul si servim.

DSCF2385

DSCF2387

DSCF2400

Penne cu fasole rosie
DSCF1629

Ingrediente:

– 200 gr paste (penne), 100 gr fasole rosie fiarta din conserva, 100 gr ciupercute Champignon taiate din conserva, o legatura de marar, 2 fire de ceapa verde, 6-7 rosii cherry, 6 linguri ulei de masline, 2 lingurite mustar cu boabe, 2 linguri de otet din vin alb, o lingurita de chimen, sare si piper.

Mod de preparare:

Pastele se fierb 8 minute in apa cu sare, dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt gata, se trec sub un jet de apa rece sau se vantura, ca sa nu se lipeasca,
Fasolea rosie si ciupercutele se scurg de zeama.
Ceapa verde se taie rondele. Rosiile cherry se taie pe jumatate sau se lasa intregi, la fel si ciupercutele, le putem lasa cum sunt sau le taiem mai mici.
DSCF1621

Punem ceapa verde, fasolea, rosiile si ciupercutele peste paste si preparam un dressing astfel:
Amestecam cu un tel 2 linguri de otet cu 2 lingurite de mustar si adaugam treptat uleiul. Tocam marunt mararul si-l adaugam la dressing impreuna cu o lingurita de chimen.
Turnam dressingul peste paste si amestecam. Lasam sa se patrunda pastele de sos si apoi servim.

DSCF1623

 DSCF1635

DSCF1631

Spaghetti cu pangasius

Ingrediente:


– 300 gr spaghetti
– 500 gr file de pangasius
– 1 ardei rosu
– o ceapa
– o cescuta de bulion
– 1/2 legatura patrunjel
– o lingurita oregano
– piper si sare dupa gust
– apa cat e nevoie (1-2 cesti)
– 50 ml ulei


Se taie marunt ceapa si ardeiul si se calesc in 50 ml de ulei incins.




Se adauga o cana de bulion si 2 cesti de apa si se lasa pana cand mai scade sosul.
Intre timp ne ocupam de spaghetti pe care le pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj.


 



Cand a mai scazut sosul nostru, adaugam condimentele si pestele pe care l-am taiat bucati potrivite in prealabil si mai lasam cateva minute, avand grija sa nu fiarba prea tare pestele.


 





Servim sosul cu pangasius pe pat de spaghetti si presaram deasupra frunzulite de patrunjel din belsug
Pofta buna!

Pofta buna!

Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO

Posted on 3 June 2013, in Advertoriale, Bucatareala and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. iluminisme

    ce de papa bun, ma bucur ca esti atat de impatimita !
    Reteta mea ai incercat-o?

  1. Pingback: Castigator campanie "Ce mai gateste/pofteste bloggerul"

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: