Bloggerul pofteste checuri! Checuri sa fie atunci!

 Ce faci atunci cand ti-e pofta de ceva bun si n-ai chef de stat prea mult in bucatarie? Chec!

Simplu, cu cacao, cu fructe, cu dulceata sau aperitiv, checul nu dezamageste pe nimeni! E simplu si rapid de preparat. De-aia ii place si bloggerului, pentru ca bloggerul e un om ocupat si n-are timp de pierdut cu retete sofisticate, el trebuie sa scrie articole acolo pe blog.😀

Va prezint in continuare cateva retete de checuri gustoase, preferatele mele: chec aperitiv, chec mozaic de legume, chec cu fructe goji, chec aromat cu mere si chec cu visine. Pentru aceste checuri minunate, un cuptor Beko imi mai trebuia si erau perfecte!🙂

Si incepem cu aperitivul…

Chec mozaic de legume

DSCF0935

Ingrediente: 6 oua, 250 gr. mazare din conserva, 4 morcovi, 150 gr cascaval, 200 gr ciuperci, sare, piper, putin ulei pentru uns tava, pesmet pentru tapetat.

Mod de preparare:

Morcovii se curata si se fierb intregi. Cand s-au fiert se toaca cubulete mici.

Ciupercile daca sunt din conserva se taie marunt, daca sunt proaspete, atunci se fierb si ele. Cascavalul se rade pe razatoarea mica, iar mazarea se pune la scurs.
Se bat ouale, apoi se adauga cascavalul ras si legumele tocate: morcovii, ciupercile, mazarea. Se pune sare si piper dupa gust.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet, apoi se pune compozitia in tava si se da la cuptor pentru 30-40 de minute pana ce prinde o crusta rumenie.
Se lasa sa se raceasca inainte de a se scoate checul din tava si de a se taia.
DSCF0905
DSCF0924
 DSCF0925
DSCF0928
Si acum sa trecem la desert!🙂

DSCF3963

Ingrediente:

  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 50 gr nuca
  • 100 gr fructe goji uscate
  • 1 pliculet ceai verde sau negru
  • un praf de copt
  • 50 gr stafide
  • 1 lingura ulei
  • 1 varf sare
  • 3 linguri zahar brun
  • 200 ml apa.

Se prepara o infuzie de ceai verde sau negru.
Intr-un castronel se pun fructele goji, cu stafidele si nuca si se toarna peste ele ceaiul, lasand 10 minute sa se inmoaie putin.
Intre timp mixam ouale cu zaharul brun pana se fac spuma.
Adaugam fructele uscate cu ceaiul si amestecam. Apoi faina, amestecand de jos in sus cu lingura de lemn. Daca vi se pare prea multa faina, puneti mai putina.
Pregatim o tava de chec ori cu hartie de copt ori o ungem cu unt sau ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si dam la cuptor 40-45 de minute.

Lasam sa se raceasca inainte sa-l taiem.

DSCF3956

DSCF3957

DSCF3959

DSCF3961

DSCF3964

DSCF3966

Chec cu visine

DSCF1889

Ingrediente: 3 cani de faina, 1 cana cu lapte caldut, 2 cani cu visine, fara samburi, o cana si jumatate de unt, 2 cani de zahar, 3 oua, o esenta de migdale, o lingurita si jumatate de praf de copt.

Mod de preparare:

Se amesteca bine untul cu zaharul. Se adauga cele 3 oua si esenta de migdale si semintele de vanilie. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, dupa care se toarna laptele caldut si se mixeaza compozitia.

Se unge cu unt o tava de chec si se tapeteaza cu faina, dupa care se toarna compozitia si se adauga visinele in siruri paralele. Inainte de a se aseza pe chec, visinele se trec prin faina.

Se tine la cuptor circa 45 de minute.

Cand e gata, se pudreaza cu zahar farin, dupa preferinte sau se lasa asa.

DSCF1882

DSCF1885

DSCF1892

Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO

Posted on 2 June 2013, in Advertoriale, Bucatareala and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: