World Press Photo 2013

Recomand expoziția de fotografie “World Press Photo Awards 2013”. Eu am văzut-o sâmbătă, în Noaptea Muzeelor, când a fost intrarea liberă; aceasta mai este deschisă pana pe 26 mai 2013, în Piața Universității din București, pentru al doilea an consecutiv, în România, prin eforturile Fundației Eidos. Biletul de intrare este de 7 lei. 

Veți putea viziona fotografii frumoase, impresionante, emoționante dar și fotografii care vă vor cutremura și vă vor da fiori pe șira spinării. Mi-a placut!

În cadrul expoziției va putea fi admirată și fotografia câștigătoare a marelui premiu World Press Photo 2013, a fotografului suedez Paul Hansen, care surprinde procesiunea funerară pentru doi copii palestinieni care au murit într-un atac palestinan cu rachete, precum și restul lucrărilor câștigătoare. Anul acesta, WPP a ajuns să primească 103.481 de fotografii spre jurizare – primite de la 5.666 de fotografi din 124 de țări.

IMAG0870

IMAG0871

Vezi aici galeria cu fotografii: http://www.worldpressphoto.org/awards/2013/spot-news/paul-hansen?gallery=6096

Despre World Press Photo

Platforma World Press Photo își dedică întreaga activitate sprijinirii și încurajării unor standarde ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial. Fondată în 1955, în Olanda, World Press Photo activează ca o organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam.

Platforma World Press Photo luptă în primul rând pentru declanșarea interesului public pentru munca fotografilor și pentru libera circulație a informației la nivel global.

Activitățile punctuale ale World Press Photo Foundation includ organizarea concursului anual de fotografie de presă, organizarea expozițiilor care urmează acestui concurs în fiecare an, în întreaga lume, stimularea fotojurnalismului prin programe educaționale, precum și crearea unei vizibilități mai mari pentru fotografia de presă prin intermediul unei game vaste de publicații.

Fundația World Press Photo deține acreditare oficială pentru bune practici din partea Biroului Central de Strângere de Fonduri (CBF) și este susținută, la nivel mondial, de Canon și de Poșta Olandei.

 WPP  a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În anul 2012, concursul a atras 5.247 de participanți din 124 de țări, care au trimis 101.254 de fotografii. Prin intermediul expoziției organizată anual, în aproximativ 100 de locații din 45 de țări și vizitată de peste 2,5 milioane de oameni, toate fotografiile înscrise în concurs sunt deschise publicului.

wpp

Sursa: wppromania.ro

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s